hallo,
Ik heb een probleem met het maken van een tuille van peperkoek. Ik gebruik een standaard tuille recept en voeg daar gedroogde peperkoek poeder aan toe. Afbakken gaat prima, mooie koekjes, maar na een dag worden ze slap. Vervolgens doe ik ze enkele minuten in een hete oven, laat ze vervolgens afkoelen en dan zijn ze weer krokant. Ik bewaar ze luchtdicht, maar waarom worden ze slap na een dag?
Ik denk dat het antwoord licht bij de peperkoek, maar ik snap niet wat.
Iemand enig idee?
grt. dennis
peperkoek tuille
Re: peperkoek tuille
Hoi Dennis. Ik zie dat je dit alweer een hele tijd geleden hebt geplaatst. Ik zou je aanraden om twee batches te maken. Een met peperkoekpoeder, een zonder. Zo kan je zonder gokken vaststellen of het poeder inderdaad de boosdoener is.
Als dit inderdaad een verschil oplevert moet je misschien wat minder van een andere droge stof gebruiken ter compensatie van het extra poeder wat je toevoegt.
Als dit inderdaad een verschil oplevert moet je misschien wat minder van een andere droge stof gebruiken ter compensatie van het extra poeder wat je toevoegt.
Re: peperkoek tuille
nog weer een jaar verder en inmiddels vast al opgelost.
gewoon koekkruiden ipv peperkoek....was mijn gedachte.
gewoon koekkruiden ipv peperkoek....was mijn gedachte.
Re: peperkoek tuille
goed idee.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl