Te veel Franse chef-koks serveren in hun restaurant voorgekookte maaltijden, diepvriesproducten, conserven en sauzen uit pakjes. Zij schaden volgens de Franse Restaurant en Hotel Unie de culinaire reputatie van Frankrijk.
Daarom zullen Franse restaurants die de gastronomische erfenis respecteren, een officiële erkenning krijgen. Ongeveer eenvijfde van de 100.000 Franse restaurants, tavernes en cafés voldoen nu al aan de criteria en mogen zichzelf binnenkort ‘Master Restaurateur’ noemen. Renaud Dutreil, de minister achter het plan, speelt in op de grote daling van de verkoop van restaurantgidsen die volgens een studie door 87 procent van de Franse bevolking worden gewantrouwd. Dutreil hoopt dat het Master Restaurateur label geloofwaardiger zal zijn.
Om te voldoen aan de vereisten moet een ‘maître restaurateur’ 80 procent van zijn schotels binnenshuis bereiden. De ingrediënten moeten vers zijn en afkomstig van lokale producenten, markten of kleine ondernemingen. En de menukaart moet minstens vier voorgerechten, hoofdgerechten en desserts bevatten. Een inspectieteam van burgers en koks zal beslissen welke eetgelegenheden de driejarige titel waard zijn.
Bron: http://www.standaard.be/Artikel/Detail. ... d=7N1APMDF
Te veel Franse chefs gebruiken conserven
Te veel Franse chefs gebruiken conserven
Kokforum.nl : de website voor koks