clariferen....
-
mastervinz
- Berichten: 11
- Lid geworden op: 21 okt 2011, 09:04
clariferen....
Hoi....
Ik ben hier nieuw dus misschien heb ik het antwoord ergens over het hoofd gezien tussen de onderwerpen maar ik stel deze vraag toch maar even...
Ik weet dat je kan clariferen met agar agar maar deze techniek heb ik nog niet onder controle...
Weet iemand toevallig de verhouding van agar agar die je bijvoorbeeld op 1 liter bouillon moet gebruiken om deze helder deze krijgen?
En pas je deze verhouding dan toe op elke vloeistof of hangt dat weer van de soort vloeistof af?
Groeten
Ik ben hier nieuw dus misschien heb ik het antwoord ergens over het hoofd gezien tussen de onderwerpen maar ik stel deze vraag toch maar even...
Ik weet dat je kan clariferen met agar agar maar deze techniek heb ik nog niet onder controle...
Weet iemand toevallig de verhouding van agar agar die je bijvoorbeeld op 1 liter bouillon moet gebruiken om deze helder deze krijgen?
En pas je deze verhouding dan toe op elke vloeistof of hangt dat weer van de soort vloeistof af?
Groeten
Re: clariferen....
http://www.molecularrecipes.com/techniq ... iltration/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ik heb het zelf nooit met agar geprobeerd (wel gelatine), maar in dit artikel staat hoe het moet en de verhouding.
Ik heb het zelf nooit met agar geprobeerd (wel gelatine), maar in dit artikel staat hoe het moet en de verhouding.
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW
-
mastervinz
- Berichten: 11
- Lid geworden op: 21 okt 2011, 09:04
Re: clariferen....
Bedankt Pluter,
Ik heb die site even bekeken en ik denk dat ik er wel wat mee kan. Moet wel even m,n engels bijspijkeren
Wij doen het nog steeds op de ouderwetse manier doormiddel van eiwit maar dit lukt niet altijd vlekkenloos.
Ik heb die site even bekeken en ik denk dat ik er wel wat mee kan. Moet wel even m,n engels bijspijkeren
Wij doen het nog steeds op de ouderwetse manier doormiddel van eiwit maar dit lukt niet altijd vlekkenloos.
-
mastervinz
- Berichten: 11
- Lid geworden op: 21 okt 2011, 09:04
Re: clariferen....
Pluter schreef:http://www.molecularrecipes.com/techniq ... iltration/
Ik heb het zelf nooit met agar geprobeerd (wel gelatine), maar in dit artikel staat hoe het moet en de verhouding.
Hoi Pluter,...Ik vraag me af hoe jij het doet als je het met gelatine probeerd?
Je maakt de vloeistof/soep,..brengt goed op smaak,....lost de gelatine op ( 12 gram per liter? ) ,....vervolgens invriezen en ontdooien?
groet,
Vincent
Re: clariferen....
Ik heb het een keer geprobeerd of het werkte (en dat deed het)... zoals jij zegt en dan laten ontdooien op een passeerdoek in een zeef alleen wat minder gelatine (rond de 6 gram geloof ik).
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW
Re: clariferen....
met die gelatine methode verlies je ook veel smaak
Doe het in 1x goed, dan is clariferen niet nodig.
Doe het in 1x goed, dan is clariferen niet nodig.
Re: clariferen....
gebruiken jullie die Superbags wel eens?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: clariferen....
ja, wel handig, vooral voor sappenLeo schreef:gebruiken jullie die Superbags wel eens?
Re: clariferen....
Hey ik ben ook wel van de Superbags :p
Klaren met gelatine doen we ook wel eens
Met agar echter nog nooit geprobeert maar wat is het nut? Agar breekt zichzelf toch terug af in de diepvries? kijk maar naar gels en dergelijke.
Klaren met gelatine doen we ook wel eens
Met agar echter nog nooit geprobeert maar wat is het nut? Agar breekt zichzelf toch terug af in de diepvries? kijk maar naar gels en dergelijke.
Re: clariferen....
Waarom niet op de ouderwetse manier??.
Ik weet het lukt niet altijd maar je hebt altijd eiwit, evt fijn rundergehakt( of een puntje van de ossehaas, in de magimix)
Ik sta altijd als een blij menneke in. Keuken als het weer lukt. Ik hou van de oude manier.
Je bent toch kok of niet soms?
Ik weet het lukt niet altijd maar je hebt altijd eiwit, evt fijn rundergehakt( of een puntje van de ossehaas, in de magimix)
Ik sta altijd als een blij menneke in. Keuken als het weer lukt. Ik hou van de oude manier.
Je bent toch kok of niet soms?
Re: clariferen....
Tuurlijk kun je het op de ouderwetse manier doen, maar vergeet aub niet dat een heel deel smaak verloren gaat inj clarief, dit hebj dan weer niet met superbags of gelatine... Smaak staat toch op 1 bij mij de manier kan mij niet schelen
