aardappel drogen in de oven
-
- Berichten: 17
- Lid geworden op: 30 mei 2008, 18:56
- Locatie: harderwijk
aardappel drogen in de oven
Hallo allemaal, wij frituren de aardappel ( rozevall truffel etc) op 140 graden. maar heb gehoord dat je deze ook kan drogen in de oven.
heeft iemand hier ervaring mee en hoe??
denk zelf aan 80 graden en dan ongeveer 1 uur.
heeft iemand hier ervaring mee en hoe??
denk zelf aan 80 graden en dan ongeveer 1 uur.
Koken is een passie!
Re: aardappel drogen in de oven
ik heb het wel eens gedaan met truffel aardappeltjes.
Maar echt lekker...?
Als je ze daarna heel even snel frituurt (niet te heet want dan verliezen ze hun paarse kleur) zijn ze wel weer lekker.
Maarja dat werkt alleen maar als je er puree van maakt zodat je ze in een bepaalde vorm kunt drogen, anders worden het immers nog steeds gewoon chipjes.
60 graden ongeveer een uurtje gaf goed resultaat. Was wel heel dun uitgesmeerd.
Met zetmeelrijke aardappelvarianten heb je langer nodig
Maar echt lekker...?
Als je ze daarna heel even snel frituurt (niet te heet want dan verliezen ze hun paarse kleur) zijn ze wel weer lekker.
Maarja dat werkt alleen maar als je er puree van maakt zodat je ze in een bepaalde vorm kunt drogen, anders worden het immers nog steeds gewoon chipjes.
60 graden ongeveer een uurtje gaf goed resultaat. Was wel heel dun uitgesmeerd.
Met zetmeelrijke aardappelvarianten heb je langer nodig
Re: aardappel drogen in de oven
Als je er een puree van maakt, heel dun uitsmeert, en de hele dag laat drogen boven de kachel, dan door een olie bad haalt van +- 80 graden heb je heldere aardappel.
Re: aardappel drogen in de oven
Je kunt ook van dat aardappel papier maken, weet niet precies meer hoe dat gaat, ben die receptuur kwijt. misschien heeft iemand die, maar is best een lekkere versnapering.
a state of mind, a passion, an addiction, an abusive drive to reach perfection knowing that it is impossible to obtain in this lifetime...Guillaume St. Cin
Re: aardappel drogen in de oven
Zie mijn postTim schreef:Je kunt ook van dat aardappel papier maken, weet niet precies meer hoe dat gaat, ben die receptuur kwijt. misschien heeft iemand die, maar is best een lekkere versnapering.
Re: aardappel drogen in de oven
aardappel papier
100 gram droge aardappel puree (bijv: truffel aardappel)
en 100 gram eiwit.
pezo
drogen op 80 graden.
100 gram droge aardappel puree (bijv: truffel aardappel)
en 100 gram eiwit.
pezo
drogen op 80 graden.
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook
Re: aardappel drogen in de oven
ik heb het een keer gedaan toen ik tijd over had.
ik had de aardappel heel simpel gedroogd in de warmte kast
en vervolgens nog gefrituurd.. je krijgt dan een heel mooi resultaat kwa kleur (hout achtig)
alleen was het niet meer eetbaar omdat ik zetmeel rijke aardappels had gebruikt, en smaakte het dus gewoon naar zetmeel (niet egt lekker)
misschien iemand een idee om dit tog nog te verbeteren?
ik had de aardappel heel simpel gedroogd in de warmte kast

en vervolgens nog gefrituurd.. je krijgt dan een heel mooi resultaat kwa kleur (hout achtig)
alleen was het niet meer eetbaar omdat ik zetmeel rijke aardappels had gebruikt, en smaakte het dus gewoon naar zetmeel (niet egt lekker)
misschien iemand een idee om dit tog nog te verbeteren?
Re: aardappel drogen in de oven
waarom drogen als je ze toch erna gaat frituren?Robin schreef:ik heb het een keer gedaan toen ik tijd over had.
ik had de aardappel heel simpel gedroogd in de warmte kast![]()
en vervolgens nog gefrituurd.. je krijgt dan een heel mooi resultaat kwa kleur (hout achtig)
alleen was het niet meer eetbaar omdat ik zetmeel rijke aardappels had gebruikt, en smaakte het dus gewoon naar zetmeel (niet egt lekker)
misschien iemand een idee om dit tog nog te verbeteren?
gewoon flinterdunne schijfjes snijden met de mandolin, wassen,
droogdeppen en daarna frituren tot krokante chips,
kruiden met een heel klein beetje zeezout
best bintje of doré gebruiken...
Re: aardappel drogen in de oven
experimenterenXavier schreef: waarom drogen als je ze toch erna gaat frituren?

Re: aardappel drogen in de oven
aardappelpapier is 100 gram gare aardappel en 100 gram kookvocht met beetje zout dat cutteren en op bakpapier smeren dan boven de kachel laten drogen.
Aardappel drogen wil ook heel goed, op snijmachine heel dun snijden op silpat. Dan 4 minten stomen in de steamer (op silpat) en dan op 90 graden hete lucht ongeveer 45 minuten drogen, heb je heldere chippies
Aardappel drogen wil ook heel goed, op snijmachine heel dun snijden op silpat. Dan 4 minten stomen in de steamer (op silpat) en dan op 90 graden hete lucht ongeveer 45 minuten drogen, heb je heldere chippies