te lang gerijpt vlees
te lang gerijpt vlees
Ik las een tijdje geleden een verhaal van McGee en Steingarten over de perfecte duur van het rijpen van rundvlees, en dat was max. 12 weken. Daarna zou het kazig gaan smaken. Nou dat heb ik ervaren! Ik had een stukje vlees dan al een pittig en zurig luchtje rauw had, en na het bakken had het een onmiskenbare blauwe schimmelkaassmaak. Een beetje tè dus.....
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
Re: te lang gerijpt vlees
Wel apart dat de stank NOG erger word na het bakken van het vlees. Zelf ook een keertje geprobeerd op me werk. Ik wou het sowieso al weg gooien alleen ik was zo nieuwsgierig dat ik het even snel aanbakte. Goede genade wat stonk dat 

Re: te lang gerijpt vlees
heb je geen roquefort saus meer nodig... 

"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: te lang gerijpt vlees

