'must haves' voor je boekenkast

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

'must haves' voor je boekenkast

Bericht door Maurits » 09 feb 2009, 19:20

Welk(e) boek(en) 'moet' je echt als kok of kookliefhebber in je boekenkast hebben staan?
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

sjaak
Berichten: 584
Lid geworden op: 09 mar 2006, 11:44
Locatie: Noordwijk

Re: 'must haves' voor je boekenkast

Bericht door sjaak » 09 feb 2009, 20:48

Larousse culinaire encyclopedie
de serie het grote ... van teubner
harold mcgee over eten en koken

Gebruikersavatar
Tim
Berichten: 344
Lid geworden op: 24 apr 2006, 22:06

Re: 'must haves' voor je boekenkast

Bericht door Tim » 09 feb 2009, 21:37

ik sluit me volledig aan bij Sjaak.
Die drie boeken samen kun je zoveel uithalen, echt.. ik sla ze nog elke week open.
a state of mind, a passion, an addiction, an abusive drive to reach perfection knowing that it is impossible to obtain in this lifetime...Guillaume St. Cin

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: 'must haves' voor je boekenkast

Bericht door Leo » 09 feb 2009, 21:52

Grand Livre(s) - alain Ducasse
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Bon Chef
Berichten: 125
Lid geworden op: 16 nov 2006, 02:00

Re: 'must haves' voor je boekenkast

Bericht door Bon Chef » 10 feb 2009, 10:33

The Culinairy chronicle serie
En idd de Ducasse serie

Gebruikersavatar
kwemel
Berichten: 25
Lid geworden op: 26 okt 2008, 16:25

Re: 'must haves' voor je boekenkast

Bericht door kwemel » 10 feb 2009, 12:49

De Larousse gastronomique, McGee, Escofier
Domme vragen bestaan niet, alleen domme antwoorden.

Amazingtruffle
Berichten: 240
Lid geworden op: 30 dec 2008, 00:23
Locatie: Haarlem
Contacteer:

Re: 'must haves' voor je boekenkast

Bericht door Amazingtruffle » 10 feb 2009, 20:21

Allerhande februari 1984..
“At the end of the day, it’s just food, isn’t it? Just food”.(MPW)

Gebruikersavatar
Cees Timmerman
Berichten: 933
Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: 'must haves' voor je boekenkast

Bericht door Cees Timmerman » 10 feb 2009, 21:31

Culinary artistry en alle andere boeken van Karen Paige en Andrew Dornenburg

ron
Berichten: 8
Lid geworden op: 14 mei 2006, 20:06
Locatie: Apeldoorn

Re: 'must haves' voor je boekenkast

Bericht door ron » 14 feb 2009, 10:43

de nieuwe druk van mc Gee,
proefboek van peter klosse
en
escoffier

Gebruikersavatar
joost
Berichten: 118
Lid geworden op: 03 jun 2006, 22:14
Locatie: Antwerpen, Belgie
Contacteer:

Re: 'must haves' voor je boekenkast

Bericht door joost » 14 feb 2009, 14:55

Bramrhodos schreef:Allerhande februari 1984..
:lol:

wouterkik
Berichten: 24
Lid geworden op: 02 dec 2008, 21:16
Locatie: nieuwerkerk

Re: 'must haves' voor je boekenkast

Bericht door wouterkik » 02 mar 2009, 17:22

die klassieke boeken zijn inderdaad echte toppers, maar heb een boek van giorgio locatelli (made in italy) en dat is ook echt een goud boek, zeker het kopen waard

Tristan
Berichten: 83
Lid geworden op: 28 okt 2008, 11:19

Re: 'must haves' voor je boekenkast

Bericht door Tristan » 02 mar 2009, 22:31

- De Zilveren lepel
- Made in italy - Giorgio Locatelli
- Op zoek naar de perfectie - Heston Blumenthal
- Wappaz - Christer Elfving

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: 'must haves' voor je boekenkast

Bericht door Maurits » 04 mar 2009, 08:49

Dit is trouwens ook een topboek!

"Chocolates and Confections: Formula, Theory, and Technique for the Artisan Confectioner"- Peter P. Greweling
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Airborne101
Berichten: 144
Lid geworden op: 30 sep 2008, 14:52

Re: 'must haves' voor je boekenkast

Bericht door Airborne101 » 08 mar 2009, 15:45

boek: ingrediënten


loukie werle
en
jill cox

top boek! alles over ingredienten! groentes, fruit, vlees! echt vanalles! specerijen, kruiden...
noem maar op!

