Tapiocakorrels
Tapiocakorrels
Wie is er ( goed ) bekend met het gebruik van tapiocakorrels? Kun je er ook een soort kaviaar van maken? Of is het enkele een bindmiddel? Als je er ook kaviaar van kunt maken, heeft iemand een basisreceptje ( enkel de verhoudingen .. ) Tips of suggesties? Go on..
Caviaar maken van tapiocakorrels is erg eenvoudig het gaat als volgt.
Pan met ruim water aan de kook brengen, het vuur temperen.
Tapiocakorrels erin en heel langzaam bijna gaar koken.
Afgieten en goed naspoelen met koud water.. (zit toch al geen smaak aan)
De korrels marineren in een vruchten sap of inktvis inkt...
Veel succes
Pan met ruim water aan de kook brengen, het vuur temperen.
Tapiocakorrels erin en heel langzaam bijna gaar koken.
Afgieten en goed naspoelen met koud water.. (zit toch al geen smaak aan)
De korrels marineren in een vruchten sap of inktvis inkt...
Veel succes
Cooking Master
kook ze dan in visbouillon krijg je nog een beetje smaakbde_man schreef:Caviaar maken van tapiocakorrels is erg eenvoudig het gaat als volgt.
Pan met ruim water aan de kook brengen, het vuur temperen.
Tapiocakorrels erin en heel langzaam bijna gaar koken.
Afgieten en goed naspoelen met koud water.. (zit toch al geen smaak aan)
De korrels marineren in een vruchten sap of inktvis inkt...
Veel succes
-
- Berichten: 25
- Lid geworden op: 24 sep 2007, 15:52
- Locatie: Schoorl
- Leonard Elenbaas kookjunk
- Berichten: 69
- Lid geworden op: 17 aug 2006, 00:49
- Locatie: 's-Gravenzande
- Contacteer:
ik gebruikte het wel eens als kaviaard van soja... gekookt met toevoeging van soja saus... en dan bij de rauwe tonijn...
Er is maar één ding ergerlijker dan een vrouw, die kan koken en het niet wil,
en dat is de vrouw, die niet kan koken en het toch doet.
http://www.restaurantpurepassie.com" onclick="window.open(this.href);return false;
en dat is de vrouw, die niet kan koken en het toch doet.
http://www.restaurantpurepassie.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Tapiocakorrels
Bij ons op het werk hebben bereiden we ze of met gember siroop en een beetje gele kleurstof voor de kleur als gemberkaviaar, of met wat appelcalvados, appelsap en een beetje groene kleurstof als appelkaviaar.
Leuk als garnering.
Inderdaad eerst in ruim water gaar koken tot de witte kern niet meer zichtbaar is, dan goed afspoelen onder koud water en in de week zetten met het gewenste smaakje.
Leuk als garnering.
Inderdaad eerst in ruim water gaar koken tot de witte kern niet meer zichtbaar is, dan goed afspoelen onder koud water en in de week zetten met het gewenste smaakje.
Re: Tapiocakorrels
afspoelen en daarna met dark sojasauce vermengen en zo gebruiken
Re: Tapiocakorrels
Het ziet er ontzettend leuk uit, daar valt niet over te twisten, maar lekker??? Ik vind het niet te vreten, om het maar even grof te zeggen
Wat vinden jullie van de smaak? Tuurlijk je moet een smaakje toevoegen, maar dan nog.

Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook
Re: Tapiocakorrels
der kunnen toch ook een soort kroepoek achtige dingen van maken?
weet iemand die dat moet?
weet iemand die dat moet?
Winners Never Quit, Quitters Never Win!
Re: Tapiocakorrels
je kunt bij de toko tapioka vellen halen en deze vervolgens friturenJoost K schreef:der kunnen toch ook een soort kroepoek achtige dingen van maken?
weet iemand die dat moet?
Re: Tapiocakorrels
Ik heb meerdere keren kroepoek gemaakt met taipioca meel!
erg gaaf en leuk om mee te werken, vergt wel enige oefening.
Neem ingekookt zuurkool, wortel of ander sap; dit hoog op smaak brengen, meel toevoegen (mengen met je handen gaat het makkelijkst) tot er een beslag ontstaat wat nog net mooi uitloopt, ik goot het dan in 1 beweging in een horizontale lijn op een siliconen bak matje, pas op niet te veel want het loopt nog uit!
Dan een bakmatje er op en mooi uitrollen, even 12 min stomen, dan bovenste matje er af en even een uurtje laten drogen onder de oven, dan snijden in blokjes of lange reepjes (doe dit mooi dun voor het mooiste effect) en dan laten drogen of 80 graden (ongeveer een uurtje of 10) als het mooi droog is en goed afgekoeld kan je het frituren...
Ik probeerde steeds te varieren in dikte en grote, is een kwestie van experimenteren!
Succes!
erg gaaf en leuk om mee te werken, vergt wel enige oefening.
Neem ingekookt zuurkool, wortel of ander sap; dit hoog op smaak brengen, meel toevoegen (mengen met je handen gaat het makkelijkst) tot er een beslag ontstaat wat nog net mooi uitloopt, ik goot het dan in 1 beweging in een horizontale lijn op een siliconen bak matje, pas op niet te veel want het loopt nog uit!
Dan een bakmatje er op en mooi uitrollen, even 12 min stomen, dan bovenste matje er af en even een uurtje laten drogen onder de oven, dan snijden in blokjes of lange reepjes (doe dit mooi dun voor het mooiste effect) en dan laten drogen of 80 graden (ongeveer een uurtje of 10) als het mooi droog is en goed afgekoeld kan je het frituren...
Ik probeerde steeds te varieren in dikte en grote, is een kwestie van experimenteren!
Succes!
Het leven van een kok gaat niet over rozen...
Re: Tapiocakorrels
Mijn is altijd geleerd het gewicht x 10 zoveel water te doen dan kom je tot de perfecte gekookte korrel...is dit is?
"The keyword of succes is to believe in yourself!"
Re: Re:
Dat klinkt heerlijk, dat moet ik echt een keer proberengeoffrey schreef:Leonard Elenbaas kookjunk schreef:ik gebruikte het wel eens als kaviaard van soja... gekookt met toevoeging van soja saus... en dan bij de rauwe tonijn...
wij ook![]()
![]()

Zit niet in het vak, maar het is wel een grote hobby.
Denk erover om in het vak te stappen dmv leer/werk traject (klik!) als huidige opleiding niet slaagt.
Denk erover om in het vak te stappen dmv leer/werk traject (klik!) als huidige opleiding niet slaagt.