Gordon Ramsay heeft op de supermoderne vleugel F5 van het Londense vliegveld Heathrow restaurant Plane Food aan zijn wereldimperium toegevoegd. Ramsay gaat vliegveld-eten een heel nieuw gezicht geven, al is hij echt niet het eerste haute cuisine restaurant op een vliegveld. De uitdaging om de gehaaste reiziger toch aan het betere eten te krijgen is natuurlijk groot. Chef Stuart Gillies kookt er voor het eerst van zijn leven elektrisch (inductie), wat een van de strenge voorschriften was en dat bevalt hem boven verwachting, ook al kan er geen charcoal gegrilde steak meer op tafel komen. Met buren als Tiffany en Prada zal de doelgroep niet de snacketer zijn. De nieuwe terminal moet de gloriedagen van weleer terughalen en het vliegen weer glamorous maken.
BAA, de exploitant verwacht voornamelijk British Airways passagiers, want dat is de enige vliegmaatschappij die van de terminal gebruik maakt. Dat soort mensen bepalen hun tempo zelf. ”Ramsay ontdekte in New York al dat hij regelmatig bekenden uit Europa bij hem aan tafel zag. Dat zijn gewoon de mensen die de hele wereld bereizen en altijd de goeie eetplekjes weten te vinden. Nu dus ook bij ons, want de wereld is klein,” zegt Gillies. Hij kookte bij Daniel Boulud’s twee sterren restaurant Boulud in New York en bij Le Caprice in Londen, dus van de smaak van de jet set weet hij af. Overigens krijgt Ramsay op Heathrow concurrentie van eetgelegenheden als Wagamama, Carluccio’s, Giraffe, Apostrophe en Caffè Nero
Ramsay ziet ze vliegen
Ramsay ziet ze vliegen
Kokforum.nl : de website voor koks