Nationaal Team naar Rusland International Kremlin Culinairy

Zijn er leuke evenementen of beurzen op komst? kijk / post ze hier.
Plaats reactie
Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Nationaal Team naar Rusland International Kremlin Culinairy

Bericht door Webmaster »

Het Koksgilde Nationaal Team neemt van 3 t/m 6 oktober deel aan de International Kremlin Culinairy Cup in Moskou. De wedstrijden vinden plaats onder de vlag van de World Association of Chef Societies, de wereldorganisatie van koksverenigingen, waarvan het Koksgilde als enige koksvereniging van Nederland lid is.

Aan de wedstrijden nemen een groot aantal teams deel. Het team presenteert zich met zowel een koud buffet met sublieme kleine koude creaties onder het thema "The Netherlands" als met een driegangenmenu voor 100 personen. Het voorgerecht bestaat uit een druiluik: tartaartje van makreel en gerookte makreel met meloengelei, een kleine terrine van grookte IJsselmeerpaling en gestoofde varkenshiel in het groen en een mousse van olijfolie en yuzu met hollandse garnaaltjes. Het hoofdgerecht is een à la minute gebraden kalfshaas met gepekelde krokant gebakken kalfszwezerik met dadelcreme en gepofte quinoa en een ratatouille van Hollandse groenten, gedroogde aardappelschip, een krokant spekje, gebakken paddestoelen en een krachtige kalfsjus. Het dessert is een brownie van chocolade met gebakken appel en een hoorntje van kletskop gevuld met dragonschuim. Deze wedstrijd is een eerste stap van dit team naar de IKA 2008 in Erfurt, de belangrijkste teamwedstrijd van de wereld.

Het Koksgilde Nationaal Team bestaat uit Bert van Manen, chef d'équipe, chef de cuisine Restaurant Kandinsky, Scheveningen; Guido anjer, docent ROC Leeuwarden; Henri Brouwers, chef de cuisine restaurant Mirabelle, Breda; Marco Poldervaart, patron-chef de cuisine, restaurant De Gastronoom, Harlingen; Rogier Tetteroo, patissier; Jos van Rossenberg, chef patissier Huis ter Duin; Ron Merks, chef de cuisine Golden Tulip Hotel, Zaltbommel; Waldrik Kremer, chef de cuisine Arjan van Dijk, Oosterhout; Wim Klerks, chef de cuisine, restaurant Les Jumeaux, Bennebroek en Wynand Vogel, chef de mission, Wynand Culinair, Blokker.

http://www.cookchamp.ru/default_eng.asp

Bron: http://www.horecaentree.nl
Kokforum.nl : de website voor koks
Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Internationale kookzege voor Nederlandse koks

Bericht door Webmaster »

Het Koksgilde Nationaal Team heeft tijdens de International Kremlin Culinairy Cup in Moskou goud en zilver behaald. De gouden plak werd gewonnen in de categorie warme keuken en het zilver veroverden de Nederlandse voor hun koude buffet.

Dat heeft een zegsman van het team zondag gemeld. De wedstrijd vond de afgelopen week plaats in Moskou.

Het driegangendiner waarmee het Nederlandse koksteam zijn zege veiligstelde, bestond onder meer uit een voorgerecht van gerookte makreel met meloengelei, een hoofdgerecht van gebraden kalfshaas en een ratatouille van Hollandse groenten en een brownie met gebakken appel als dessert.

De tweede plaats in de categorie koud buffet werd behaald met een hele reeks kleine Hollandse streekgerechten.

De wedstrijden vonden plaats onder de vlag van de wereldorganisatie van koksverenigingen. Aan de wedstrijden namen 26 landenteams deel. De Nederlandse overwinning is een belangrijke voorbereiding op de IKA 2008 in Erfurt, de belangrijkste teamwedstrijden van de wereld.

Het Koksgilde Nationaal Team bestaat uit
Bert van Manen, chef d'équipe, chef de cuisine Restaurant Kandinsky, Scheveningen
Guido Panjer, docent ROC Leeuwarden
Henri Brouwers, chef de cuisine restaurant Mirabelle, Breda
Marco Poldervaart, patron-chef de cuisine, restaurant De Gastronoom, Harlingen
Rogier Tetteroo, patissier
Ron Merks, chef de cuisine Golden Tulip Hotel, Zaltbommel
Waldrik Kremer, manager kwaliteit en produktontwikkeling W&G groep Best
Wim Klerks, chef de cuisine, restaurant Les Jumeaux, Bennebroek
Wynand Vogel, chef de mission, Wynand Culinair, Blokker

Bron: http://www.missethoreca.nl
Kokforum.nl : de website voor koks
Plaats reactie