Ben opzoek naar de meest perfecte avocado creme...
Iets met room, olie of nog iets heel anders...
wat zou perfect zijn?
gewoon dat hij niet meer een andere kleur krijgt..
Avocado
Avocado
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
-
ralph geerts
Ik neem rijpe avocado's gebruik alles, behalve stukjes die al bruin gekleurd zijn. Maar vooral het pulp wat dicht tegen de schil aan zit, daar zit de meeste kleur in, snij het allemaal in mooie blokjes. Rood pepertje in brunoise snijden. Peterselie grof hakken. Sap van een citroen. Ongeveer halve citroen op 1 avocado. En dan cutteren in de cutter. Peper zout dr bij. Hou zelf helemaal niet van avocado maar zo krijg je een lekkere frisse creme.
Het verkleuren is een reactie met zuurstof. Dus even vacumeren in kleine porties. Ook de pit er bij vacumeren. Als er lucht bij komt ( bakje, spuitzak ) is ie ongeveer na 2 dagen nog oke. Daarna wordt ie zo donker dat het niet meer mooi is.
Bij ons werken we veel met die kleine 200 cc pp bakjes. Daar bewaar ik het in, creme dr in, pit er bij. Stukje scheurplastic 2x dubbelvouwen en dan de deksel er op drukken. Dan blijft ie net zo lang groen tot de schimmel dr op staat.
Het verkleuren is een reactie met zuurstof. Dus even vacumeren in kleine porties. Ook de pit er bij vacumeren. Als er lucht bij komt ( bakje, spuitzak ) is ie ongeveer na 2 dagen nog oke. Daarna wordt ie zo donker dat het niet meer mooi is.
Bij ons werken we veel met die kleine 200 cc pp bakjes. Daar bewaar ik het in, creme dr in, pit er bij. Stukje scheurplastic 2x dubbelvouwen en dan de deksel er op drukken. Dan blijft ie net zo lang groen tot de schimmel dr op staat.
2 mooie rijpe avocado's ,Cutteren tot een gladde massa en door een haar zeef wrijven
2 1a 3 eetl creme fresh (sla deze stijf voor een vastere eid massa indien nodig!)
zout en wat peper voor de smaak
sap van 1 limoen
en wat vitamine c poeder tegen de verkleuring (werkt echt mega goed)
die vitamine C smaakt ook ligt citrique
dus krijg je ook een hele frisse creme
dit is mijn perfecte Avocado creme try it out
GreetZzz eazy
2 1a 3 eetl creme fresh (sla deze stijf voor een vastere eid massa indien nodig!)
zout en wat peper voor de smaak
sap van 1 limoen
en wat vitamine c poeder tegen de verkleuring (werkt echt mega goed)
die vitamine C smaakt ook ligt citrique
dus krijg je ook een hele frisse creme
dit is mijn perfecte Avocado creme try it out
GreetZzz eazy
-
ralph geerts
