Eenvoud

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 734
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Eenvoud

Bericht door jeroenbr »

Soms verbaas ik mij erover hoe lekker eenvoud kan zijn. Gister weer eens na jaren "hangop" gemaakt. Verbazingwekkend hoe je daar niet van af kan blijven.
Wat voor gerechten en/of bereidingen prijzen jullie aan door hun eenvoud, en toch extreem lekker?

Voor de mensen die niet weten wat hangop is: 2 litervolle yoghurt in een kaas- paseerdoek 48 uur laten uitlekken. Slagroom met inhoud vanille peul en vanille suiker opdraaien. Iets dikker dan yoghurt dikte. Dit ondermengen met je dikke yoghurt massa. Wel erg machtig! :lol:
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Eenvoud

Bericht door Leo »

ja..geweldig lekker kan dat zijn ja.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Gebruikersavatar
Pinxo
Berichten: 435
Lid geworden op: 27 jan 2008, 11:58
Locatie: noord-Brabant

Re: Eenvoud

Bericht door Pinxo »

Ik ben dol op eenvoud!!
Net weer een weekje in Italie geweest en daar weten ze toch echt wat eenvoud is: kwaliteit en vers en dan hoeft er verder maar weinig mee te gebeuren.
Wel even een verademing van al die schuimpjes en geleitjes :D (waar ik zelf uiteraard ook wel eens aan mee doe :oops: )
het Groene Hart
Berichten: 1
Lid geworden op: 31 jul 2009, 10:36

Re: Eenvoud

Bericht door het Groene Hart »

Beste Jeroen, eenvoudig eten kan ook erg lekker eten zijn en is ook weer s wat anders om klaar te maken. Hangop is al jaren oud, maar veel mensen vinden het lekker. In het Groene Hart kun je ook eenvoudig eten. Charmant eenvoudig ;) Zo zijn er pannenkoek huisjes en kun je bij diverse boerderijen ook biologische groenten en fruit kopen. Of ga eens eten in bijvoorbeeld restaurant De Mallemolen, gevestigd in een monumentaal grachtenpand aan de rand van het centrum in Gouda. Kijk hier voor meer informatie:
Of blader door onze zomergids,http://www.groenehart.nl/zomergids

Eet smakelijk!
groeten van het Groene Hart Team
Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 734
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: Eenvoud

Bericht door jeroenbr »

het Groene Hart schreef:Beste Jeroen, eenvoudig eten kan ook erg lekker eten zijn en is ook weer s wat anders om klaar te maken. Hangop is al jaren oud, maar veel mensen vinden het lekker. In het Groene Hart kun je ook eenvoudig eten. Charmant eenvoudig ;) Zo zijn er pannenkoek huisjes en kun je bij diverse boerderijen ook biologische groenten en fruit kopen. Of ga eens eten in bijvoorbeeld restaurant De Mallemolen, gevestigd in een monumentaal grachtenpand aan de rand van het centrum in Gouda. Kijk hier voor meer informatie:
Of blader door onze zomergids,http://www.groenehart.nl/zomergids

Eet smakelijk!
groeten van het Groene Hart Team
thnx voor de reclame
Gebruikersavatar
Cees Timmerman
Berichten: 933
Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Eenvoud

Bericht door Cees Timmerman »

Een van de ultieme lekkere eenvoudige dingen blijft voor mij lekkere tomaten, goede olijfolie en verse basilicum.
Amazingtruffle
Berichten: 240
Lid geworden op: 30 dec 2008, 00:23
Locatie: Haarlem
Contacteer:

Re: Eenvoud

Bericht door Amazingtruffle »

" Een van de ultieme lekkere eenvoudige dingen blijft voor mij lekkere tomaten, goede olijfolie en verse basilicum."

Daar kan ik me helemaal in vinden , Cees.
Ben voor plezier en meerdere redenen naar Griekenland verhuisd, en kook hier nu al een jaar met heel veel plezier.
Het grappige is dat mijn gasten inderdaad ook van eenvoud, pure smaken houden, en dat is hier gewoon normaal allemaal!
Tomaten, heerlijk! Komkommers, Ik wist niet dat ze ook echt lekker konden zijn! Rucola, hier brand ik mijn mond er bijna aan, zo scherp en vol smaak..
Basilicum groeit gewoon overal en is super lekker! Olijfolie, de beste soorten komen gewoon bij kleine boertjes vandaan die het hier op de markt aanbieden voor heel weinig.

Verbaas mij alleen soms aan het feit dat als ik aardbeien bijvoorbeeld bestel, deze wel uit NL komen, terwijl de lokale aardbeien wel smaak hebben!
Ook radijsjes, knolselderij, boter, room en nog wat dingetjes komen uit NL en omstreken, maar ach..
“At the end of the day, it’s just food, isn’t it? Just food”.(MPW)
Gebruikersavatar
chef-dave
Berichten: 354
Lid geworden op: 12 sep 2008, 08:49
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Re: Eenvoud

Bericht door chef-dave »

eenvoud is de basis van een geslaagd gerecht!
De grondstoffen moeten voor zich spreken en de pure smaak door middel van goede combinaties zorgen voor topgerechten.
Het gras is steeds groener aan de andere zijde. Helaas is het dan ook meestal kunstgras!
Dave
Gebruikersavatar
joost
Berichten: 118
Lid geworden op: 03 jun 2006, 22:14
Locatie: Antwerpen, Belgie
Contacteer:

Re: Eenvoud

Bericht door joost »

Ik heb een pressed pork belly op het menu staan. Voor de meeste mensen inferieur vlees.
Gewoon op wat groente, kruiden, rode wijn en knoflook gebraden, en dan onder druk gezet.
Superlekker en kost geen drol
Plaats reactie