Ik ga zeker kijken daar!
Saisonier / Patisserie en Dessert gaat flink uitpakken daar!
Het programma wat ze gaan neer zetten op de EFFF wordt knallen! Het worden alle 3 de dagen een feest.
Dit jaar geen jam-keuken maar gerichte demo's, dat lijkt me top
enkele namen die komen
magnus ek
denis martin
viki geunis
kobe van inde Wulf
Frederic van Sel Gris
Dave de Belder
En verschillende patissiers uiteraard..
Misschien lukt het ze om nog meer namen er naar toe te krijgen!
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth www.koksforum.nl
Net even de deelnemerslijst tot nu toe bekeken. De stand van saisonnier is al jaren de topper, maar verder..... geen Vanilla venture, geen Lindenhoff, geen sweet creations, geen Cnudde, geen Vlaamsch broodhuys, geen van As, niet de Vlaamse top serviesleveranciers Debecker en KZC, enz enz. De spoeling wordt wel erg dun zo, ik hoop dat veel interessante bedrijven zich nog op de valreep melden als standhouder, anders wordt de rit naar Maastricht wel erg lang.
Vorig jaar werd de toegangsprijs met 100% verhoogd, Als ze dat voor de standhouders ook gedaan hebben begrijp ik het wel.
Zou jammer zijn als we dit jaar met een gedevalueerde versie te maken krijgen, het was altijd zo leuk.
Misschien is de deelnemerslijst niet up to date en komt er nog veel bij, ik hoop het...
erg jammer als deze leveranciers er niet bij zouden zijn.
Toch gaat mijn trip vanuit Ierland naar de EFFF door, althans als ik kaarten kan krijgen, lijkt steeds moeilijker te worden,zeker om vanuit het buitenland dit te regelen, maar ja als het niet lukt , heb ik altijd nog een diner bij beluga en een lunch bij meneer hermsen.
Hier is de complete lijst van Saisonnier en iedereen die gedurende drie dagen in de keuken zal staan.
Spektakel alom:
Deelnemende chefs EFFF 2010
in de keuken van Culinaire Saisonnier
Het centrale thema is DE VARKENSKOP. Deze zal zowel op de traditionele als op de meest moderne manier gepresenteerd gaan worden. Ja, zelfs de pâtissiers nemen de varkenskop mee in hun creaties. Natuurlijk niet altijd letterlijk, maar ook bij hen zal het varkentje een hoofdrol gaan spelen.
Maandag 25 januari
Magnus Ek
De wereld top50 chef van restaurant Oaxen Krog, Zweden
Edwin Vinke
Chef restaurant de Kromme Watergang, Slijkplaat
Daniel Roos
De beroemde patisserie designer uit Zweden,
lid van het bekroonde Zweedse Nationaal Team
Denis Martin
De chef van het gelijknamige restaurant in het Zwitserse Vevey toont zijn twintig nieuwste spraakmakende technieken, natuurlijk komt de wereldberoemde postduif voorbij
William Curley
Topchocolatier uit London, bezit naast winkels een eigen dessertrestaurant
Johan Segers
De chef ’t Fornuis in Antwerpen is één der grondleggers van de huidige Vlaamse gastronomie
Tom Van Loock
chef-pâtissier van driesterrenrestaurant De Karmeliet in Brugge
Dinsdag 26 januari
William Curley
Topchocolatier uit London, bezit naast winkels een eigen dessertrestaurant
Magnus Ek
De wereld top50 chef van restaurant Oaxen Krog, Zweden
Daniel Roos
De beroemde patisserie designer uit Zweden,
lid van het bekroonde Zweedse Nationaal Team
Robert Kranenborg
Was de chef van onder andere La Cravache D’or (Brussel), Corona (Den Haag) en Amstel hotel (Amsterdam). Is een der grondleggers van de moderne Nederlandse gastronomie
Dave De Belder
De innovatieve chef van restaurant De Godevaart, Antwerpen
Eric Martin
De chef van restaurant Lemonnier in Lavaux-Saint-Anne
Kobe Desramaults
Een der jongste sterrenchefs van Belgie met een innovatieve en bijzonder diepgaande keuken
Hidde den Brabander
Toppatissier en eigenaar van Dreams of Magnolia. Was jarenlang chef-patissier van restaurant de Vrienden van Jakob
Viki Geunes
De chef-eigenaar van restaurant ’t Zilte, Mol
Benoit Bernard
De excentrieke chef van het Noord-Franse restaurant la Laiterie
Woensdag 27 januari
Hans Heiloo
De chef-pâtissier van Unlimited Delicious
Jurgen Koens
De chef-pâtissier van Maison van den Boer, tevens chef-pâtissier van het Nationaal Team, met zijn innovatief gebruik van de magnetron in de pâtisserie.
Kris Goegebeur
De beroemde Vlaamse pâtissier uit Roeselare
Daniel Jongsma
Winnaar Dutch Pastry Award 2009, pâtissier bij Tummers, Heemstede
Jean-Yves Wilmot
De chef-pâtissier uit het Waalse Mettet, beroemd om zijn toepassing van foodpairing en gastronomische technieken in de pâtisserie
Tobias Rocholl
De chef- pâtissier van restaurant Charlemagne, Aken
Frederik Deceuninck
Chef-eigenaar van Restaurant Sel Gris, Duinbergen
Mooie selectie bij de Saisonniers. Denis Martin ken ik wel, en de Franse Viking-reus Benoît Bernard van "La Laiterie" in Lambersart (bij Lille) is altijd wel in voor een paar goeie grappen !
Oops! Ik heb nog eens goed gelezen en inderdaad! € 50 euro bijbetalen!
Ik ga zowiezo, maar wat belachelijk, ieder jaar koop ik er wel wat of krijg ik er een leverancier bij!
Als ze nou Heston Blumenthal of Ferran Adria uitnodigen snap ik het wel..
50 € ----------- daarvoor kun je ook een ticket voor de Superyacht show in Monaco kopen, en daarna veel champagne, goed en lekker eten, gratis verder. En ... de keukens aan boord van de jachten bekijken, oftewel de nieuwste en allermodernste apparatuur, hoogstaande maaltijden klaargemaakt in kleine ruimtes. En Robuchon en Ducasse loop je ook wel tegen het lijf...
berexstone schreef:50 € ----------- daarvoor kun je ook een ticket voor de Superyacht show in Monaco kopen, en daarna veel champagne, goed en lekker eten, gratis verder. En ... de keukens aan boord van de jachten bekijken, oftewel de nieuwste en allermodernste apparatuur, hoogstaande maaltijden klaargemaakt in kleine ruimtes. En Robuchon en Ducasse loop je ook wel tegen het lijf...
ik ga verder mijn vakanties samen met jou inplannen, hehe
Weet niet of ik wel ga...3 uur in de auto 50 eurie betalen, en veel top leveranciers die er niet zijn...uitgezonderd saisonnier natuurlijk( ook al is dat alleen al de moeite waard)
Zal de EFFF 2010 nog wel hetzelfde zijn zonder Leers? Niet alleen de ex-burgemeester van Maastricht-Mestreech maar ook dé burgemeester van de Goede Smaak.....
ik kan helaas niet, maar kreeg wel gratis entree via lidmaatschap koksgilde. misschien meer mensen die dat hebben, maar niet weten? Kaarten zijn niet overdraagbaar, want op naam.
EFFF viel zwaar tegen, 5 jaar geleden 150 standhouders, in 2009 65 en nu nog maar 40(waarvan 8 broodbakkers en 3 demokeukens), de EFFF bloeit langzaam dood, erg jammer. Zelf vind de organisatie dat ze steeds beter en mooier worden. Misschien heeft dit alles ook te maken met de € 5000.00 euro huur per 6 m2 die er per dag gevraagd wordt. Ik (wij) reden vroeger met plezier de 2 uur heen en 2 uur terug naar de MECC. Nu waren wij binnen 3 uur de beurs over, en ja, we hebben overal gekletst en gekeken. Het is dat we nog even bij de Bitter Ballen Beurs naar binnen geweest zijn anders kan je zo weer terug. Ik denk niet dat ik volgende jaar die 4 uur in de auto over hebt voor 40 stands............. Ik zit eraan te denken een soort EFFF in Ahoy( rotterdam is tenslotte onze culinaire hoofdstad) te organiseren, maar ik weet niet in hoeveree Venuez dit al doet. Heeft iemand hier een mening over?
Om de redenen die jij noemt heb ik dit jaar over geslagen. Triest dat er zo'n teloorgang is ingetreden. Vroeger werden de michelin sterren altijd bekend gemaakt op de EFFF, nadat Michelin de uitgifte datum van de rode bijbel verplaatste is het alleen maar minder geworden in Maastricht.
Rotterdam lijkt me een goed idee (eigenbelang: ik hoef dan maar 15 minuten te rijden). Maastricht ligt gewoon niet centraal genoeg, al was het wel altijd een lekker uitje, een dag van tevoren er naartoe en 's avonds lekker eten, dag erna naar de beurs.
@ AvD >>> Dááár zég je wat AvD! Contacteer Schmidt zeevis. En als locatie het pas geopende s.s.Rotterdam, een wereldlocatie! Echt, lijkt me een goed idee, zonder gekheid.
Cees Timmerman schreef:Vroeger werden de michelin sterren altijd bekend gemaakt op de EFFF, nadat Michelin de uitgifte datum van de rode bijbel verplaatste is het alleen maar minder geworden in Maastricht.
Niet waar. Ze hebben maar 2 keer de sterren bekend gemaakt op de EFFF. 1x omdat de gids een bepaald aantal jaar in Nederland uit was en volgens mij voor de 1e driesterren van Parkheuvel.