Hallo, ik werk al drie jaar op Bonaire in diverse keukens, en heb zojuist mijn eigen zaak geopend
We maken alles zelf, hoewel er hier op het eiland lang niet alles te krijgen is
Er is echter een uitdaging waar wij tegen aan blijven lopen (door de nogal warme buiten temperatuur)
Hoe zou je merengue en ander fijn crispy koek/ gebak crispy kunnen houden /ofwel harder kunnen maken ??
ik heb het probleem dat ze na een 20 minuten inzakken en slof worden
ook als ik ze goed afgesloten en koel bewaar
Bij voorbaat dank
Mark
het crispy houden van dingen
- JeroenTrimbos
- Berichten: 352
- Lid geworden op: 31 mei 2008, 11:34
- Locatie: Valkenburg aan de Geul
- Contacteer:
Re: het crispy houden van dingen
Warmte is niet het probleem, maar de vochtigheid, die onstaat wel door de warmte. Je kunt silica korrels gebruiken, die absorberen vocht.
Heb je trouwens geen kelder in je zaak? Je zou ze daar misschien beter kunnen zetten, is wat koeler en niet zo vochtig.
Of misschien een wijnklimaatkast?
Heb je trouwens geen kelder in je zaak? Je zou ze daar misschien beter kunnen zetten, is wat koeler en niet zo vochtig.
Of misschien een wijnklimaatkast?
Practice what you preach
Re: het crispy houden van dingen
Kan aan zoveel dingen liggen, maar over het algemeen met vocht. Of het nou in de omgeving zit, of in het product. Dat kan ook. Bijvoorbeeld je merinque niet ver genoeg gedroogd.