Goedemorgen.
ik ben een tijdje aan het experimenteren hoe je hartige macarons kunt maken bv van bisque of van olijf met mascarpone creme, nu weet ik dat er bepaalde poeders van texturas in moeten, maar weet niet precies de verhoudingen.
kan iemand mij daarmee helpen?
Groeten lars
Macarons
- Cees Timmerman
- Berichten: 933
- Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
- Locatie: Dordrecht
- Contacteer:
Re: Macarons
Geen poeders van texturas. Volgens mij moet je ovoneve van sosa gebruiken. Dit is een soort eiwitpoeder waarmee je ook vette dingen mee kunt opslaan (bijvoorbeeld bisque).
Re: Macarons
Macarons
650 gr. Poedersuiker
500 gr. Amandelschaafsel
410 gr. Eiwitten
70 gr. Cacaopoeder
80 gr. Poedersuiker voor de eiwitten
Macaron walnoten
1140 gr. Poedersuiker
450 gr. Amandelschaafsel
290 gr. Walnoten
20 gr. Cacaopoeder
200 gr. Poedersuiker
540 gr. Eiwitten
Macarons (amandel chocolade)
1140 gr. Poedersuiker
740 gr. Amandelschaafsel
540 gr. Eiwitten
200 gr. Poedersuiker
(100 gr. Cacaopoeder)
Macarons (hazelnoten)
1140 gr. Poedersuiker
500 gr. Amandelschaafsel
540 gr. Eiwitten
200 gr. Poedersuiker
240 gr. gebrande hazelnoten
Macaron (Cafe Roux) 240 stuks
1.36 kilogram almond powder x 10 kg
1.6 kilogram sugar icing
1.2 kilogram egg white
1.2 kilogram Sugar caster
100 millilitre brandy 40% alcohol
200 gram coco powder back europ
1 unit muffin box, 10x10x3 O/L
1)Sift the almond powder, icing sugar and coco powder together.
2) Whip the egg white until soft pick, then add the caster sugar and whip for a few minutes.
3) Using a spatula, fowld the almond mixture.
4) Add the alchool or any flavouring liqueur.
5) If the mix is slightly too thick, add a little water or more liqueur.
6) Using a plain nozzle, pipe the mixture onto grease-proof paper.
7) Leave the macaron to stand for 30 minutes before baking.
8 ) Bake at 200 oC and bring down the temperature to 180 oC. cook for 12 to 15 mn.
9) Remove the macaron from the oven and leave to cool
650 gr. Poedersuiker
500 gr. Amandelschaafsel
410 gr. Eiwitten
70 gr. Cacaopoeder
80 gr. Poedersuiker voor de eiwitten
Macaron walnoten
1140 gr. Poedersuiker
450 gr. Amandelschaafsel
290 gr. Walnoten
20 gr. Cacaopoeder
200 gr. Poedersuiker
540 gr. Eiwitten
Macarons (amandel chocolade)
1140 gr. Poedersuiker
740 gr. Amandelschaafsel
540 gr. Eiwitten
200 gr. Poedersuiker
(100 gr. Cacaopoeder)
Macarons (hazelnoten)
1140 gr. Poedersuiker
500 gr. Amandelschaafsel
540 gr. Eiwitten
200 gr. Poedersuiker
240 gr. gebrande hazelnoten
Macaron (Cafe Roux) 240 stuks
1.36 kilogram almond powder x 10 kg
1.6 kilogram sugar icing
1.2 kilogram egg white
1.2 kilogram Sugar caster
100 millilitre brandy 40% alcohol
200 gram coco powder back europ
1 unit muffin box, 10x10x3 O/L
1)Sift the almond powder, icing sugar and coco powder together.
2) Whip the egg white until soft pick, then add the caster sugar and whip for a few minutes.
3) Using a spatula, fowld the almond mixture.
4) Add the alchool or any flavouring liqueur.
5) If the mix is slightly too thick, add a little water or more liqueur.
6) Using a plain nozzle, pipe the mixture onto grease-proof paper.
7) Leave the macaron to stand for 30 minutes before baking.
8 ) Bake at 200 oC and bring down the temperature to 180 oC. cook for 12 to 15 mn.
9) Remove the macaron from the oven and leave to cool
Kokforum.nl : de website voor koks