Op vrijdag 30 april begint de Schiffahrtsgesellschaft Vierwaldstättersee het nieuwe seizoen 2010 met een Gastronomische Voorjaarsrondvaart op het Zwitserse Vierwoudstrekenmeer. Dochteronderneming Tavolago organiseert deze avond aan boord van het uit 1901 daterende salonraderstoomschip "Uri".
Vier gastkoks van vooraanstaande bedrijven rond het meer zorgen met hun brigades voor een vijf-gangen menu dat inclusief wijnen, mineraalwater en koffie 180 Franken kost, zo'n 125 €.
Menu :
- Apéritief met 'Voorjaarshapjes', door Markus Inauen, chef Tavolago - Luzern
- Geroosterde reuzengarnalen met zwarte peper, gedroogde ananas en bio tuinkers, door Ulf Braunert, chef Restaurant Jasper (1 Michelinster,
16/20 GaultMillau), Hotel Palace ***** - Luzern
- Rollade van zeetong met sauce Rouille en groene asperges, door Fabien Inderbitzin, chef restaurant Petit Palais (15/20 GaultMillau) - Luzern
- In Terlaky gemarineerde Black Angus filet op Black Bean risotto, gebraden witte asperges, bij : gebakken eigeel en mango, door Renee Rischmeyer,
chef Restaurant Annex (1 Michelinster, 16/20 GaultMillau), Parkhotel Weggis ***** - Weggis
- Selectie kaas
- Zoete voorjaars symphonie
- Friandises
Wijnen van Inès & Thomas Bisang-Heller, Weingut Bisang Dagmersellen.
18:30 - inschepen en apéritief
19:15 - afvaart vanaf pier 6 (Luzern)
22:45 - terug aan pier 6 (Luzern)
23:30 - einde
Ook nu al zijn er natuurlijk talrijke rondvaarten met een culinaire inslag, als het 'fondue-schiff', het 'fajita-schiff', het 'matrozenontbijt, het 'lunchschip' met een dagmenu van 25 €.
Culinaire Highlands 2010 aan boord van ss Uri
- berexstone
- Berichten: 673
- Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07