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: 'must haves' voor je boekenkast

Bericht door jeroenbr » 08 mar 2009, 17:12

Airborne101 schreef:boek: ingrediënten


loukie werle
en
jill cox

top boek! alles over ingredienten! groentes, fruit, vlees! echt vanalles! specerijen, kruiden...
noem maar op!
Koop De Larousse gastronomique, nog veel meer ingedrienten :wink:

Gebruikersavatar
chef-dave
Berichten: 354
Lid geworden op: 12 sep 2008, 08:49
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Re: 'must haves' voor je boekenkast

Bericht door chef-dave » 08 mar 2009, 17:24

repertoire de la cuisine
Is verplichte lectuur in België in de hotelscholen en is eigenlijk de bijbel van menig koks. Is ook verkrijgbaar in het nederlands en het engels maar soms mankeren de vertalingen weleens wat.Ieder zichzelf respecteerdende kok heeft dit in huis, is een uitspraak gedaan door vele topchefs en klopt eigenlijk ook wel een beetje.Het is een echte bijbel van de klassiekers gebaseerd op escoffier en bij mogelijke discussies word dit boekje gebruikt als jury, dus echt wel belangrijk om in huis te hebben.
Link naar wikipedia met een vrij korrekte uitleg erover.http://en.wikipedia.org/wiki/Le_R%C3%A9 ... la_Cuisine
Het gras is steeds groener aan de andere zijde. Helaas is het dan ook meestal kunstgras!
Dave

Gebruikersavatar
Pluter
Berichten: 516
Lid geworden op: 02 mar 2007, 13:41
Locatie: Haarlem

Re: 'must haves' voor je boekenkast

Bericht door Pluter » 08 mar 2009, 17:40

Verdomd goeie Dave! die was ik effe vergeten... :oops:

Ik heb de engelse vertaling, maar ook het Nederlandse "Culinair Vademecum". Volgens mij dezelfde boekjes in principe, maar die laatste heeft een geniale index waar je je vinger in kan steken vergelijkbaar met een zakbijbeltje.
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW

Bchef1
Berichten: 209
Lid geworden op: 12 mar 2009, 12:59
Locatie: Den Haag
Contacteer:

Re: 'must haves' voor je boekenkast

Bericht door Bchef1 » 13 mar 2009, 10:39

repertoire idd, ben nog op zoek naar het tweede deel.

verder: Patisserie van de gebroeders Roux
I love defenseless animals, especially in a good gravy

Airborne101
Berichten: 144
Lid geworden op: 30 sep 2008, 14:52

Re: 'must haves' voor je boekenkast

Bericht door Airborne101 » 19 mar 2009, 16:30

jeroenbr schreef:
Airborne101 schreef:boek: ingrediënten


loukie werle
en
jill cox

top boek! alles over ingredienten! groentes, fruit, vlees! echt vanalles! specerijen, kruiden...
noem maar op!
Koop De Larousse gastronomique, nog veel meer ingedrienten :wink:

50 euro :o

lowie
Berichten: 137
Lid geworden op: 11 mar 2007, 09:26
Locatie: Antwerpen

Re: 'must haves' voor je boekenkast

Bericht door lowie » 20 mar 2009, 19:38

Al de boeken hier op genoemd heb ik en zeker de repertoire heb ik reeds van 1965 en ook de nederlandse vertaling en ook de grote escofier.

Wat me opvalt is dat hier niemand de PELLAPRAT noemt ik heb de vis gerechten en ook de patiserie en twee verchillende uitgaven van algemeen van pellaprat!!

Dit is veel beter beschreven dan de escofier en ook zeer didactisch geschreven vroeger was het de leerboek van de kokscholen !!

Al de rest zijn copyen van deze boeken ik heb er nu meer dan duizend verzamelt in de 48 jaar dat ik actief ben in de horeca !!

