Koud Binden
-
- Berichten: 209
- Lid geworden op: 17 sep 2009, 07:18
Koud Binden
Als je de documentatie van texturas leest kan je agar agar koud binden.
Warm binden ok dat gaat ,maar koud is mij nog niet gelukt.
Heeft iemand daar ervaring mee?
Vr.Groet Kruimeltje
Warm binden ok dat gaat ,maar koud is mij nog niet gelukt.
Heeft iemand daar ervaring mee?
Vr.Groet Kruimeltje
Re: Koud Binden
waarom zou je, als ik vragen mag. Genoeg alternatieven ...
Re: Koud Binden
bijvoorbeeld omdat door een verhitting de smaak van je produkt onderuit gaat...jeroenbr schreef:waarom zou je, als ik vragen mag. Genoeg alternatieven ...
Re: Koud Binden
je kan toch ook binden met xantana?
of gellan
of gellan
-
- Berichten: 209
- Lid geworden op: 17 sep 2009, 07:18
Re: Koud Binden
Hoi @ KNL
Ik heb geen ervaring met Gellan , Xantana echter geeft een ander resultaat dwz een net iets te slappe consistentie
Vr.Groet Kruimeltje
Ik heb geen ervaring met Gellan , Xantana echter geeft een ander resultaat dwz een net iets te slappe consistentie
Vr.Groet Kruimeltje
Re: Koud Binden
welke consistentie wil je dan bereiken?
-
- Berichten: 209
- Lid geworden op: 17 sep 2009, 07:18
Re: Koud Binden
Hoi @KNL
iets zachter als gelantine/agar agar , en niet zo "snotterig" als axantana dat is het eind doel .
Vr. Groet Kruimeltje
iets zachter als gelantine/agar agar , en niet zo "snotterig" als axantana dat is het eind doel .
Vr. Groet Kruimeltje
-
- Berichten: 209
- Lid geworden op: 17 sep 2009, 07:18
Re: Koud Binden
Hartelijkdank @Kees
Ga ik eens proberen ,Dit heb ik gevonden

Ga ik eens proberen ,Dit heb ik gevonden

Re: Koud Binden
guar moet je ook verwarmen dacht ik (dat is toch ook mijn ervaring met dat product)
misschien een keertje gelcrema gebruiken (wel minder dan op de verpakking staat anders krijg je een dikke crème)
misschien een keertje gelcrema gebruiken (wel minder dan op de verpakking staat anders krijg je een dikke crème)
-
- Berichten: 209
- Lid geworden op: 17 sep 2009, 07:18
Re: Koud Binden
@KNKL
Gelcrema Kan ik niet
Als ik toch moet verwarmen kan ik eerst proberen met een andere mengverhouding van de agar agar (denk ik )
Gelcrema Kan ik niet
Als ik toch moet verwarmen kan ik eerst proberen met een andere mengverhouding van de agar agar (denk ik )
-
- Berichten: 209
- Lid geworden op: 17 sep 2009, 07:18
Re: Koud Binden
Hartelijk dank voor de ideeen .
Wat is de relatie tussen sosa en gelcrema?
of is dat het equivalent
Wat is de relatie tussen sosa en gelcrema?
of is dat het equivalent
Re: Koud Binden
gelcrema is een product van sosa...
als je toch wilt verwarmen misschien eens iotta proberen?
het is een beetje zoeken welke consistentie die je wilt
als je toch wilt verwarmen misschien eens iotta proberen?
het is een beetje zoeken welke consistentie die je wilt
-
- Berichten: 209
- Lid geworden op: 17 sep 2009, 07:18
Re: Koud Binden
inderdaad @knl
Hartelijk dank voor het antwoord

Hartelijk dank voor het antwoord
-
- Berichten: 209
- Lid geworden op: 17 sep 2009, 07:18
Re: Koud Binden
Dit Heb ik gelezen
Gelcrema:
Ideaal produt voor het maken van koude of warme crèmes.
Gelcrema verdraagt heel hoge temperaturen en zuurten.
Perfect invriesbaar.
Kan ook heel goed vocht behouden en verhindert uitdroging
----------------------------------------------------------------
http://www.passion4food.info/index.php?id=42" onclick="window.open(this.href);return false;

Gelcrema:
Ideaal produt voor het maken van koude of warme crèmes.
Gelcrema verdraagt heel hoge temperaturen en zuurten.
Perfect invriesbaar.
Kan ook heel goed vocht behouden en verhindert uitdroging
----------------------------------------------------------------
http://www.passion4food.info/index.php?id=42" onclick="window.open(this.href);return false;

-
- Berichten: 209
- Lid geworden op: 17 sep 2009, 07:18
Re: Koud Binden
Gelezen
Naast de Texturaslijn vindt men ook nog de producten van Sosa op de markt.
Deze zijn echter versneden met maltodextrine, waardoor ze gemakkelijker in gebruik zijn.
Het gebruik en resultaat zijn hetzelfde
i.v.m. voorwaarden geen bron vermelding
Naast de Texturaslijn vindt men ook nog de producten van Sosa op de markt.
Deze zijn echter versneden met maltodextrine, waardoor ze gemakkelijker in gebruik zijn.
Het gebruik en resultaat zijn hetzelfde
i.v.m. voorwaarden geen bron vermelding
- Cees Timmerman
- Berichten: 933
- Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
- Locatie: Dordrecht
- Contacteer:
Re: Koud Binden
Gebruik gelcrema cold regelmatig, goed spul.
-
- Berichten: 209
- Lid geworden op: 17 sep 2009, 07:18
Re: Koud Binden
Hartelijk dank Cees,
Goed idee om het eens uit te proberen
Vr.Groet Kruimeltje
Goed idee om het eens uit te proberen
Vr.Groet Kruimeltje
Re: Koud Binden
Wanneer je een combinatie gebruik van Xanthaam gom en Guar gom kom je een heel eind.
Succes
Succes
-
- Berichten: 209
- Lid geworden op: 17 sep 2009, 07:18
Re: Koud Binden
Hoi @Pilsner
Ik krijg jou reactie van 1 sept pas nu binnen
In iedergeval hartelijk dank voor de reactie goed idee ik ga ga eens uit proberen
Vr.Groet Kruimeltje
Ik krijg jou reactie van 1 sept pas nu binnen
In iedergeval hartelijk dank voor de reactie goed idee ik ga ga eens uit proberen
Vr.Groet Kruimeltje