De Belgische topkok Krist De Bruyn is plots overleden. De Bruyn is slechts 44 jaar geworden. De chef-kok kreeg in 2003 een Michelinster en werd vorig jaar door GaultMillau uitgeroepen tot beste kok van het jaar.
Dat meldt de Belgische nieuwssite WTV. De Bruyn was eigenaar van restaurant Bistro Nono in Roeselare. Hij begon zijn carrière in de Brusselse topzaak Comme Chez Soi. Daarvoor studeerde hij aan de hotelschool Ter Duinen in Koksijde.
De Bruyn oogstte de laatste jaren veel opzien en waardering door een klassieke maar verfijnde keuken te hanteren tegen een lage prijs. Deze combinatie sloeg zo aan dat Michelin hem in 2003 bekroonde met een ster. GaultMillau deed het vorig jaar nog dunnetjes over door hem uit te roepen als beste kok van het jaar. De Bruyn bracht toen ook een eigen kookboek uit.
Belgische topkok (44) overleden
Belgische topkok (44) overleden
Kokforum.nl : de website voor koks
ben ik absoluut niet met je eens als je een goede werkgever hebt die investeert in zijn personeel kan je heel veel stress en werkdruk weghalen.horeca is ook top sport dus sloop je lichaam gewoon
zolang jij geloofd dat:
16 uur zonder pauze met veel stress (door onderbezetting)
op een dag in een niet goed geventileerde keuken (onder/bovendruk) waar de tempratuur oploopt tot 40 c
topsport is moet je eens praten met een echte topsporter
die bijgestaan word door een team van mensen die er alles aan doen om zijn prestaties te laten verbeteren zonder zich zelf schade te berokkenen.
nee gaat erom dat je tot je dood met je lichaam moet doen en er maar weinig koks zijn die het tot hun 65 volhouden.
en waar topsporters begeleiding krijgen wat te doen als hun lichaam de prestaties niet meer aankan wordt jij straks gewoon bedankt met een schop.
dat heeft in mijn ogen niks met echte man zijn te doen maar meer met niet nadenken.
en waar topsporters begeleiding krijgen wat te doen als hun lichaam de prestaties niet meer aankan wordt jij straks gewoon bedankt met een schop.
dat heeft in mijn ogen niks met echte man zijn te doen maar meer met niet nadenken.
ben ik met je eens..
Je lichaam is toch wel erg belangrijk.
Je lichaam is toch wel erg belangrijk.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl