Horecaman Ezinga geridderd

Hier vindt je het laatste nieuws en gekke dingen die nu in de Horeca gebeuren.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
BorTan
Berichten: 58
Lid geworden op: 23 aug 2004, 12:18
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Horecaman Ezinga geridderd

Bericht door BorTan »

BUSSUM - Duizendpoot L. Ezinga uit Schuddebeurs heeft al heel wat bijdragen geleverd aan zijn branche. Dat is niet onopgemerkt gebleven. Bij zijn afscheid gisteren als voorzitter van de sector Hotels van Koninklijk Horeca Nederland is Ezinga tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau benoemd.
Burgemeester J. Asselbergs van Schouwen-Duiveland was in ’tSpant in Bussum present om Ezinga, directeur-eigenaar van Hostellerie Schuddebeurs, de bijbehorende versierselen op te spelden. Dat deed hij na afloop van de algemene ledenvergadering van de sector Hotels van de brancheorganisatie, waarin officieel afscheid van de voorzitter werd genomen.

De horecaman heeft zich sinds 1981 vanuit verschillende functies ingezet voor de belangen van zijn branche en collega-ondernemers. Zo was hij gedurende tien jaar (tot 1991) voorzitter van het Onderwijs Centrum Horeca en bestuurslid van de Stichting Beheer Horeca Secretariaten. Ook is hij in diverse rollen bij het Bedrijfschap Horeca en Catering betrokken geweest en zette hij zich onder meer in voor de ondernemersorganisatie Koninklijke Nederlandse Ondernemers Verbond en de Stichting Tour Culinair.

Ezinga is initiator geweest achter de fusie tussen de brancheorganisaties Horecaf en Horeca Nederland, waarmee de grootste horecabrancheorganisatie (20.000 leden) van Nederland is ontstaan. Ook is hij mede-bedenker van de nieuwe Nederlandse Hotel Classificatie en voorzitter van Relais du Centre - een keten van kwaliteitsrestaurants.

In Zeeland is de gelauwerde actief voor de Stichting Promotie Oosterscheldekreeft en sinds begin dit jaar werkzaam als voorzitter van de Kamer van Koophandel Zeeland. In de fusie met de Kamer voor West-Brabant is Ezinga onlangs als plaatsvervangend fusievoorzitter benoemd.

© PZC 2006

Groeten, Robert, www.bortan.punt.nl
Gebruikersavatar
kookspook
Berichten: 56
Lid geworden op: 26 okt 2004, 13:24
Locatie: Rijswijk
Contacteer:

Bericht door kookspook »

Ik vond zijn mooiste periode, toen hij chef was bij Kaatje bij de Sluis.
De kelner is nooit zo snel, of mijn koksmes achterhaald hem wel.
Plaats reactie