Goede dag allemaal.
Wisten jullie dat Ultratex 3 in nederland verkrijgbaar als (unique binder) bijna het zelfde werkt als xantana gom alleen dat het goedkoper is en dat het eind product geen slijmerig effect heeft.
Ook leuk om te weten is dat dit product al enige tijd volop draaid in de voedingsmiddel industrie waar ze der instant toetjes, sauzen, soepen mee maken en gebruiken als stabelisator in ijs.
Via het boek van Alinea is iedereen er bekend mee geworden en wil er mee werken, gelukkig kan dat nu en kunnen wij onze fantasie weer laten gaan.
Heeft iemand er al iets leuks mee gemaakt? Ben benieuwd. Kan vertellen dat het top is in een panna cotta. Bind het licht af, waardoor je minder gelatine nodig hebt en maakt het geheel gelijk een stuk romiger. Als je het dan in een pvc pijp giet en laat opstijven kan je het er weer uit halen als het koud is. een maal uit de pijp kan je er mee knopen en lussen wat je wil. super flexibel, romig en glansend, ook erg leuk is er een groenten of vruchten coulli mee afbinden, uitsmeren via een mal invriezen en dan de plakjes in de vriezer bewaren. dit kan je dan b.v. over je groenten of vruchtjes heen leggen zonder dat het vocht los laat. Ultratex 3 (unique binder) is super goed om in te vriezen en bevorderd de structuur, gaat kristal vorming tegen tijdens het invriezen, daar door laat het ook geen vocht los bij het ontdooien.
Gr Jeroen Schuurman
http://www.unique-products.nl