wat brengt ons...
wat brengt ons...
Wat brengt ons de toekomst? Wat gaan we binnen enkele jaren aan onze gasten serveren? Vertel...!
Back to basic.
En de andere helft zal denk ik nog meer werelds gaan koken
misschien ook wat gezonder.
En de andere helft zal denk ik nog meer werelds gaan koken
misschien ook wat gezonder.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
-
- Berichten: 418
- Lid geworden op: 22 jun 2007, 15:45
-
- Berichten: 66
- Lid geworden op: 23 mei 2007, 19:09
- Locatie: Rotterdam
-
- Berichten: 418
- Lid geworden op: 22 jun 2007, 15:45
Goeie zaak, ik ben geen voorstander van dat gerommel met fratsen, heb sowieso nooit daar aan mee gedaan toen ik in een horeca keuken werkte.ijsbeertje schreef:we gaan weer helemaal terug tot back 2 basic.
ben nu zelf bezig met een neuwe kaart en merk ook na gespreken met vaste gasten dat ze terug willen naar de ouwe franse keuken.
mooie stukken vlees en vis, sobere sauzen, verse groenten.
Moet het perse Franse keuken zijn?ijsbeertje schreef:we gaan weer helemaal terug tot back 2 basic.
ben nu zelf bezig met een neuwe kaart en merk ook na gespreken met vaste gasten dat ze terug willen naar de ouwe franse keuken.
Ik moet er niet aan denken dat in veel restaurants dezelfde saaie gerechten teugkomen alleen uit die keuken

Wat ik back to basics noem is vers zonder te veel gekrakeel en chemie of sauzen die eruit zien (sorry voor de uitdrukking) kattenkots

-
- Berichten: 66
- Lid geworden op: 23 mei 2007, 19:09
- Locatie: Rotterdam
nee het hoeft niet alleen de franse keuken te zijn.
maar er is wel veel vraag naar de trends die nu worden gezet overleef er geen 1.
mijn mening daar over is dat iedereen er nu bijna mee werkt.
ga naar een restaurant en wat zie je veelste veel poes pas op de borden.
Vaak dnk ik dan hou het simpel in het algemeen op je kaart en zt er dan 1 gerecht op per gang dieer it sprinkt met de hype van nu.
maar er is wel veel vraag naar de trends die nu worden gezet overleef er geen 1.
mijn mening daar over is dat iedereen er nu bijna mee werkt.
ga naar een restaurant en wat zie je veelste veel poes pas op de borden.
Vaak dnk ik dan hou het simpel in het algemeen op je kaart en zt er dan 1 gerecht op per gang dieer it sprinkt met de hype van nu.
Arabische keuken komt op
kijk maar naar de nieuwe serie van konneman Tunnesie, marokko,Turkije
of het boek Dubai new arabican cuisine
Gasten gaan steeds meer eisen stellen aan informatie
Een kok die geen verstand heeft van Halal, Kosher,budistisch eten sluit zoveel gasten uit als je het respect van deze gasten hebt breekt er een hele grote markt open.
Zelfde geldt voor maatschappelijk verantwoord ondernemen kijk naar de foodmiles, slowfood beweging etc.
Beheers zoveel mogelijk technieken ook de nieuwe.
iedereen is overtuigd van de kwaliteits verbetering van langzaam garen
Geniet van je vak en laat de gast genieten van het plezier dat jij daarin hebt.
kijk maar naar de nieuwe serie van konneman Tunnesie, marokko,Turkije
of het boek Dubai new arabican cuisine
Gasten gaan steeds meer eisen stellen aan informatie
Een kok die geen verstand heeft van Halal, Kosher,budistisch eten sluit zoveel gasten uit als je het respect van deze gasten hebt breekt er een hele grote markt open.
Zelfde geldt voor maatschappelijk verantwoord ondernemen kijk naar de foodmiles, slowfood beweging etc.
Helemaal waar praat met je gast en maak ze gelukkig zo simpel is ons vak.Ik denk dat we gewoon serveren waar de gast om vraagt
Beheers zoveel mogelijk technieken ook de nieuwe.
iedereen is overtuigd van de kwaliteits verbetering van langzaam garen
Geniet van je vak en laat de gast genieten van het plezier dat jij daarin hebt.
-
- Berichten: 418
- Lid geworden op: 22 jun 2007, 15:45
Ga noordafrikaans koken, en zet je menu vol met dit soort gerechten, en je sluit een hele groep uit, nu moet je kiezen, en zoals altijd zijn het slechts de knikkers die tellen, ik kom in elk geval niet eten.sjaak schreef:Arabische keuken komt op
kijk maar naar de nieuwe serie van konneman Tunnesie, marokko,Turkije
of het boek Dubai new arabican cuisine
Gasten gaan steeds meer eisen stellen aan informatie
Een kok die geen verstand heeft van Halal, Kosher,budistisch eten sluit zoveel gasten uit als je het respect van deze gasten hebt breekt er een hele grote markt open.