KNL
Berichten: 314
Lid geworden op: 11 okt 2008, 12:35
Locatie: Rijkevorsel (België)

Re: 'must haves' voor je boekenkast

Bericht door KNL » 21 mar 2009, 15:44

het boek Food
staan ook veel grondstoffen in!:)

Thagiz
Berichten: 45
Lid geworden op: 09 feb 2007, 09:16
Locatie: Jubbega

Re: 'must haves' voor je boekenkast

Bericht door Thagiz » 30 mar 2009, 10:27

alle must haves staan hier al bij
Food
Harold Mc Gee - Over eten en koken
Larousse Gastronomie

BreeZe
Berichten: 73
Lid geworden op: 25 jan 2007, 17:22

Re: 'must haves' voor je boekenkast

Bericht door BreeZe » 10 apr 2009, 13:07

Hey boek/bijbel van la truffe noir.. helaas nooit in het nederlands uitgebracht.

het is een combinatie van kunst,geschiedenis en culinair. als je hier door bent gekomen weet je alles van truffel!


en super klassiek, Buffetten en ontvangsten. het is bijna een voor oorlogs boek zo ziet het eruit, maar alle klassiekers staan erin en super goed beschreven mooie klassieke foto's

nickvdwater
Berichten: 97
Lid geworden op: 28 mei 2008, 00:57

Re: 'must haves' voor je boekenkast

Bericht door nickvdwater » 24 apr 2009, 00:24

ik vind toch voor de moderne kok dat de elbulli serie en ook tussen mag,
en alinea is ook echt n boek om te hebben

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: 'must haves' voor je boekenkast

Bericht door Maurits » 24 apr 2009, 09:00

Mmm, zijn die boeken van elbulli en alinea wel echte musthaves? Ik vind eigenlijk dat musthaves boeken moeten zijn die redelijk tijdloos zijn, liefst die je kan naslaan, en nuttig zijn voor de meeste koks....Ik denk niet dat deze boeken dat zijn, het zijn meer koffietafel boeken en inspiratieboeken.
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: 'must haves' voor je boekenkast

Bericht door Leo » 24 apr 2009, 15:01

alinea wel.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: 'must haves' voor je boekenkast

Bericht door jeroenbr » 25 apr 2009, 00:20

Ik ben begonnen met het maken van de eerste paar gerechten uit het alinea boek. Maar ik ben nog steeds niet begonnen omdat het bij elkaar zamelen van ingrediënten, apparatuur en gereedschap meer tijd kost dan het maken van het gerecht zelf :lol:

Gebruikersavatar
Pluter
Berichten: 516
Lid geworden op: 02 mar 2007, 13:41
Locatie: Haarlem

Re: 'must haves' voor je boekenkast

Bericht door Pluter » 25 apr 2009, 00:46

Maurits schreef:Mmm, zijn die boeken van elbulli en alinea wel echte musthaves? Ik vind eigenlijk dat musthaves boeken moeten zijn die redelijk tijdloos zijn, liefst die je kan naslaan, en nuttig zijn voor de meeste koks....Ik denk niet dat deze boeken dat zijn, het zijn meer koffietafel boeken en inspiratieboeken.
Ik denk dat je met de termen "koffietafel- en inspiratie-" deze boeken een beetje te kort doet. Er staan veel technieken in die nog niet in standaardwerken zijn vastgelegd en zodoende dus ook (voorlopig) als naslagwerk kunnen dienen. De heren Keller en Blumenthal bijvoorbeeld (pakken we d'r ook nog effe bij), besteden ook nog 's uitgebreid aandacht aan de uitleg van de techniek achter hun recepturen. Beetje grijs gebied dus...

Ter contrast: 3 star chef van dhr Ramsay (plaatje-/receptje-boekkie) is bij mij binnen 5 minuten naar de "koffietafel" verbannen, gemoedelijk naast de andere doorblader toppers.
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW

Gebruikersavatar
Pluter
Berichten: 516
Lid geworden op: 02 mar 2007, 13:41
Locatie: Haarlem

Re: 'must haves' voor je boekenkast

Bericht door Pluter » 25 apr 2009, 00:47

jeroenbr schreef:Ik ben begonnen met het maken van de eerste paar gerechten uit het alinea boek. Maar ik ben nog steeds niet begonnen omdat het bij elkaar zamelen van ingrediënten, apparatuur en gereedschap meer tijd kost dan het maken van het gerecht zelf :lol:
Als zij het kan......: http://www.alineaathome.com/
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW

NicoV
Berichten: 42
Lid geworden op: 13 apr 2009, 10:12
Locatie: Antwerpen, Turnhout

Re: 'must haves' voor je boekenkast

Bericht door NicoV » 25 apr 2009, 10:19

Vis in de Pan geschreven door Sergio herman en Wim Vandamme.
Deels encyclopedie over vissen en deels visgerechten...Echt top.
Food and Taste All The Way !

