Hallo, Ik ben Paul, werk in een eetcafe met goed eerlijk eten in Haarlem.
Was op zoek naar antwoorden en heb toen koks forum gegoogled.
Nu ben ik hier. Ik ben van mening dat om te kunnen koken je de kook technieken zodanig moet beheren dat je jezelf kan kopieren, avond na avond. Daar bij is warenkennis van belang om in kombinatie met de technieken te kunne varieren, maar vooral beheersen.
Heb tijdens een overspannen periode wel eens overwogen om bij een echte frietbakker te gaan werken, en dit vind ik nog steeds een byzondere gedachte: namelijk perfectie op welk niveau dan ook. Want wie maakt de beste friet, wie beheerst de goddelijke uitsmijter, wie beheerst de cuisson van een olifant? .... HIJ DIE HET DOET
Ik ben ook bezig met het opzetten van een slijperij van keuken messen, ben daar al jaren door geobsedeerd, dat laastse rijtje staalmoleculen scherp krijgen, het verwijderen van de braam zonder de snede te breken.
Ik vind het eigenlijk altijd leuk om naar mijn werk te gaan en mij te verdiepen in al was het maar een sperzieboon.
En snelheid, en efficientie, wauw, wat een vak!!!
Paulus
Hallo ik ben Paul
www.restaurantdewandelaar.nlWiljan schreef:Welkom , waar werk je in Haarlem?