ik heb een heel oud kookboek maar weet niet uit welk jaar en welke uitgever het heeft uitgegeven. Het begint met
OPGAVE VAN EENIGE HOEVEELHEDEN VOOR EEN GROOTER EN KLEINER GETAL PERSONEN
SOEPVLEESCH Om bouillon of soep te maken voor een groot gezelschap rekent men 1 ons rundvleesch per persoon;Voor weinig personen neemt men per hoofd 1½ ons meer .Bij kalfssoep rekent men per persoon 2 ons kalfsvleesch.
Het betreft een 7de druk. ik vermoet naar het taalgebruik rond 1860.
Het valt van ouderdom uit elkaar. ik ben het nu aan het overtypen in Word
Weet iemand misschien welk boek het is?
zeer oud kookboek
Re: zeer oud kookboek
Beste jarie 58
als u mij de titel kunt geven, dan kan ik vrij naukeurig zeggen uit welk jaar het komt.
mvg yrtsap
als u mij de titel kunt geven, dan kan ik vrij naukeurig zeggen uit welk jaar het komt.
mvg yrtsap
Re: zeer oud kookboek
inderdaad, iets van een titel of een uitgever maakt het wel wat makkelijker