Zelfde geldt voor maatschappelijk verantwoord ondernemen kijk naar de foodmiles, slowfood beweging etc.
Helemaal waar praat met je gast en maak ze gelukkig zo simpel is ons vak.Ik denk dat we gewoon serveren waar de gast om vraagt
Beheers zoveel mogelijk technieken ook de nieuwe.
iedereen is overtuigd van de kwaliteits verbetering van langzaam garen
Geniet van je vak en laat de gast genieten van het plezier dat jij daarin hebt.
ik denk dat we binnen een paar jaar terug gaan naar het beging
mooi goed vlees ,goede sauzen
en niet te vergeten werken met produckten van de jaar getijden
en niet meer de aardbeien uit (vul maar in )ze zijn rood ,hard en er zit geen smaak aan
asperges uit peru in de winter en zo kan ik nog wel even door gaan
maar we moeten terug gaan B.v
het boertje die zijn eigen kazen maakt ,waar heel veel smaak aan zit
tomaten gerijpt in de zon
gevogelte die tijd heeft gehad om te groeien en te leven (niet in die kleine hokjes en maar volstoppen met kracht voer waar van alles is aan toegevoegt )
want zitten we te wachten op het eten van lucht en hele vage dingen
de gast wil niet in de maling genomen worden
want zit de gast te wachten op kaviaar van meloen ,een schuim met de smaak van fazant
het is heel leuk om lekker te knutselen in de keuken
maar we moeten uit kijken dat we onze gasten niet de deur uit jagen
sommige van jullie zullen wel denken je moet mee gaan OUWE met de tijd ,dat doe ik ook want ik verdiep me in alle nieuwe dingen en loop me hele koks leven dingen uit te proberen
maar door de jaren heen heb ik al zoveel van die dingen voorbij zien komen ,er gaat niets boven puur natuur
mooi goed vlees ,goede sauzen
en niet te vergeten werken met produckten van de jaar getijden
en niet meer de aardbeien uit (vul maar in )ze zijn rood ,hard en er zit geen smaak aan
asperges uit peru in de winter en zo kan ik nog wel even door gaan
maar we moeten terug gaan B.v
het boertje die zijn eigen kazen maakt ,waar heel veel smaak aan zit
tomaten gerijpt in de zon
gevogelte die tijd heeft gehad om te groeien en te leven (niet in die kleine hokjes en maar volstoppen met kracht voer waar van alles is aan toegevoegt )
want zitten we te wachten op het eten van lucht en hele vage dingen
de gast wil niet in de maling genomen worden
want zit de gast te wachten op kaviaar van meloen ,een schuim met de smaak van fazant
het is heel leuk om lekker te knutselen in de keuken
maar we moeten uit kijken dat we onze gasten niet de deur uit jagen
sommige van jullie zullen wel denken je moet mee gaan OUWE met de tijd ,dat doe ik ook want ik verdiep me in alle nieuwe dingen en loop me hele koks leven dingen uit te proberen
maar door de jaren heen heb ik al zoveel van die dingen voorbij zien komen ,er gaat niets boven puur natuur
Ik kan het alleen maar eens met je zijn Ouwe, ik zat gisteren naar een aflevering van Rick Stein te kijken waar hij een rondje aan het maken is en allerlei lokal produce uitprobeert, vrouwen die in hun schuur de heerlijkste kazen maken etc.....
Maar de regelingen in Engeland (net als in de meeste landen) zijn wat makkelijker dan hier om bvb kaas te maken of andere zaken uit/van eigen tuin/land, dan hier in Nederland.....de regels op het prepareren en verhandelen van voedsel zijn hier zo godsonmogelijk ingewikkeld en vaak duur dat er maar weinig boeren en aanverwanten genegen zijn om goede thuisproducten te maken...
Daarnaast is het probleem dat veel mensen toch aardbeien willen in de winter (waarom is mij een godsraadsel) om die maar als voorbeeld te nemen....dus kan het publiek weer teruggedraaid worden naar echt eten, maar ook willen de chefs van tegenwoordig weer terug naar het koken inplaats van de glitter en praal die nu wordt voorgespiegeld door de media.....?
Maar de regelingen in Engeland (net als in de meeste landen) zijn wat makkelijker dan hier om bvb kaas te maken of andere zaken uit/van eigen tuin/land, dan hier in Nederland.....de regels op het prepareren en verhandelen van voedsel zijn hier zo godsonmogelijk ingewikkeld en vaak duur dat er maar weinig boeren en aanverwanten genegen zijn om goede thuisproducten te maken...
