Culinaire grootheden naar The Grand

Zijn er leuke evenementen of beurzen op komst? kijk / post ze hier.
Plaats reactie
Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Culinaire grootheden naar The Grand

Bericht door Webmaster »

Afbeelding

Tal van culinaire grootheden komen in mei naar Sofitel The Grand Amsterdam om elkaar te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en te koken. Onder hen ondermeer de toppers Albert Roux, Michel Sarran en Romain Coribière.

Op 11 en 12 mei
houdt hotel The Grand het evenement Stars, Food & Act. Het Amsterdamse vijfsterrenhotel organiseert dit samen met het Franse instituut Maison Descartes en culinair journalist Lise Goeman Borgesius.

innovaties en trends
Twee galadiners staan in The Grand op het programma. Op dit moment hebben negen topkoks, totaal goed voor 15 Michelinsterren, hun medewerking toegezegd. Dat zijn: Albert Roux, Thierry Marx, Michel Sarran, Romain Corbière, Jérôme Bonnet, Cees Helder, Robert Kranenborg, Moshik Roth en Pieter Booy. Voor 375 euro kunnen geïnteresseerden een stoel bij een van de galadiners bemachtigen.

Naast galadiners vindt er een forumdiscussie plaats. Deze gaat over de ontwikkeling van de hedendaagse gastronomie en de impact van recente innovaties en trends. De discussie wordt geleid door de Franse journalisten Nicolas de Rabaudy en Alain Caron.

Bron: http://www.zibb.nl/horeca/
Kokforum.nl : de website voor koks
Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

25 Michelinsterren bij Stars, Food & Art Event

Bericht door Webmaster »

Twaalf nationale en internationale sterrenchefs geven acte de présence tijdens de tweede Stars, Food & Art Event in Sofitel Amsterdam The Grand op 7 en 8 november. De chefs zijn goed voor 25 Michelinsterren in het totaal.

De koks geven tijdens Stars, Food & Art Event op gastronomische wijze hun visie over het verleden, heden en de toekomst. Tijdens het Chef’s Table Symposium op 8 november serveert Jonnie Boer van De Librije in Zwolle zijn visie op dit thema.

De twaalf aanwezige koks die hun ‘signature dishes’ koken zijn Lucas Rive (De Bokkedoorns, Overveen), Ron Blaauw (Ron Blaauw, Ouderkerk aan de Amstel), Erik van Loo (Parkheuvel, Rotterdam) en Mario Ridder (De Zwethheul, Schipluiden).

Uit het buitenland komen Jean-André Charial (L’Oustau de Baumanière), Stéphane Raimbault (L’Oasis), Christian Le Squer (Ledoyen), Alain Llorca (Le Moulin de Mougins), Thierry Marx (Cordeillan Bages), Michel Sarran (Michel Sarran), Yves Mattagne (Seagrill) en Philippe Gauvreau (La Rotond).

Met uitzondering van Christian Le Squer beschikken alle chefs over twee Michelinsterren. Le Squer heeft met zijn Restaurant Ledoyen het maximaal aantal van drie sterren in de befaamde culinaire gids.
Kokforum.nl : de website voor koks
Plaats reactie