pommes souflee
-
- Berichten: 3
- Lid geworden op: 05 feb 2006, 15:42
- Locatie: Raamsdonksveer
- Contacteer:
pommes souflee
Weet iemand het geheim van een perfecte pommes souflle dus inclusief temperaturen, tijden, en diktes van de aardappel ik heb het nu 10 geprobeerd maar het lukt gewoon nie gr. bram
sorry
oh.. in Mc Gee staat het volgens mij...
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Niet de officele maar wel een zeer goede manier.
Snijd aardappel op stand 0 op de snijmachine ( zo dun mogenlijk ) Maak een dikke, niet vloeibare pap van aardappelzetmeel. Pak 1 plakje, smeer er aardappelzetmeel op en leg het volgende plakje er op. Stek uit met een klein ringetje uit een stekerdoosje en druk alle lucht uit de souffe'tje. Dan ' gewoon ' op 180 graden in plantaardige olie frituren en hele de tijd arroseren zodat een mooie gelijkmatige garing ontstaat.
Succes!
Snijd aardappel op stand 0 op de snijmachine ( zo dun mogenlijk ) Maak een dikke, niet vloeibare pap van aardappelzetmeel. Pak 1 plakje, smeer er aardappelzetmeel op en leg het volgende plakje er op. Stek uit met een klein ringetje uit een stekerdoosje en druk alle lucht uit de souffe'tje. Dan ' gewoon ' op 180 graden in plantaardige olie frituren en hele de tijd arroseren zodat een mooie gelijkmatige garing ontstaat.
Succes!
Wij doen het net iets anders, wij leggen ze uit, smeren 1 plakje in met aardappelzetmeel (alleen de poeder, heeeel dun uitstrijken met een kwastje) en de andere met eiwit, die plak je op elkaar en dat gaat de frituur in.Marino schreef:Niet de officele maar wel een zeer goede manier.
Snijd aardappel op stand 0 op de snijmachine ( zo dun mogenlijk ) Maak een dikke, niet vloeibare pap van aardappelzetmeel. Pak 1 plakje, smeer er aardappelzetmeel op en leg het volgende plakje er op. Stek uit met een klein ringetje uit een stekerdoosje en druk alle lucht uit de souffe'tje. Dan ' gewoon ' op 180 graden in plantaardige olie frituren en hele de tijd arroseren zodat een mooie gelijkmatige garing ontstaat.
Succes!