Waarin bakken jullie?
Visje
Vlees
Groente
Etc
Ik dacht altijd dat olijfolie goed is. Echter dit verbrand bij hoge temperatuur. Zonnebloemolie schijnt bij verhitting slecht voor je te zijn?
Wat gebruiken jullie qua olie en gooi je er dan na afloop nog een klontje boter bij?
Alvast bedankt.
Joost
Waarin/mee bakt de professionele chef?
Re: Waarin/mee bakt de professionele chef?
geklaarde boter, t'is te zeggen: 2kg plantaardig (bvb solo/planta/phase...) + 1kg melkerijboter samen smelten en klaren
geutje in de pan om aan te schroeien, voor de smaak op't laatste moment kontje melkerijboter of scheutje olijfolie of...
zowel voor het sauteren of poeleren van vis, vlees en groenten
geutje in de pan om aan te schroeien, voor de smaak op't laatste moment kontje melkerijboter of scheutje olijfolie of...
zowel voor het sauteren of poeleren van vis, vlees en groenten
Re: Waarin/mee bakt de professionele chef?
Myo Cryo (cacao boter in poedervrom). Dan kun je wel niet oversauzen maar werkt goed
"Emancipatie: hij is lekker in bed maar koken kan hij niet."
Kees van Kooten
Kees van Kooten
Re: Waarin/mee bakt de professionele chef?
Ik gebruik altijd GHEE
Re: Waarin/mee bakt de professionele chef?
In mijn bedrijf gebruiken wij : Rapsodil, dat is koolzaadolie gemengt met geklaarde boter ( Konijn levert dit )
Ook wel het product van Hollandia ; BeurreCulinair.
Ook wel het product van Hollandia ; BeurreCulinair.
