Heeft der iemand ideeën of recepturen van souffle's die niet inzaken?
ben al een tijd aan het proberen maar kom der niet echt uit.
Souffle lang laten staan
Souffle lang laten staan
Winners Never Quit, Quitters Never Win!
Re: Souffle lang laten staan
je zou eens kunnen experimenteren met texturas.
heb dat eens ergens gezien maar heb gemist welk spul ze daar precies voor gebruikten.
heb dat eens ergens gezien maar heb gemist welk spul ze daar precies voor gebruikten.
I love defenseless animals, especially in a good gravy
Re: Souffle lang laten staan
hocolade soufflé
Dessert voor 8 personen
Basis
600 melk
300 guanaija 70% chocolade
7,2 Xantana (bindmiddel)
De Basis mengen en verwarmen tot 60 graden. Niet warmer!
200 water
110 suiker
30 eiwitpoeder
Dit opslaan en daarna mengen met 100% basis.
De massa kan dan in de oven (in bakjes/ vormpjes o.i.d.) op 145 graden gedurende ongeveer een half uur.
(wel eens gemaakt, stond op cheffen van de liberije.)
Dessert voor 8 personen
Basis
600 melk
300 guanaija 70% chocolade
7,2 Xantana (bindmiddel)
De Basis mengen en verwarmen tot 60 graden. Niet warmer!
200 water
110 suiker
30 eiwitpoeder
Dit opslaan en daarna mengen met 100% basis.
De massa kan dan in de oven (in bakjes/ vormpjes o.i.d.) op 145 graden gedurende ongeveer een half uur.
(wel eens gemaakt, stond op cheffen van de liberije.)
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: Souffle lang laten staan
als je een souffle maakt op basis van een vruchtencompote als rabarber bind je deze af met maizena tot een dikke pap die niet meer terugzakt als je er je lepel doorheen haalt.
sla nu 1dl eiwit op met zegge 50 gram suiker en vermeng een klein beetje van je eiwit grof met de rabarbermassa om een emulsie te maken spatel dan de rest van het eiwit voorzichtig door de massa en stort de massa in beboterde en gesuikerde cocottes. afbakken en je kunt je soufflé zelfs storten op een bord! mooi recept. en komt zich niet heel nauw.
groet bas
sla nu 1dl eiwit op met zegge 50 gram suiker en vermeng een klein beetje van je eiwit grof met de rabarbermassa om een emulsie te maken spatel dan de rest van het eiwit voorzichtig door de massa en stort de massa in beboterde en gesuikerde cocottes. afbakken en je kunt je soufflé zelfs storten op een bord! mooi recept. en komt zich niet heel nauw.
groet bas
Re: Souffle lang laten staan
De stabiliteit van soufflés wordt bepaald door haar basis. Zo zal een soufflé op basis van Creme pâtissier langer blijven staan als één op basis van fruit. Toevoeging van bv maizena of aardappelzetmeel helpen de soufflé ook langer te laten staan. Gestortte souffle's op basis van vruchten of indien hartig becheamel kan je later weer op warmen in de oven. De ingezakte massa zal dan weer gaan souffleren.
Ik las toevallig op een Tweed dat in de volgende Pâtisserie & Desserts, dat super mooie roze dessert magazine een uitgebreid artikel over soufflé's komt. Ik zou zeggen nog even wachten dus.
Ik las toevallig op een Tweed dat in de volgende Pâtisserie & Desserts, dat super mooie roze dessert magazine een uitgebreid artikel over soufflé's komt. Ik zou zeggen nog even wachten dus.
Re: Souffle lang laten staan
Leo schreef:hocolade soufflé
Dessert voor 8 personen
Basis
600 melk
300 guanaija 70% chocolade
7,2 Xantana (bindmiddel)
De Basis mengen en verwarmen tot 60 graden. Niet warmer!
200 water
110 suiker
30 eiwitpoeder
Dit opslaan en daarna mengen met 100% basis.
De massa kan dan in de oven (in bakjes/ vormpjes o.i.d.) op 145 graden gedurende ongeveer een half uur.
(wel eens gemaakt, stond op cheffen van de liberije.)
Ik heb hetzelfde probleem, maar dit klinkt erg lekker! ga ik ook ff proberen
Groetjes,
Eva Jansen
http://www.vanlangenrecreatie.nl" onclick="window.open(this.href);return false;