hallo allemaal
ik ben mezelf aan t verdiepen in de texturas.
kan iemand mij helpen aan leuke recepturen voor texturas?
ik heb ook malto besteld, maar ik kom er niet echt uit.
ook zoek ik de werking en recepten van vegatal.
kan iemand me helpen?
groetjes
texturas
-
- Berichten: 2
- Lid geworden op: 23 nov 2010, 20:31
Re: texturas
Er zijn tal van sites om recepturen te kunnen verkrijgen de vraag is echter of deze recepturen ook geheel kloppend zijn, maar met een beetje experimenteren lukt dat ook wel hoor
khymos.org
http://www.labuenatierra.be" onclick="window.open(this.href);return false;
khymos.org
http://www.labuenatierra.be" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: texturas
ik weet dat je met malto hele mooie poeders kan maken.
ben de verhouding kwijt maar geloof 1:2 olie naar smaak(vanille, anijs, kaneel, noten, citroen)etc.
mengen met een garde en door een fijne zeef wrijven.
gr
simon
ben de verhouding kwijt maar geloof 1:2 olie naar smaak(vanille, anijs, kaneel, noten, citroen)etc.
mengen met een garde en door een fijne zeef wrijven.
gr
simon
Re: texturas
Met malto kun je ook suikervrije kletskoppen maken.
het beste is om gewoon veel uit te proberen met alle texturas.
Kijk eens bij ons op de website voor de basis werking van een aantal texturas producten.
Hier staan geen recepten op maar wel waarom iets goed gaat of niet dat is het belangrijkste denk ik.
het beste is om gewoon veel uit te proberen met alle texturas.
Kijk eens bij ons op de website voor de basis werking van een aantal texturas producten.
Hier staan geen recepten op maar wel waarom iets goed gaat of niet dat is het belangrijkste denk ik.
Koken is een manier van leven.
http://www.kookstudio-eindhoven.nl
http://www.123kookwinkel.nl
Volg ons op twitter: http://www.twitter.com/dekookacademie
http://www.kookstudio-eindhoven.nl
http://www.123kookwinkel.nl
Volg ons op twitter: http://www.twitter.com/dekookacademie
Re: texturas
Je hoeft niet speciaal olie te gebruiken bij Malto. Gewoon dingen die veel vet bevatten.
Voor een poeder van bv basilicum kan je het opzetten in olie. Dan mixen en de Malto aan toevoegen. Met een garde is wel redelijk moeilijk om een goede poeder te krijgen maar met wat geduld lukt het wel.
Ik raad je zeker Gelcrema COLD of HOT aan van SOSA. Kost een 8 euro voor 500 gram.
Je hebt bv mangocoulis, voeg je gelcrema COLD toe (is niet zo precies zoals Texturas, dit kun je dus op het oog doen) en goed mixen tot het stijf genoeg is. Het stijft nog een beetje op in de koelkast.
Zo krijg je een mooie gel waarmee je puntjes kan spuiten in plaats van Gellan en Agar van Texturas te gebruiken. (hierbij moet je het eerst oplossen, opwarmen, uitstorten zoals een gelei en dan blenden...)
Met Vegetal kan je wel leuke dooiers maken.
Voor een poeder van bv basilicum kan je het opzetten in olie. Dan mixen en de Malto aan toevoegen. Met een garde is wel redelijk moeilijk om een goede poeder te krijgen maar met wat geduld lukt het wel.
Ik raad je zeker Gelcrema COLD of HOT aan van SOSA. Kost een 8 euro voor 500 gram.
Je hebt bv mangocoulis, voeg je gelcrema COLD toe (is niet zo precies zoals Texturas, dit kun je dus op het oog doen) en goed mixen tot het stijf genoeg is. Het stijft nog een beetje op in de koelkast.
Zo krijg je een mooie gel waarmee je puntjes kan spuiten in plaats van Gellan en Agar van Texturas te gebruiken. (hierbij moet je het eerst oplossen, opwarmen, uitstorten zoals een gelei en dan blenden...)
Met Vegetal kan je wel leuke dooiers maken.