DeliCees
DeliCees
Mijn vriendin heeft afgelopen zaterdag gegeten bij DeliCees, en ze was zo enthousiast over het eten en gastvrouwschap dat ik even - namens mijn vriendin natuurlijk - het menu van de avond met jullie deel:
1. salade met geb. coquille, culatelloham, zoete tomaatjes (Provence), zoetzuur van koolrabi met saffraan, truffeldressing. Wijn: Bulle de Blanquette
2. op de graat gebakken tong, gr. asperge, puree van paarse oerwortel, gevogeltje jus met dragon. Wijn: Ollieux Romanis, Corbières
3. gebraden kalfsribeye (gascognekalf), pommes ratte, haricots verts, compôte rode ui, jus met sweet-belly-bacon en sjalotjes. Wijn: Rosso Piceno
4. veel! chocolataartje: bodem choco + bretonse koekjes met mousse Valrhona, creme Tahitivanille en passievrucht, tarte tatin, pistacheijs, bavarois van rozebottel in kokertje, witte choco, nougatine glacee met frambozen compôte, chocomousse van chocomili (Valrhona)
1. salade met geb. coquille, culatelloham, zoete tomaatjes (Provence), zoetzuur van koolrabi met saffraan, truffeldressing. Wijn: Bulle de Blanquette
2. op de graat gebakken tong, gr. asperge, puree van paarse oerwortel, gevogeltje jus met dragon. Wijn: Ollieux Romanis, Corbières
3. gebraden kalfsribeye (gascognekalf), pommes ratte, haricots verts, compôte rode ui, jus met sweet-belly-bacon en sjalotjes. Wijn: Rosso Piceno
4. veel! chocolataartje: bodem choco + bretonse koekjes met mousse Valrhona, creme Tahitivanille en passievrucht, tarte tatin, pistacheijs, bavarois van rozebottel in kokertje, witte choco, nougatine glacee met frambozen compôte, chocomousse van chocomili (Valrhona)
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
Re: DeliCees
Leuk!
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: DeliCees
woensdag hier gegeten, was super heerlijke salade met mulfilet vooraf. daana gebakken zeebaars, als derde gang stukje tarbot. als hoofdgerecht 3 soorten kalf haas, ribeye, rollade echt super zacht. toen nog extra een mooi samengesteld bordje kaas. als afsluiting een smaakvol dessert, dus super zeker voor deze prijs die ze hier vragen.
Re: DeliCees
Net gegeten bij Delicees te Dordrecht


langoustine, met verschillende smaken en structuren van biet. Heerlijk, topgerecht

wilde zeebaars, met zoete italiaanse tomaatjes...ook top

zeeduivel, met vergeten groente

kalfsvlees, met groene asperge en artisjok.

bordje kaas met heerlijke vijgen

wijngaard perzik als uitzondering....

heerlijk dessert.
dit alles met begeleidende wijnen was een zeer fijne avond.
langoustine, met verschillende smaken en structuren van biet. Heerlijk, topgerecht
wilde zeebaars, met zoete italiaanse tomaatjes...ook top
zeeduivel, met vergeten groente
kalfsvlees, met groene asperge en artisjok.
bordje kaas met heerlijke vijgen
wijngaard perzik als uitzondering....
heerlijk dessert.
dit alles met begeleidende wijnen was een zeer fijne avond.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
- Cees Timmerman
- Berichten: 933
- Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
- Locatie: Dordrecht
- Contacteer:
Re: DeliCees
Leuke fotoos, bedankt.
Best aardige kwaliteit trouwens ondanks het nuttigen van 2 flessen Krug champagne, 1fles Corton Charlemagne, 2 flessen Mouton en een fles chateau d'Yquem en niet te vergeten die 75 jaar oude grappa. Wat een vaste hand. Respect.
Best aardige kwaliteit trouwens ondanks het nuttigen van 2 flessen Krug champagne, 1fles Corton Charlemagne, 2 flessen Mouton en een fles chateau d'Yquem en niet te vergeten die 75 jaar oude grappa. Wat een vaste hand. Respect.
Re: DeliCees
Dat ziet er heerlijk uit. Is het kalfsvlees van Lindehoff?
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
- Cees Timmerman
- Berichten: 933
- Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
- Locatie: Dordrecht
- Contacteer:
Re: DeliCees
Yep, haas en sukade (en ook de botten voor de jus
).
Re: DeliCees
Het Lindenhoff heeft goed spul, ik denk dat ik er maar weer voor ga omrijden. Ik vind het nl heel lastig goed rundvlees te krijgen in mijn regio. Over het algemeen vind ik NLs rundvlees matig. Te mager, en ongerijpt.
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
Re: DeliCees
gister bij delicees gegeten,
super!! erg leuke zaak,heerlijk gegeten,goede bediening, vond het helemaal top
voorgerecht: couille met zeeduivel truffeldressing,komkommergelei
tussen: gebakken zonnevis met...( sorry cees je moet me even helpen!)
hoofd: hert met oerwortelmousseline,aardappel en cepes jus
dessert: chocolade taart,bramen, citroen bergamot creme, pistash en ijs van appel
voor koffie hadden we geen tijd meer,maar het was erg goed! we komen zeker vaker langs cees en ester!! super!
super!! erg leuke zaak,heerlijk gegeten,goede bediening, vond het helemaal top
voorgerecht: couille met zeeduivel truffeldressing,komkommergelei
tussen: gebakken zonnevis met...( sorry cees je moet me even helpen!)
hoofd: hert met oerwortelmousseline,aardappel en cepes jus
dessert: chocolade taart,bramen, citroen bergamot creme, pistash en ijs van appel
voor koffie hadden we geen tijd meer,maar het was erg goed! we komen zeker vaker langs cees en ester!! super!