Daarnaast is het probleem dat veel mensen toch aardbeien willen in de winter (waarom is mij een godsraadsel) om die maar als voorbeeld te nemen....dus kan het publiek weer teruggedraaid worden naar echt eten, maar ook willen de chefs van tegenwoordig weer terug naar het koken inplaats van de glitter en praal die nu wordt voorgespiegeld door de media.....?
Net als een vegetarisch gerecht kan er ook een kosher/halal gerecht op de kaart staan.chef peter schreef: Ga noordafrikaans koken, en zet je menu vol met dit soort gerechten, en je sluit een hele groep uit, nu moet je kiezen, en zoals altijd zijn het slechts de knikkers die tellen, ik kom in elk geval niet eten.
Als de keuken en bediening het vertrouwen winnen van deze gasten zal een bedrijf sneller bij jou het zaken diner komen doen dan als je alleen maar aanbied om het varkensvlees uit de gerechten te zoeken.
1 op de 15 nederlanders is moslim 1 op de 20 nederlanders is vegetarieer en waarom krijgt de enen groep wel en de andere geen plek op onze menu kaart ?
je hoeft je kookstijl niet aan te passen alleen zorgen dat je 1 gerecht hebt waarin je rekening houdt met deze gasten.
-
- Berichten: 418
- Lid geworden op: 22 jun 2007, 15:45
Het boertje wat zijn eigen kaas maakt en dit verkoopt aan de plaatselijke horeca, verder zal de kaas ook niet komen.de ouwe schreef:ik denk dat we binnen een paar jaar terug gaan naar het beging
mooi goed vlees ,goede sauzen
en niet te vergeten werken met produckten van de jaar getijden
en niet meer de aardbeien uit (vul maar in )ze zijn rood ,hard en er zit geen smaak aan
asperges uit peru in de winter en zo kan ik nog wel even door gaan
maar we moeten terug gaan B.v
het boertje die zijn eigen kazen maakt ,waar heel veel smaak aan zit
tomaten gerijpt in de zon
gevogelte die tijd heeft gehad om te groeien en te leven (niet in die kleine hokjes en maar volstoppen met kracht voer waar van alles is aan toegevoegt )
want zitten we te wachten op het eten van lucht en hele vage dingen
de gast wil niet in de maling genomen worden
want zit de gast te wachten op kaviaar van meloen ,een schuim met de smaak van fazant
het is heel leuk om lekker te knutselen in de keuken
maar we moeten uit kijken dat we onze gasten niet de deur uit jagen
sommige van jullie zullen wel denken je moet mee gaan OUWE met de tijd ,dat doe ik ook want ik verdiep me in alle nieuwe dingen en loop me hele koks leven dingen uit te proberen
maar door de jaren heen heb ik al zoveel van die dingen voorbij zien komen ,er gaat niets boven puur natuur
Het is waarschijnlijk te kleinschalig om dit via een grossier uit te venten, en tevens is het waarschijnlijk te duur om dit voor een redelijke prijs in te kopen, de productie is vaak te primitief, verkoop via grossier is meestal verboden, omdat producent dan een EEG erkenning moet hebben, en dan het authentieke er al wer vanaf is.
producent moet zich met EEG erkenning aan allerlei regels en wetten houden.
Het klinkt allemaal erg leuk en het lijkt mij het mooiste wat er is, het is tegenwoordig niet meer haalbaar.
Vaak lijken producten ambachtelijk, maar zijn dit absoluut niet.
Ook hier geld weer dat het om de centjes draait.
-
- Berichten: 418
- Lid geworden op: 22 jun 2007, 15:45
De cijfers zullen wel kloppen, weet je ook hoeveel procent van de niet moslims budget heeft voor uit eten, en hoeveel bij de rest.sjaak schreef:Net als een vegetarisch gerecht kan er ook een kosher/halal gerecht op de kaart staan.chef peter schreef: Ga noordafrikaans koken, en zet je menu vol met dit soort gerechten, en je sluit een hele groep uit, nu moet je kiezen, en zoals altijd zijn het slechts de knikkers die tellen, ik kom in elk geval niet eten.
Als de keuken en bediening het vertrouwen winnen van deze gasten zal een bedrijf sneller bij jou het zaken diner komen doen dan als je alleen maar aanbied om het varkensvlees uit de gerechten te zoeken.
1 op de 15 nederlanders is moslim 1 op de 20 nederlanders is vegetarieer en waarom krijgt de enen groep wel en de andere geen plek op onze menu kaart ?
je hoeft je kookstijl niet aan te passen alleen zorgen dat je 1 gerecht hebt waarin je rekening houdt met deze gasten.