Heeft iemand hier een mooi recept voor...?? Of een basis waarop ik verder kan werken,
BVD
Peterselieschuim...??
toevallig een gerecht op de kaart met peterselieschuim
we maken eerst een basis van een bouget met peterselie stelen en veel bleek en knolselderij
zodat je een soepje krijgt, als je het proeft lijkt het een beetje op brandnetelsoep en dan van peterselie chlorofielmaken opschuimen met behulp van boter en op het laatst chlorofiel toevoegen
we maken eerst een basis van een bouget met peterselie stelen en veel bleek en knolselderij
zodat je een soepje krijgt, als je het proeft lijkt het een beetje op brandnetelsoep en dan van peterselie chlorofielmaken opschuimen met behulp van boter en op het laatst chlorofiel toevoegen
hoe maak je dat chlorofyl?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Chlorofyl:
Spinazie 1 deel
Krulpeterselie 1 deel
Waterkers 1 deel
Platte peterselie 1 deel
Roqette 1 deel
Veldsla 1 deel
Alle ingrediënten in de blender met circa 2,5 deciliter water glad draaien. Laat de pulp in een passeerdoek uitlekken. Doe vervolgen de pulp in een slee en verwarm de massa tot 73 C in de oven. Voeg nu crushed ijs toe en hang de massa weer op een doek om uit te lekken. Vacumeren.
Is een voorbeeld hiervan
Bij het kolkje hadden we een pot uit engeland met pure bladgroen, super spul.
Peterselie coullis:
1 bos piet blancheren en opdraaien met ijs (liefst met thermoblender)
Mengen met sucro en opschuimen met staafmixer.
Beetje zout voor de smaak en klaar is Clara!
Succes
Spinazie 1 deel
Krulpeterselie 1 deel
Waterkers 1 deel
Platte peterselie 1 deel
Roqette 1 deel
Veldsla 1 deel
Alle ingrediënten in de blender met circa 2,5 deciliter water glad draaien. Laat de pulp in een passeerdoek uitlekken. Doe vervolgen de pulp in een slee en verwarm de massa tot 73 C in de oven. Voeg nu crushed ijs toe en hang de massa weer op een doek om uit te lekken. Vacumeren.
Is een voorbeeld hiervan
Bij het kolkje hadden we een pot uit engeland met pure bladgroen, super spul.
Peterselie coullis:
1 bos piet blancheren en opdraaien met ijs (liefst met thermoblender)
Mengen met sucro en opschuimen met staafmixer.
Beetje zout voor de smaak en klaar is Clara!
Succes
Je bent een rund als je met Carpaccio stunt
Dat Chlorofyl maken is allemaal wel heel leuk alleen je houd misschien 1/50 over van waar je mee begonnen bent.
Ik weet dat je puur de kleurstof van je product overhoud maar het is veel minder werk om de peterselie gewoon te cutteren. En als het verkleurd dan cutter je gewoon wat nieuwe. gebeurd in 10 secondes en je krijgt hetzelfde resultaat.
---------------------------------------
Wiljan hoe jij Chlorofyl maakt is helemaal goed hoor alleen het kan iets sneller.
Je kunt ook gewoon een grote pan op het vuur zetten en die tot 73 graden verwarmen (Omdat je een grote pan hebt koeld die ook niet snel af) Als je dan goed kijkt komt de chlorofyl boven drijven en kun je hem er eenvoudig afscheppen. Dan op een zeef en uit laten lekker.
Scheelt misschien wat kostbare tijd
Ik weet dat je puur de kleurstof van je product overhoud maar het is veel minder werk om de peterselie gewoon te cutteren. En als het verkleurd dan cutter je gewoon wat nieuwe. gebeurd in 10 secondes en je krijgt hetzelfde resultaat.
---------------------------------------
Wiljan hoe jij Chlorofyl maakt is helemaal goed hoor alleen het kan iets sneller.
Je kunt ook gewoon een grote pan op het vuur zetten en die tot 73 graden verwarmen (Omdat je een grote pan hebt koeld die ook niet snel af) Als je dan goed kijkt komt de chlorofyl boven drijven en kun je hem er eenvoudig afscheppen. Dan op een zeef en uit laten lekker.
Scheelt misschien wat kostbare tijd
-
ralph geerts
ff een vraagjue over het schuim waarvoor dit topic was geopend.
moet hier puur chlorofiel in gebruikt worden ?
voor meer chlorofiel http://www.koksforum.nl/phpBB2/viewtopi ... =8963#8963
moet hier puur chlorofiel in gebruikt worden ?
voor meer chlorofiel http://www.koksforum.nl/phpBB2/viewtopi ... =8963#8963
