Rare gerechten

Vrijheid van creative mening!
Plaats reactie
Loetie
Berichten: 41
Lid geworden op: 17 jan 2007, 20:18

Rare gerechten

Bericht door Loetie »

Ik wou gewoon eens vragen of jullie ooit iets bedacht hebben wat heel vernieuwend was en nog nooit gedaan en dan probeer je het en werkt het gvd niet ??? :lol: Zo heb ik dat gehad met ,en lach niet, een bosuitje of lenteuitje karameliseren en opvullen met vijgencompote, een groot uitje dan he :lol: graag jullie flops aub
Poethje
Berichten: 28
Lid geworden op: 25 nov 2005, 16:32
Locatie: Geleen

rare gerechten...

Bericht door Poethje »

Haha, ja zoiets heb ik ook eens gehad.
had een sorbet gemaakt van mango en een schuim erbij van parmezaanse kaas.
Ik vond het nog niet eens zo heel slecht maar me chef die vond het echt niet lekker.
Ach ja, als je nooit wat probeert he.....
Het leven is net een doos bonbons,
je weet nooit wat erin zit....
Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Bericht door Webmaster »

Ik heb wel eens een roomijs gemaakt van gedroge rozepeper korrels (vries droog) en aardbeien was zeer smakelijk; heb het recept als iemand het ooit wil proberen . Mijn chef was heel verbaasd dat het zo lekkerwas. ;)
Kokforum.nl : de website voor koks
Loetie
Berichten: 41
Lid geworden op: 17 jan 2007, 20:18

Bericht door Loetie »

nu je het zegt, dat recept zou ik wel willen, heb nu tijd genoeg en vrije baan met de ijsmachine dus :wink: alvast bedankt
Rudi B
Berichten: 59
Lid geworden op: 20 nov 2006, 14:52
Locatie: Middenbeemster
Contacteer:

Bericht door Rudi B »

en waar haal je die gedroogde roze peper korrels dan vandaan?
altijd leuk om ff te proberen :lol:
Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Bericht door Webmaster »

de vriesdroge peperkorresl zijn bij elke groothandel te krijgen

Recept:

Aardbeiencoulis
1 kilo coulis
1/2 ltr. water
500 gr. suiker

Aardbeien ijs
1 ltr. coulis
1 ltr. room
350 gr. suiker
roze vriesdroge peper (kneusen in een vijzel, toevoegen naar eigen sterkte)

20 eidooiers opgeslagen

1. Aardbeien coulis koken en laten afkoelen
2. Koude room room met de coulis en 350 gr. suiker opkoken
3. Dan de gekeusde peper erbij doen
4. Haal dit dan van het vuur em voeg hoier de opgeslagen eidooiers toe.
5. Laat dit even op het vuur staan goed doorroeren en dan in de chiller
6. Als goed koud opdraaien en eventueel extra peper toevoegen.
Kokforum.nl : de website voor koks
Plaats reactie