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: 'must haves' voor je boekenkast

Bericht door Maurits » 25 apr 2009, 12:59

Pluter schreef: Ik denk dat je met de termen "koffietafel- en inspiratie-" deze boeken een beetje te kort doet. Er staan veel technieken in die nog niet in standaardwerken zijn vastgelegd en zodoende dus ook (voorlopig) als naslagwerk kunnen dienen. De heren Keller en Blumenthal bijvoorbeeld (pakken we d'r ook nog effe bij), besteden ook nog 's uitgebreid aandacht aan de uitleg van de techniek achter hun recepturen. Beetje grijs gebied dus...

Ter contrast: 3 star chef van dhr Ramsay (plaatje-/receptje-boekkie) is bij mij binnen 5 minuten naar de "koffietafel" verbannen, gemoedelijk naast de andere doorblader toppers.
Helder, je hebt gelijk (zo vervelend als muggen gelijk hebben :wink: )
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Gebruikersavatar
Lissie
Berichten: 73
Lid geworden op: 22 mar 2009, 21:07
Contacteer:

Re: 'must haves' voor je boekenkast

Bericht door Lissie » 26 apr 2009, 13:55

Misschien heel dom,

maar ik heb het boek 'ingrediënten'.. het heeft geen schrijver ofso, tenminste, niet dat ik kan vinden.. en het is een boek van Albert heijn :oops:

Ik citeer: "Het boek van Albert Heijn over bekende en minder bekende ingrediënten en de invloedrijke keukens van overal ter wereld, met meer dan 250 recepten."

Ik vind het wel een goed boek, voor mij als beginner.. je hebt verschillende rubrieken met bv Groente, Kaas, en dan komen alle soorten aan bod..

Vind het een erg interressant boek, en voor de beginners ook een aanrader!
(al weet ik niet of je het boek nog kan kopen, want ik heb hem van de bieb gekocht)
" In een land dat culinair ontwaakt, groeit het smaakbewustzijn " - Herman den Blijker

Koen23
Berichten: 10
Lid geworden op: 08 jan 2009, 19:20
Locatie: Keulen, Duitsland

Re: 'must haves' voor je boekenkast

Bericht door Koen23 » 26 apr 2009, 17:35

De boeken van AH zijn helemaal niet slecht!
Ik gebruik ze ook vaak als ik een avondje thuis ben en lekker wil gaan koken!

paul van der doelen
Berichten: 6
Lid geworden op: 24 nov 2007, 21:11
Locatie: berlicum
Contacteer:

Re: 'must haves' voor je boekenkast

Bericht door paul van der doelen » 26 apr 2009, 20:46

heeft er iemand ooit het boek gelezen over de 18 franse 3 * koks, is een oud boek en er staat een biografie in over de koks zoals o.a. Paul bocuse, André Pic, Fernand Point, Michel Guérard, Alain Senderens.
paul van der doelen

www.hautecuisinecatering.nl

sdr
Berichten: 7
Lid geworden op: 26 feb 2009, 10:18

Re: 'must haves' voor je boekenkast

Bericht door sdr » 28 apr 2009, 10:41

Ma Gastronomie - Fernand Point

Niet eens om zijn recepten/gerechten, maar vooral als algemene bron van inspiratie. Wat moet dat een geniale chef zijn geweest!

yrtsap
Berichten: 195
Lid geworden op: 21 jun 2007, 12:50
Locatie: windowsd'nc fedder

Re: 'must haves' voor je boekenkast

Bericht door yrtsap » 29 apr 2009, 06:12

paul van der doelen schreef:heeft er iemand ooit het boek gelezen over de 18 franse 3 * koks, is een oud boek en er staat een biografie in over de koks zoals o.a. Paul bocuse, André Pic, Fernand Point, Michel Guérard, Alain Senderens.
je bedoeld De grote Franse Chefkoks van de Nieuwe Franse Keuken? Super boek!

