Tabak in desserts
Tabak in desserts
Ik dacht iets nieuws verzonnen te hebben als whiskey en sigaren liefhebber. Een roomijs met wiskey in combinatie met tabak. Het idee wat ik had is de tabak even heel kort mee te trekken in een buideltje, en het ijs voor de rest gewoon maken zoals normaal. Heb het opgeschreven in mijn receptenmap, maar heb er voor de rest niks mee gedaan. Gisteren kwam ik echter een recept tegen waar tabak in gebruikt wordt. Brasil tabak hadden ze het over.
Iemand meer informatie over koken met tabak. Ik denk dat ik gewoon wat moet experimenteren, maar ik heb alleen dure sigaren in huis. Maar dan nog, hoeveel, hoe lang ?
Iemand meer informatie over koken met tabak. Ik denk dat ik gewoon wat moet experimenteren, maar ik heb alleen dure sigaren in huis. Maar dan nog, hoeveel, hoe lang ?
Naam
Parfait van Grand Marnier en Brasil tabak
Aangemeld door
Dhr. Kees van den Brink
Laatste wijziging
13-5-2004
Ingredienten
8 eierdooiers
250 gsuiker
l ltr room
Grand Marnier(geel)
Brasil tabak
Bereidingswijze
Grand Marnier verwarmen.
Brasil tabak enige seconden laten meetrekken.
Passeren.
Room stijf kloppen.
Eidooiers, suiker en Grand Marnier au bain marie opkloppen.
Koud kloppen.
Room monteren.
Recept van de Bottermarck, Kampen
Parfait van Grand Marnier en Brasil tabak
Aangemeld door
Dhr. Kees van den Brink
Laatste wijziging
13-5-2004
Ingredienten
8 eierdooiers
250 gsuiker
l ltr room
Grand Marnier(geel)
Brasil tabak
Bereidingswijze
Grand Marnier verwarmen.
Brasil tabak enige seconden laten meetrekken.
Passeren.
Room stijf kloppen.
Eidooiers, suiker en Grand Marnier au bain marie opkloppen.
Koud kloppen.
Room monteren.
Recept van de Bottermarck, Kampen
in zwitserland maakte we al pijp tabak ijs..
gewoon ijscomposite maken...en als he heet is..ff een paar tellen pijptakak mee laten trekken....
kriibbelt een klein beetje in je keel...maar is wel enorm lekker
gewoon ijscomposite maken...en als he heet is..ff een paar tellen pijptakak mee laten trekken....
kriibbelt een klein beetje in je keel...maar is wel enorm lekker
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Moet je zometeen ook op het dessert schrijven "dit dessert is dodelijk, kan ernstige schade aan het lichaam toerichten"
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Buiten BTW ook Accijns op dit gerecht toeslag van 1,50 euroLeo schreef:![]()
Moet je zometeen ook op het dessert schrijven "dit dessert is dodelijk, kan ernstige schade aan het lichaam toerichten"
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Is de tabak zo sterk dat ie genoeg smaak geeft na een paar seconden ?
Kan je ook gewoon een goede sigaar nemen ?
Mee laten trekken in de compositie is wel een idee, maar het liefst neem ik een sigaar en laat ik die iets langer in een suikerstroopje oid trekken. Zodat ik niet een hele sigaar per compositie hoef te gebruiken. Is ook makkelijker met op smaak brengen denk ik. Wil je iets meer tabak smaak, gewoon even scheutje siroop extra.
Kan je ook gewoon een goede sigaar nemen ?
Mee laten trekken in de compositie is wel een idee, maar het liefst neem ik een sigaar en laat ik die iets langer in een suikerstroopje oid trekken. Zodat ik niet een hele sigaar per compositie hoef te gebruiken. Is ook makkelijker met op smaak brengen denk ik. Wil je iets meer tabak smaak, gewoon even scheutje siroop extra.
goeie vraag....
ik gebruik altijd Vanille Pijptabak....
echt..dit moet niet te lang erin...
ben beniewd naar Cohiba ijs.
ik gebruik altijd Vanille Pijptabak....
echt..dit moet niet te lang erin...
ben beniewd naar Cohiba ijs.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Ja kwam het tegen maar kon hem niet bestellen op die site. Weet je waar ik hem wel kan krijgen ?
