chocoladeschuim kidde
chocoladeschuim kidde
Heeft er toevallig iemand een recept voor chocoladeschuim uit de kidde? Ik wil het donderdag maken maar heb geen tijd om te gaan experimenteren. Ik geloof dat er vast wel iemand is die een recept heeft dat op punt staat en die het met mij zou willen delen? Het zou mij enorm plezieren. Bij voorbaat dank!
Re: chocoladeschuim kidde
Koud:
200 gr chocolade
100 gr room
4 gr gelatine
en/of
30 gr pro espuma
Warm:
200 gr chocolade
100 gr room
100 gr eiwit
200 gr chocolade
100 gr room
4 gr gelatine
en/of
30 gr pro espuma
Warm:
200 gr chocolade
100 gr room
100 gr eiwit
Re: chocoladeschuim kidde
Dankjewel Jeroen.
Re: chocoladeschuim kidde
250 ml melk
250 ml room
30 gr suiker
95 gr bittere chocolade
Alle ingediënten verwarmen tot alles gesmolten is. Laten afkoelen tot lichaamstemperatuur en in kidde.
Minimum nog 2 uur in koeling.
250 ml room
30 gr suiker
95 gr bittere chocolade
Alle ingediënten verwarmen tot alles gesmolten is. Laten afkoelen tot lichaamstemperatuur en in kidde.
Minimum nog 2 uur in koeling.
Re: chocoladeschuim kidde
Ik denk dat dit recept een beter resultaat gaat hebbenn. thnx
Re: chocoladeschuim kidde
Jeroen, hoe heet kan ik die warme choco mousse maximaal bewaren? en heb je iets meer info over dat recept?
Als je van je hobby je werkt maakt, hoef je nooit meer te werken...
Re: chocoladeschuim kidde
wat bedoel je? Ik neem aan dat je niet hoger wil gaan dan 100? Wat wel kan aangezien het onder druk staat. Maar of dat zo'n goed effect heeft op je gasten weet ik niet. En of je het uit de kidde krijgt is een 2e ...kokniels schreef:Jeroen, hoe heet kan ik die warme choco mousse maximaal bewaren? en heb je iets meer info over dat recept?
Als je denkt dat de chocolade gaat verbranden boven de 50 graden, dat is helaas niet zo. Bij toevoeging van room/melk of andere vloeistoffen spreek je niet meer van chocolade maar van een "massa". Deze massa kan vele hogere temperaturen aan.
Re: chocoladeschuim kidde
Daarmee bedoelde ik eigenlijk het recept, wat ik met het eiwit moet doen. eerst chocola smelten ''au bain marie'' en dan mengen met de room?
Als je van je hobby je werkt maakt, hoef je nooit meer te werken...
Re: chocoladeschuim kidde
probeer eens logish na te denken, want het zijn maar 3 basis ingrediënten.kokniels schreef:Daarmee bedoelde ik eigenlijk het recept, wat ik met het eiwit moet doen. eerst chocola smelten ''au bain marie'' en dan mengen met de room?
ik zal het nu voor je doen ...
We hebben chocolade, room en eiwit.
De chocolade is hard en koud. Dit moeten we dus smelten want koude brokken chocolade in een kidde werkt me niet lijkt me.
We hebben ook room, erg handig om chocolade te smelten! Je hebt dan 1 pan nodig, en 1 kom. In de pan doe je de room en breng je tegen de kook aan.
Een kom voor de chocolade, waar je de hete room op doet. Dit doet je chocolade mooi smelten. Roer even goed door tot een mooie egale massa.
Dan hebben we nog eiwit over, dit zorgt voor de stabiliteit en luchtigheid. Dit moet natuurlijk niet te warm worden. Daarom als je chocolade gesmolten is met de room moet je dit even voelen. Is het ongeveer hand warmte (je kan het verdragen door je vinger erin te doen) dan kan je de eiwit eronder mengen.
Deze massa doe je in een kidde (half vullen), 2 patronen erop en een nacht weg zetten. Dit zorgt ervoor dat de massa rust, en dat het gas zich goed vermengd met de massa.
Groetjes
Re: chocoladeschuim kidde
Ik snap het bedankt!
Als je van je hobby je werkt maakt, hoef je nooit meer te werken...
Re: chocoladeschuim kidde
Voor een koud schuim van chocolade kun je ook gewoon choco ijs draaien in de pacojet,laten smelten en kidde vullen met 2 patronen en klaar!
Re: chocoladeschuim kidde
tuuuuuuuuuuurlijk .... hahah. Cowboy kokcurt schreef:Voor een koud schuim van chocolade kun je ook gewoon choco ijs draaien in de pacojet,laten smelten en kidde vullen met 2 patronen en
klaar!