Gebruikersavatar
Cees Timmerman
Berichten: 933
Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: 'must haves' voor je boekenkast

Bericht door Cees Timmerman » 29 apr 2009, 06:19

Au coeur des saveurs van Frederic Bau

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: 'must haves' voor je boekenkast

Bericht door Maurits » 29 apr 2009, 08:00

yrtsap schreef:
paul van der doelen schreef:heeft er iemand ooit het boek gelezen over de 18 franse 3 * koks, is een oud boek en er staat een biografie in over de koks zoals o.a. Paul bocuse, André Pic, Fernand Point, Michel Guérard, Alain Senderens.
je bedoeld De grote Franse Chefkoks van de Nieuwe Franse Keuken? Super boek!
Nou niet zo super, een beetje gedateerd....
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

yrtsap
Berichten: 195
Lid geworden op: 21 jun 2007, 12:50
Locatie: windowsd'nc fedder

Re: 'must haves' voor je boekenkast

Bericht door yrtsap » 05 mei 2009, 14:32

das jou mening.

als een boek wat ouder is wil dat zeggen dat het geen super boek meer is?
Dus bv een Escoffier vind jij geen must-have?

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: 'must haves' voor je boekenkast

Bericht door Maurits » 05 mei 2009, 17:56

Natuurlijk is dat mijn mening, ik bedoel te zeggen dat het boek gepubliceerd is om te laten zien wat de trend was van de top chefs uit die jaren; wat dat betreft is het gedateerd. Uiteraard staan er veel lekkere recepten in.
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Gebruikersavatar
Pluter
Berichten: 516
Lid geworden op: 02 mar 2007, 13:41
Locatie: Haarlem

Re: 'must haves' voor je boekenkast

Bericht door Pluter » 06 mei 2009, 00:38

sdr schreef:Ma Gastronomie - Fernand Point

Niet eens om zijn recepten/gerechten, maar vooral als algemene bron van inspiratie. Wat moet dat een geniale chef zijn geweest!
"maar vooral als algemene bron van inspiratie"

Heel belangrijk!
Maar wat ander dan een "must-have" of een standaard werk.

Blijf scherp Maurits! :twisted:
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW

sdr
Berichten: 7
Lid geworden op: 26 feb 2009, 10:18

Re: 'must haves' voor je boekenkast

Bericht door sdr » 08 mei 2009, 09:02

Pluter schreef:
Heel belangrijk!
Maar wat ander dan een "must-have" of een standaard werk.

Blijf scherp Maurits! :twisted:
Voor mij is inspiratie wel een must-have. Als ik moest kiezen, zou ik eerder mijn Larousse op marktplaats zetten dan Fernand Point.

cyrano
Berichten: 291
Lid geworden op: 22 jan 2009, 17:46
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Re: 'must haves' voor je boekenkast

Bericht door cyrano » 08 mei 2009, 12:31

Wat mij verbaast aan geschiedenis, is dat mensen er vaak heel weinig uit leren...

Ook voor mij zijn oude kookboeken veel waardevoller dan de laatste nieuwe. Als ik een nieuw (voor mij dan) gerecht wil maken, kijk ik vaak eerst naar het verleden. Dat leert je hoe men dat vroeger deed en vooral, wat men vroeger de essentie vond. En dat geeft een veel klaarder kijk op een gerecht. Het leert mij ook waar op te letten als ik ingrediënten kies en hoe vergankelijk glorie is. Ik heb een kookboek van Cauderlier van begin twintigste eeuw waarin een recept met truffels dat begint met "Neem een kilo truffels en snij de rotte plekken weg". Tomaat daarentegen was toen goud en werd dan ook "goudappel" genoemd. De kok waarschuwt er in heftige bewoordingen voor om in tomatensaus uien, look of iets anders van sterke smaal te gebruiken, want "Dat neemt den smaek van den goudappel weg". En hij maakt tomatensaus van één tomaat.

Vandaar ook dat ik moleculaire gastronomie maar zwak vind. Ik vermoed dat die binnen tien-twintig jaar alweer vergeten zal zijn. Mijn motto is nog steeds: "Hou het simpel". Vertrek van goede ingrediënten, zoek dus uit waar je die kan vinden en hoe je ze herkent.

