Scheermes

Alles over ingrediënten
Plaats reactie
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Scheermes

Bericht door Leo »

Scheermes
Afbeelding

ledereen kent ze, want je vindt de opvallende schelpen van het scheermes vaak aan het strand. De
scheermessen staan onder water rechtop in het zand, de schelp iets open om water naar binnen te
zuigen en te filteren. Zo krijgt het beestje voedsel binnen.
Scheermessen verplaatsen zich met behulp van een spier die als een slurf naar buiten komt. Die spier
vormt het eetbare gedeelte. Het vlees wordt meestal aan plakjes gesneden, maar vooral in zuidelijke
landen ook vaak in zijn geheel op de barbecue gebruikt. Controleer de versheid scheermessen net als
bij coquilles door het vlees aan te raken; kijk of het diertje op deze prikkel reageert.
De schelpdieren komen vooral uit Zeeland. Ook uit Schotland; deze zijn wat groter en worden
getransporteerd in zeewater.
Bereiding: kort koken, want het vlees is in een mum van tijd gaar. Of, gewoon in gesloten toestand,
heel kort bakken met wat olie, kruiden en knoflook.
tekstbron: l-escargot.nl
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: Scheermes

Bericht door Maurits »

Wederom Leo, Holland's trots! Zouden we meer moeten nassen, k'heb het eerst op in Spanje.....maar het kwam uit Nederland. Als koter "scheerde" ik me er mee,
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
BreeZe
Berichten: 73
Lid geworden op: 25 jan 2007, 17:22

Re: Scheermes

Bericht door BreeZe »

we gebruiken ze hier erg veel.. vooral in de fruit de mer en regelmatig in een tussengerecht ofzo..

voor al die grote.. even op de grill Heerlijk!
Gebruikersavatar
Pinxo
Berichten: 435
Lid geworden op: 27 jan 2008, 11:58
Locatie: noord-Brabant

Re: Scheermes

Bericht door Pinxo »

Heerlijk!! als ze niet te zanderig zijn
Op de bakplaat met knoflook, Vooral niet te lang! peper en pure olijfolie er over.... :D :D
Guido
Berichten: 64
Lid geworden op: 08 mei 2009, 14:32
Locatie: Eindhoven

Re: Scheermes

Bericht door Guido »

een mooi product om mee te werken, ze zijn helemaal top als je ze 20 minuten op 48 graden in de roner gaart met wat rettich erbij daar worden ze nog zachter van, en daarna lekker op de grill of opwarmen in een kokos-limoen soep
Plaats reactie