Bindingen
Bindingen
Ik ben op zoek naar een product dat ik kan verwerken in een salpicon, die daardoor zeer sterk bind bij koude temperaturen.
Maar die bij een temperatuur van rond de 50 graden C weer mooi zacht word (smeuig)
Wie o wie heeft een goede tip?
Maar die bij een temperatuur van rond de 50 graden C weer mooi zacht word (smeuig)
Wie o wie heeft een goede tip?
Re: Bindingen
gelatine ...
Re: Bindingen
Ik bedoel sterke binding.
gelatine, johannesbroodpitmeel, Guarpitmeel, arrow root enz heb ik al geprobeerd.
Deze producten geven meer zo een bavarois binding ( of je moet zoveel toevoegen dat het een plak gevoel achter laat in je mond.)
Mijn bedoeling is iets koud goed te kunnen vormen en als ik het verwarm het weer mooi zacht word (smeuig)
gelatine, johannesbroodpitmeel, Guarpitmeel, arrow root enz heb ik al geprobeerd.
Deze producten geven meer zo een bavarois binding ( of je moet zoveel toevoegen dat het een plak gevoel achter laat in je mond.)
Mijn bedoeling is iets koud goed te kunnen vormen en als ik het verwarm het weer mooi zacht word (smeuig)
Re: Bindingen
Dat is een techniek die Grant Achatz van Alinea veel toepast.
Hij maakt sauzen die hij volledig laat geleren. In de MEP worden ze in gelijke rechthoekjes gesneden. Tijdens het dresseren wordt met een brandertje de saus weer vloeibaar gemaakt. Doel is altijd gelijke porties saus en volledig controleerbaar hoe deze uitloopt.
Met google vind je daar vast meer informatie over.
Hij maakt sauzen die hij volledig laat geleren. In de MEP worden ze in gelijke rechthoekjes gesneden. Tijdens het dresseren wordt met een brandertje de saus weer vloeibaar gemaakt. Doel is altijd gelijke porties saus en volledig controleerbaar hoe deze uitloopt.
Met google vind je daar vast meer informatie over.
Re: Bindingen
heb wel eens het idee dan dat zo'n brander toch ook smaak afgeeft...niet altijd positief.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: Bindingen
Met een koudbinder zoals tapiocameel !
Als ik me niet vergis heeft magi dit in Nederland in Nederland weet ik niet zo goed de adressen waar je allerei spullen kan krijgen!!
Univar die hebben dit zeker, daar kopen wij al onze spullen !
Als ik me niet vergis heeft magi dit in Nederland in Nederland weet ik niet zo goed de adressen waar je allerei spullen kan krijgen!!
Univar die hebben dit zeker, daar kopen wij al onze spullen !
Re: Bindingen
Zolang je met blauw vuur werkt geen probleemLeo schreef:heb wel eens het idee dan dat zo'n brander toch ook smaak afgeeft...niet altijd positief.
Re: Bindingen
vegetal misschien, heb dit gebruikt om bloemkool bitterballetjes van te maken
Re: Bindingen
Mischien agar agar dit smelt weer bij 65 gaden als ik me niet vergis.
Gelan kan ook maar dat smelt pas weer bij 80 a 85 graden dus ik weet niet hoe warm je het wil maken.
Suc 6
Gelan kan ook maar dat smelt pas weer bij 80 a 85 graden dus ik weet niet hoe warm je het wil maken.
Suc 6
Koken is een manier van leven.
http://www.kookstudio-eindhoven.nl
http://www.123kookwinkel.nl
Volg ons op twitter: http://www.twitter.com/dekookacademie
http://www.kookstudio-eindhoven.nl
http://www.123kookwinkel.nl
Volg ons op twitter: http://www.twitter.com/dekookacademie
-
kruimeltje
- Berichten: 209
- Lid geworden op: 17 sep 2009, 07:18
Re: Bindingen
Tapiocameel is gewoon bij een toko naar mijn wetenlowie schreef:Met een koudbinder zoals tapiocameel !
Als ik me niet vergis heeft magi dit in Nederland in Nederland weet ik niet zo goed de adressen waar je allerei spullen kan krijgen!!
Univar die hebben dit zeker, daar kopen wij al onze spullen !
