doorregen rookspek???
-
- Berichten: 144
- Lid geworden op: 30 sep 2008, 14:52
doorregen rookspek???
ik las in jamie oliver dat ze het hadden over doorregen rookspek, ik heb gevraagd op het werk wat doorregen was, en nu weet ik dat. maar ze zeiden dat doorregen rookspek niet kon, omdat spek al vet is!
nu wou ik jullie ff vragen, kan dit...
gr dion
nu wou ik jullie ff vragen, kan dit...
gr dion
Re: doorregen rookspek???
Tuurlijk kan je rookspek doorijgen, waarmee reeg onze culinaire kook vrind jamie het mee door?
-
- Berichten: 144
- Lid geworden op: 30 sep 2008, 14:52
Re: doorregen rookspek???
uhm, jeroen,, begrijp je het wel
of begrijp ik het niet
niet doorrijgen, maar doorregen.
ik bedoel als iets doorregen is is het met spek gedaan toch? correct me if i'm wrong
kan het dan?
gr dion


niet doorrijgen, maar doorregen.
ik bedoel als iets doorregen is is het met spek gedaan toch? correct me if i'm wrong
kan het dan?
gr dion
Re: doorregen rookspek???
Ik dacht altijd dat 'doorregen' met vet erdoorheen lopend betekende, zoals de Engelsen het woord 'marbled' (gemarmerd) gebruiken. Nu zegt de VanDale dit: "spek met vlees erdoor en daardoor niet te vet'....??? Ik dacht dat dooregen JUIST VET betekent...
Hoe dan ook, Dion, je kan wel 'magere' buikspek kopen, dan is de zwoerd en het vet eraf gehaald, ipv alleen de zwoerd.
Hoe dan ook, Dion, je kan wel 'magere' buikspek kopen, dan is de zwoerd en het vet eraf gehaald, ipv alleen de zwoerd.
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
Re: doorregen rookspek???
Doorregen spek is eigenlijk gewoon buikspek, met relatief veel vlees.
Spek, zondermeer, of buikspek, is hoofdzakelijk vet. Dit wordt gebruikt om gehakt te maken (icm mager vlees) en om dunne lapjes van te snijden, die dan weer de hoofdkaas (preskop) omlijnen en een mooi wit randje geven als de hoofdkaas gesneden wordt. Ook bij tournedos e.d. wordt nog vet spek gebruikt.
De term "doorregen spek" is een beetje in onbruik geraakt omdat vet spek bijna niet meer verkocht wordt.
Spek, zondermeer, of buikspek, is hoofdzakelijk vet. Dit wordt gebruikt om gehakt te maken (icm mager vlees) en om dunne lapjes van te snijden, die dan weer de hoofdkaas (preskop) omlijnen en een mooi wit randje geven als de hoofdkaas gesneden wordt. Ook bij tournedos e.d. wordt nog vet spek gebruikt.
De term "doorregen spek" is een beetje in onbruik geraakt omdat vet spek bijna niet meer verkocht wordt.
-
- Berichten: 144
- Lid geworden op: 30 sep 2008, 14:52
Re: doorregen rookspek???
mensen, jullie gaan me een beetje hard...
wat is hoofdkaas/preskop?
en @maurits, dat dacht en denk ik ook,, hoe meer spek, hoe meer vet...
zo ff vandale bellen
"Hoe dan ook, Dion, je kan wel 'magere' buikspek kopen, dan is de zwoerd en het vet eraf gehaald, ipv alleen de zwoerd."
maaruh, wie zegt dat ik geen vet wil
hoe vetter hoe better
ok ik snap het! thx voor jullie posts
gr dion
wat is hoofdkaas/preskop?
en @maurits, dat dacht en denk ik ook,, hoe meer spek, hoe meer vet...
zo ff vandale bellen

"Hoe dan ook, Dion, je kan wel 'magere' buikspek kopen, dan is de zwoerd en het vet eraf gehaald, ipv alleen de zwoerd."
maaruh, wie zegt dat ik geen vet wil


ok ik snap het! thx voor jullie posts

gr dion
-
- Berichten: 144
- Lid geworden op: 30 sep 2008, 14:52
Re: doorregen rookspek???
ok, thx!
lijkt me niet lekker...
gr dion
lijkt me niet lekker...
gr dion
Re: doorregen rookspek???
Oh, jawel hoor. Heel lekker, zelfs.
Wangetjes zijn het neusje van de zalm...
En dat is waar in meer dan één opzicht
Niet alleen bij varkens, ook bij runderen en bv. grotere vissen.
Wangetjes zijn het neusje van de zalm...
En dat is waar in meer dan één opzicht

Niet alleen bij varkens, ook bij runderen en bv. grotere vissen.
-
- Berichten: 144
- Lid geworden op: 30 sep 2008, 14:52
Re: doorregen rookspek???
lijkt me net rauwe ham
,,
die wangetjes nooit gehad, maar 't lijkt me niks
maaarrrr.. ik wil het wel proberen, same as oesters, zo'n vies slijmerig zoutig snotje... maar ik wil 't wel ff proberen
gr dion

die wangetjes nooit gehad, maar 't lijkt me niks

maaarrrr.. ik wil het wel proberen, same as oesters, zo'n vies slijmerig zoutig snotje... maar ik wil 't wel ff proberen

gr dion
Re: doorregen rookspek???
is best lekker hoor, nog beter is natuurlijk rillettes de canard
wangen zijn mooi vlees naar mijn mening, vooral die hertenwangetjes!
wangen zijn mooi vlees naar mijn mening, vooral die hertenwangetjes!
-
- Berichten: 144
- Lid geworden op: 30 sep 2008, 14:52
Re: doorregen rookspek???
rilletjes van de kanarie
ik ga ff wikipedia-en
gr dion

ik ga ff wikipedia-en

gr dion
Re: doorregen rookspek???
geconfijte eend in terinneAirborne101 schreef:rilletjes van de kanarie![]()
ik ga ff wikipedia-en![]()
gr dion
-
- Berichten: 144
- Lid geworden op: 30 sep 2008, 14:52
Re: doorregen rookspek???
ooh damn! ik wist wat konfijten was..! was ja.. ff zoeken...
owja Houdbaar maken van producten (veelal vruchten) door ze langdurig te koken in een suikerstroop en vervolgens te laten drogen. Ook word het conserveren van gevogelte of vlees door langdurig sudderen in een grote hoeveelheid vet konfijten genoemd.
www.receptentabel.nl
wat is terinne
?
owja Houdbaar maken van producten (veelal vruchten) door ze langdurig te koken in een suikerstroop en vervolgens te laten drogen. Ook word het conserveren van gevogelte of vlees door langdurig sudderen in een grote hoeveelheid vet konfijten genoemd.
www.receptentabel.nl
wat is terinne

Re: doorregen rookspek???
de eend is in dit geval in eenden of ganzenvet gekonfijt,
terrinevorm (in dit geval ganzelever): http://www.aftouch-cuisine.com/images/r ... s_doie.jpg
ik zal wel eens een foto nemen als ik ze tege kom
terrinevorm (in dit geval ganzelever): http://www.aftouch-cuisine.com/images/r ... s_doie.jpg
ik zal wel eens een foto nemen als ik ze tege kom
-
- Berichten: 144
- Lid geworden op: 30 sep 2008, 14:52
Re: doorregen rookspek???
en je hebt veel terrinevormen? zoals kippelever enz enz enz?
alleen gevogelte?
gr dion
alleen gevogelte?
gr dion