te lang gerijpt vlees

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

te lang gerijpt vlees

Bericht door Maurits »

Ik las een tijdje geleden een verhaal van McGee en Steingarten over de perfecte duur van het rijpen van rundvlees, en dat was max. 12 weken. Daarna zou het kazig gaan smaken. Nou dat heb ik ervaren! Ik had een stukje vlees dan al een pittig en zurig luchtje rauw had, en na het bakken had het een onmiskenbare blauwe schimmelkaassmaak. Een beetje tè dus.....
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 734
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: te lang gerijpt vlees

Bericht door jeroenbr »

Wel apart dat de stank NOG erger word na het bakken van het vlees. Zelf ook een keertje geprobeerd op me werk. Ik wou het sowieso al weg gooien alleen ik was zo nieuwsgierig dat ik het even snel aanbakte. Goede genade wat stonk dat :D
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: te lang gerijpt vlees

Bericht door Leo »

heb je geen roquefort saus meer nodig... :mrgreen:
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Thagiz
Berichten: 45
Lid geworden op: 09 feb 2007, 09:16
Locatie: Jubbega

Re: te lang gerijpt vlees

Bericht door Thagiz »

:lol: nog nooit meegemaakt misschien maar een stukje opzij leggen :P
Plaats reactie