Een cohiba lijkt me een mooie sigaar om mee te koken. Heeft een goede uitgesproken smaak. Montecristo No1, of Ave vind ik ook wel lekker. Ik weet niet in hoeverre de smaak echt over komt. Dat zou uit experimenten moeten blijken. Beetje zonde om me dure sigaren thuis hieraan te verspillen, vraag de chef wel of ie uit het restaurant wat kan regelen. Nadeel is wel dat dat allemaal nederlandse zijn, en die vind ik nu niet echt super. Trouwens leuk onderwerp voor keuringsdienst van waarde. Binnenblad uit brazillie, dekblad uit sumatra, wrapped in indonesie. Nederlandse sigaar zei u ?
Ontopic, gewoon even meekoken dus. Neem wel een mooi klein sigaartje die ik knip. Welke whiskey zal ik gebruiken. Talisker lijkt me wel lekker. Lekker uitgesproken smaak.
Een cohiba lijkt me een mooie sigaar om mee te koken. Heeft een goede uitgesproken smaak. Montecristo No1, of Ave vind ik ook wel lekker. Ik weet niet in hoeverre de smaak echt over komt. Dat zou uit experimenten moeten blijken. Beetje zonde om me dure sigaren thuis hieraan te verspillen, vraag de chef wel of ie uit het restaurant wat kan regelen. Nadeel is wel dat dat allemaal nederlandse zijn, en die vind ik nu niet echt super. Trouwens leuk onderwerp voor keuringsdienst van waarde. Binnenblad uit brazillie, dekblad uit sumatra, wrapped in indonesie. Nederlandse sigaar zei u ?
Ontopic, gewoon even meekoken dus. Neem wel een mooi klein sigaartje die ik knip. Welke whiskey zal ik gebruiken. Talisker lijkt me wel lekker. Lekker uitgesproken smaak.
ben daar niet bekend mee.........
zeg het maar..........
zeg het maar..........
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
-
styliekokie
- Berichten: 131
- Lid geworden op: 31 mei 2005, 10:27
- Locatie: vlakbij gouda
aparte uitspraak..maar dat maakt niet uit...
Laatst gewijzigd door Leo op 15 mei 2006, 15:18, 1 keer totaal gewijzigd.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
-
ralph geerts
als je dan voor Talisker kiest wil ik je aanrade om de 18 jaar te nemen.
deze past met de smaaknotitie het beste bij een dessert.
kleur Goud
geur Complex, brandende heide, zoete tabak, nougat-boter, bisquitjes, en een licht kruidige toon.
smaak Langzame start, daarna peper, fruitsiroop
afdronk Rode peper
heerlijk met whisky koken, 6 december organiseer ik met een vriend die slijter is weer een whisky diner, 10 gangen waar whisky in verwerkt is en ernaast geserveerd wordt.
deze past met de smaaknotitie het beste bij een dessert.
kleur Goud
geur Complex, brandende heide, zoete tabak, nougat-boter, bisquitjes, en een licht kruidige toon.
smaak Langzame start, daarna peper, fruitsiroop
afdronk Rode peper
heerlijk met whisky koken, 6 december organiseer ik met een vriend die slijter is weer een whisky diner, 10 gangen waar whisky in verwerkt is en ernaast geserveerd wordt.
Heerlijk die 18 jaar. Wel prijzig. Ik heb alle 3 de taliskers altijd in huis. Soort verzamelhobby begon het mee, later een genot.
Whiskey is net als wijn, zo veel verschillen, en moet je beide leren drinken. In mijn whiskey dan ook geen poespas. Geen ijs, niks.
En over de tabak. Dat is natuurlijk iets persoonlijks. Iets wat tot verbranding komt smaakt en ruikt heel anders. Vergelijk het met een biefstuk, verkoold, rauw, gebakken, gegrild, gerookt. Allemaal andere smaken van die zelfde biefstuk.
Whiskey is net als wijn, zo veel verschillen, en moet je beide leren drinken. In mijn whiskey dan ook geen poespas. Geen ijs, niks.
En over de tabak. Dat is natuurlijk iets persoonlijks. Iets wat tot verbranding komt smaakt en ruikt heel anders. Vergelijk het met een biefstuk, verkoold, rauw, gebakken, gegrild, gerookt. Allemaal andere smaken van die zelfde biefstuk.
