Hoi,
Iemand enige ervaring met fermenteren van groenten?
Ik zou graag testen met rode biet, gefermenteerd. Nu lees ik tegenstrijdige tips en recepten...
Over het zoutgehalte zijn de meeste het wel eens, 5% van de totaal massa. Maar de enen mengt het zout met water,
de andere strooit het op het product zelf, en dan een gewicht erop..
Dan nog een andere giet water tot aan de rand, en dan sluiten zodat er geen lucht aan kan, de andere spreekt dit tegen en laat 1 cm
vrij tussen water en deksel...
Iemand die een ervaring wil delen hieromtrent?
Hartelijke dank
Fermenteren
Re: Fermenteren
waarom niet zelf uitproberen?
Re: Fermenteren
eigenlijk is het heel simpel.
pik een recept en gebruik het.
bevalt het, prima dan.
bevalt het niet, verander het dan.
voor geen enkele bereiding staat er iets in steen gebeiteld dus ook hier niet, en daarom zijn er voor veel landen / culturen enz dus weer verschillende bereidingswijzen voor iets vergelijkbaars.
ikzelf had ooit hetzelfde probleem met zuurdesem......nu zijn we negen jaar verder en weet ik hoe het werkt in verschillende versies.
dus...gewoon erin duiken en aan de gang ermee.
succes!!!
pik een recept en gebruik het.
bevalt het, prima dan.
bevalt het niet, verander het dan.
voor geen enkele bereiding staat er iets in steen gebeiteld dus ook hier niet, en daarom zijn er voor veel landen / culturen enz dus weer verschillende bereidingswijzen voor iets vergelijkbaars.
ikzelf had ooit hetzelfde probleem met zuurdesem......nu zijn we negen jaar verder en weet ik hoe het werkt in verschillende versies.
dus...gewoon erin duiken en aan de gang ermee.
succes!!!