Mossel vraagt restaurants om geduld.

Hier vindt je het laatste nieuws en gekke dingen die nu in de Horeca gebeuren.
Plaats reactie
ralph geerts

Mossel vraagt restaurants om geduld.

Bericht door ralph geerts »

Restaurants die op het punt staan hun mosselcreaties op de kaart te zetten, moeten nog even geduld hebben. Door het koude weer in het voorjaar heeft de mossel een fikse groeiachterstand opgelopen. Leveranciers vragen om geduld.

Het ziet er naar uit dat goede mosselen pas vanaf augustus verkrijgbaar zijn. Normaliter is dat een maand eerder. ‘We gaan er altijd vanuit dat de consument kiest voor kwaliteit en daar zal nu nog echt even op gewacht moeten worden’, aldus Edwin Foundraine van mosselhandel Prins Dingemans uit Yerseke in De Telegraaf.
Ook Floor de Groot van Aqua Mosselen vraag om geduld. ‘Wij kunnen de natuur niet dwingen. We gaan binnenkort weer monsters nemen. Mochten ze dan nog te mager zijn, dan doen we het twee weken later weer. Ik hoop toch dat we begin augustus volop mosselen hebben’.

Door de vertraging van het mosselseizoen wordt de bekende mosseldag in Yerseke gehouden op 19 augustus. Eerder dit jaar werd ook het haringseizoen uitgesteld door het koude weer.

Ondanks de onzekerheden staat inmiddels wel vast dat er dit jaar aanzienlijk minder mosselen zullen zijn dan in voorgaande jaren. Omdat er in 2004 weinig mosselzaad kon worden opgevist, is de oogst naar verwachting ongeveer de helft kleiner dan vorig jaar, zegt Van Geesbergen.

Mosselliefhebbers die echt niet kunnen wachten, kunnen in de restaurants al wel terecht voor de zogenoemde hangcultuur-mosselen. Die zijn over het algemeen altijd enkele weken eerder rijp dan de 'gewone' mosselen van de bodem.
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

tegenwoordig ben ik gek op de Greenshell mosselen...

diepvries, en altijd lekker
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
ralph geerts

Bericht door ralph geerts »

heb ik nog nooit op.. worden die dan speciaal bevroren ofzo ? lijkt mij niet dat die even lekker zijn als zeeuwse ??
Gebruikersavatar
Martijn M
Berichten: 44
Lid geworden op: 01 mei 2006, 16:10
Locatie: Burgh Haamstede
Contacteer:

Bericht door Martijn M »

hangcultuur volop verkrijgbaar. tegenwoordig best goeie kwaliteit.
Er vallen geen appels onder de perenboom
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

de greenshell's zijn idd diepvries, ik dacht uit nieuw zeeland..
dus..ja.."nieuw zweeuwse" mosselen.
:lol:
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Pieter
Berichten: 744
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter »

Tijdje terug hele kleine mosseltjes gegeten bij een stukje vis, die waren toch ook wel heel erg lekker. Dus laat maar komen die mosselen :)
Plaats reactie