Belgische topkok (44) overleden

Hier vindt je het laatste nieuws en gekke dingen die nu in de Horeca gebeuren.
Plaats reactie
Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Belgische topkok (44) overleden

Bericht door Webmaster »

De Belgische topkok Krist De Bruyn is plots overleden. De Bruyn is slechts 44 jaar geworden. De chef-kok kreeg in 2003 een Michelinster en werd vorig jaar door GaultMillau uitgeroepen tot beste kok van het jaar.

Dat meldt de Belgische nieuwssite WTV. De Bruyn was eigenaar van restaurant Bistro Nono in Roeselare. Hij begon zijn carrière in de Brusselse topzaak Comme Chez Soi. Daarvoor studeerde hij aan de hotelschool Ter Duinen in Koksijde.

De Bruyn oogstte de laatste jaren veel opzien en waardering door een klassieke maar verfijnde keuken te hanteren tegen een lage prijs. Deze combinatie sloeg zo aan dat Michelin hem in 2003 bekroonde met een ster. GaultMillau deed het vorig jaar nog dunnetjes over door hem uit te roepen als beste kok van het jaar. De Bruyn bracht toen ook een eigen kookboek uit.
Kokforum.nl : de website voor koks
mlp
Berichten: 51
Lid geworden op: 12 mar 2006, 18:58
Locatie: den haag

Bericht door mlp »

jezus dat is veel te jong! Toch hoor ik het de laatste tijd veel vaker, mensen die hen hele leven keihard werken en onder zware stres staan en dan veel te jong sterven. Ik weet natuurlijk niet of dit bij hem ook de reden is geweest maar het zet je soms wel aan het denken.
ken je klassiekers!
Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Bericht door Webmaster »

Mij sous-chef is 27 jaar en van franse komaf heeft altijd in sterrenzaken gewerkt en nu heeft hij al hartklachten, moet rustig aan doen is het advies. Ook dat zet je aan hetdenken.
Kokforum.nl : de website voor koks
ralph geerts

Bericht door ralph geerts »

horeca is ook top sport dus sloop je lichaam gewoon.
sjaak
Berichten: 584
Lid geworden op: 09 mar 2006, 11:44
Locatie: Noordwijk

Bericht door sjaak »

horeca is ook top sport dus sloop je lichaam gewoon
ben ik absoluut niet met je eens als je een goede werkgever hebt die investeert in zijn personeel kan je heel veel stress en werkdruk weghalen.
zolang jij geloofd dat:
16 uur zonder pauze met veel stress (door onderbezetting)
op een dag in een niet goed geventileerde keuken (onder/bovendruk) waar de tempratuur oploopt tot 40 c
topsport is moet je eens praten met een echte topsporter
die bijgestaan word door een team van mensen die er alles aan doen om zijn prestaties te laten verbeteren zonder zich zelf schade te berokkenen.
ralph geerts

Bericht door ralph geerts »

dus eigenlijk zijn topsporters maar mietjes en koks echte mannen ??? ging erover dat lang staan veel werken stress je lichaam slopen. Hebben top sporters ook
sjaak
Berichten: 584
Lid geworden op: 09 mar 2006, 11:44
Locatie: Noordwijk

Bericht door sjaak »

nee gaat erom dat je tot je dood met je lichaam moet doen en er maar weinig koks zijn die het tot hun 65 volhouden.
en waar topsporters begeleiding krijgen wat te doen als hun lichaam de prestaties niet meer aankan wordt jij straks gewoon bedankt met een schop.
dat heeft in mijn ogen niks met echte man zijn te doen maar meer met niet nadenken.
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

ben ik met je eens..
Je lichaam is toch wel erg belangrijk.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Plaats reactie