Als je gesmolten chocolade verwerkt in een kidde, en je laat het afkoelen (tijdens servies word de kidde warm (70 graden) gezet) kan dat kwaad? Word je chocolade dan weer hard en verneuk jij je kidde dan? Uiteraard kan ik dit uitproberen .. maar als laatste van toepassing is dan loopt het niet zo leuk af.
Recept: 500ml gesmolten couveture, 150 gram eiwit.
Chocolade > kidde
Re: Chocolade > kidde
Weet het niet. Als je iets warm wilt houden in de kidde, er zijn ook van de thermo kidde's. werkt ook prima.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: Chocolade > kidde
dit is warme chocomousse voor in de kidde
200 gr chocola
175 gr ongezoete room
25 gr drank
150 gr gep. eiwit
2 patronen
1 grote kidde
* room verwarmen
*op de chocola gieten en roeren tot het een gladde massa is
* drank erbij
*mengen met eiwit
deze gladde massa n de kidde doen en bewaren in de warmhoudkast
warme mousse en blijft mooi van structuur.
de kidde kan er ook tegen,alleen niet als je het rode tuutje op het warme gedeelte houd gaat zo stinken

200 gr chocola
175 gr ongezoete room
25 gr drank
150 gr gep. eiwit
2 patronen
1 grote kidde
* room verwarmen
*op de chocola gieten en roeren tot het een gladde massa is
* drank erbij
*mengen met eiwit
deze gladde massa n de kidde doen en bewaren in de warmhoudkast
warme mousse en blijft mooi van structuur.
de kidde kan er ook tegen,alleen niet als je het rode tuutje op het warme gedeelte houd gaat zo stinken
Re: Chocolade > kidde
Dit is precies wat ik niet bedoel. Maar toch bedankt.
Mijn vraag is, als het servies voorbij is en je gebruikt je kidde niet meer. Dan kan je natuurlijk niet je kidde continu warm zetten zodat de chocolade vloeibaar blijft.
Dus je zet het in de koeling of haalt het uit de bain marie. Dan word je chocolade hard (neem ik aan?) en gaat aan de wanden en spuitje zitten. Verneuk je dan niet je kidde?
Mijn vraag is, als het servies voorbij is en je gebruikt je kidde niet meer. Dan kan je natuurlijk niet je kidde continu warm zetten zodat de chocolade vloeibaar blijft.
Dus je zet het in de koeling of haalt het uit de bain marie. Dan word je chocolade hard (neem ik aan?) en gaat aan de wanden en spuitje zitten. Verneuk je dan niet je kidde?
Re: Chocolade > kidde
natuurlijk verneuk je je kidde niet, gewoon volgende service/dag terug opwarmen in bain marie of warmhoudkast en na een uurtje ofzo flink schudden en terug klaar voor gebruik.
Al is het niet aangeraden om dit teveel te doen omdat je toch tijdens het opwarmen en afkoelen met een bacteriegroei zit. Als wij dit op menu hebben staan warm ik het nooit meer dan twee keer op.
Al is het niet aangeraden om dit teveel te doen omdat je toch tijdens het opwarmen en afkoelen met een bacteriegroei zit. Als wij dit op menu hebben staan warm ik het nooit meer dan twee keer op.
Re: Chocolade > kidde
oke prima 