Mijn "Must Haves" zijn dan ook kookboeken van voor 1950. Eventueel zelfs handgeschreven...

barry willemse
Berichten: 8
Lid geworden op: 19 jun 2009, 15:19
Locatie: hengelo

Re: 'must haves' voor je boekenkast

Bericht door barry willemse » 20 jun 2009, 20:32

MUST HAVE: white heat van marco pierre white. Een mooi boek over een grootmeester. Hij is mijn held.
en een leuk boekje voor de creatieve goedkoope geest is wappaz. Er is ook nog een nieuw tijdschrift voor de koks die zich aan de laatste ondwikkelingen willen wagen en dat is apicius magazine. Voor belevings verhalen de dikke van damme.
Voor natuur talenten: fatt duck cook book, harold mcgee, l'aire du thempes, alinea, quique dacosta.
en af en toe is ellen eten ook leuk, kijk allen effe wat de onderwerpen zijn voor je het koopt, ze hebben altijd wel de nieuwste boeken met korting. O ja als je een boek wilt kopen die niet te verkrijgen is moet je naar kookboekhandel amsterdam bellen zie de site www.kookboekhandel.com die kunnen echt alles bestellen voor je.

yrtsap
Berichten: 195
Lid geworden op: 21 jun 2007, 12:50
Locatie: windowsd'nc fedder

Re: 'must haves' voor je boekenkast

Bericht door yrtsap » 24 jun 2009, 23:22

cyrano schreef:
Mijn "Must Haves" zijn dan ook kookboeken van voor 1950. Eventueel zelfs handgeschreven...
pb ;)

Gebruikersavatar
sous
Berichten: 49
Lid geworden op: 14 jul 2009, 09:40

Re: 'must haves' voor je boekenkast

Bericht door sous » 27 jul 2009, 09:33

Ik lees hier echt tig keer t zelfde....

ja, ja, de larousse en de escoffier en wat boekies over grondstoffen en wat over de nieuwe en moleculaire keuken.
Ben ik dan van een andere planeet of ben ik de enige die tot op de dag van vandaag de PAULI als de onofficiele bijbel beschouwd?
Of is et dat die niet meetelt omdat ie niet in de boekenkast staat maar in de keuken ligt??
En natuurlijk voor de visliefhebbers de hele serie vis en seizoen, heb nog geen boek gevonden waarin elke vissoort zoveel aandacht kreeg en met zoveel gedetailleerde info.
oh en Puur van johnnie boer, een absoluut meesterwerk

yrtsap
Berichten: 195
Lid geworden op: 21 jun 2007, 12:50
Locatie: windowsd'nc fedder

Re: 'must haves' voor je boekenkast

Bericht door yrtsap » 31 jul 2009, 11:06

pauli is een absolute musthave... ookal zijn de recepten gebaseerd op de Escoffier.

Peter Heuts
Berichten: 8
Lid geworden op: 13 okt 2006, 12:52

Re: 'must haves' voor je boekenkast

Bericht door Peter Heuts » 03 aug 2009, 08:03

"must haves" voor je boekenkast;
In mijn boeken kast staan o.a.

Over eten & Koken (wetenschap & cultuur in de keuken) van Harold MC Gee

De Zilvere lepel

Handboek Gastronomie (Vademecum)

De Serie: Vis & Seizoen van Jan van As en Culinaire Saisonnier

De Dikke van Dam van Johannes van Dam

De seie: Culinaria europese specialiteiten

Gebruikersavatar
sous
Berichten: 49
Lid geworden op: 14 jul 2009, 09:40

Re: 'must haves' voor je boekenkast

Bericht door sous » 06 aug 2009, 08:10

@ Leo en de forumcrew,

Misschien tijd voor een samenvatting van deze thread, zie beetje vaak dezelfde boeken genoemd worden.
of een poll waarbij we kunnen stemmen op de top 10 van must haves :shock:

shuraa
Berichten: 34
Lid geworden op: 22 sep 2009, 14:10

Re: 'must haves' voor je boekenkast

Bericht door shuraa » 22 sep 2009, 16:41

"HITTE" van Bill Buford.

Dit boek is genieten. Het leid je rond in de keukens van Italië en New york. Autobiografisch, leerzaam en leuk.

Je leert zelfs klassieke combinaties én hoe het volgens de italianen "echt" moet.

Deze moet je echt niet overslaan!
Gloyou.com. Ervaar het gemak van alles in één. O.a. eetgelegenheden, recepten en nog veel meer!

Plaats reactie