Tour d'Europe
Tour d'Europe
Dag Mensen,
Na een aantal afzakkertjes met mijn Chef, heb ik met mijn stomme kop beloofd dat ik voor een aantal mensen (+/- 5 personen) zou koken. Het zou een 5 gangen menu moeten worden, met als thema Tour d'Europe.
Nou weet ik niet echt hoe ik dit aan moet pakken. Het was de bedoeling dat elke gang uit een ander Europees land kwam..
Nu stuit ik als eerste aan dit probleem: Ik weet niet zeker waaruit een 5-gangenmenu bestaat.. Ik dacht dit:
Voorgerecht - vis of vlees
Soep
Warm tussengerecht - vis of vlees
Hoofdgrecht - vis, vlees of wild
nagerecht
Dat was punt 1.
Nu komen de combinaties.. Ik weet niet precies hoe ik dit alles moet gaan combineren..
Ik heb verschillende dingen uitgezocht, maar ik weet niet of dit wel bij elkaar combineert..
Voorbeeld:
Voorgerecht: Noors: Mousse van Noorse Zalm
Soep: Frans: Franse uiensoep
Warm tussengerecht: Italiaans - Bufalina con pancetta
Hoofdgerecht: Hollands: Boerenschnitzel met ui,champignons, paprika's &spekblokjes
Nagerecht: Zwitsers: Zwitserse Bananencocktail met Limoen en Sinaasappel
Dus.. Iemand tips of die kan helpen? Ik vind dit echt moeilijk en zeker om zo'n menu samen te stellen..
Groetjes!
Na een aantal afzakkertjes met mijn Chef, heb ik met mijn stomme kop beloofd dat ik voor een aantal mensen (+/- 5 personen) zou koken. Het zou een 5 gangen menu moeten worden, met als thema Tour d'Europe.
Nou weet ik niet echt hoe ik dit aan moet pakken. Het was de bedoeling dat elke gang uit een ander Europees land kwam..
Nu stuit ik als eerste aan dit probleem: Ik weet niet zeker waaruit een 5-gangenmenu bestaat.. Ik dacht dit:
Voorgerecht - vis of vlees
Soep
Warm tussengerecht - vis of vlees
Hoofdgrecht - vis, vlees of wild
nagerecht
Dat was punt 1.
Nu komen de combinaties.. Ik weet niet precies hoe ik dit alles moet gaan combineren..
Ik heb verschillende dingen uitgezocht, maar ik weet niet of dit wel bij elkaar combineert..
Voorbeeld:
Voorgerecht: Noors: Mousse van Noorse Zalm
Soep: Frans: Franse uiensoep
Warm tussengerecht: Italiaans - Bufalina con pancetta
Hoofdgerecht: Hollands: Boerenschnitzel met ui,champignons, paprika's &spekblokjes
Nagerecht: Zwitsers: Zwitserse Bananencocktail met Limoen en Sinaasappel
Dus.. Iemand tips of die kan helpen? Ik vind dit echt moeilijk en zeker om zo'n menu samen te stellen..
Groetjes!
" In een land dat culinair ontwaakt, groeit het smaakbewustzijn " - Herman den Blijker
Re: Tour d'Europe
ben trots op je Lis !!!!
Re: Tour d'Europe
De eerste drie, geen probleem. Maar een schnitzel is volgens mij niet Hollands, maar Duits en in Zwitserland groeien geen bananen... 

Re: Tour d'Europe
haha ja oke, maar in het recept stond Zwitserse keuken.. haha
" In een land dat culinair ontwaakt, groeit het smaakbewustzijn " - Herman den Blijker
Re: Tour d'Europe
ik heb in zwitserland de beste schnitzels op. (en volgens mij is schnitzer oostenrijks,Wiener Schnitzel)
Als je de schnitzel paneert met kaas/paneer meer krijg je echt op schnitzels.
Als je de schnitzel paneert met kaas/paneer meer krijg je echt op schnitzels.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: Tour d'Europe
bedankt voor de tip, maar wat vind je verder van de samenstelling enzo?
" In een land dat culinair ontwaakt, groeit het smaakbewustzijn " - Herman den Blijker
Re: Tour d'Europe
menu technisch..
uiensoep en dan nog ui bij je hoofdschotel, zoiets mag niet zegt mijn menukennis.
wat houd die bufelina con pancetta in?
uiensoep en dan nog ui bij je hoofdschotel, zoiets mag niet zegt mijn menukennis.
wat houd die bufelina con pancetta in?
Re: Tour d'Europe
Touché...Leo schreef:ik heb in zwitserland de beste schnitzels op. (en volgens mij is schnitzer oostenrijks,Wiener Schnitzel)
?Als je de schnitzel paneert met kaas/paneer meer krijg je echt op schnitzels.
Re: Tour d'Europe
Dat is buffelmozzarella, met gedroogde tomaat omwikkeld in pancetta, italiaanse spek..KNL schreef:menu technisch..
uiensoep en dan nog ui bij je hoofdschotel, zoiets mag niet zegt mijn menukennis.
wat houd die bufelina con pancetta in?
" In een land dat culinair ontwaakt, groeit het smaakbewustzijn " - Herman den Blijker
Re: Tour d'Europe
Wanneer ga je het maken?
Ik vind de uiensoep nogal winters, kan je niet een lentesoepje maken. Doperwtensoep (gepureerde doperwten met wat kalfsfond, creme fraiche) met munt is wel van deze tijd, en komt voor je Tour d'Europe dan uit Engeland. Wat gebrokkelde stilton erover zou het helemaal afmaken.
Het dessert zou ik ook veranderen, ook wat seizoensgerichter. Iets met rood fruit, kersen bijvoorbeeld. Iets Hollands? Haagse bluf of Hangop met kersencompote, wat gekruimelde kletskoppen erop.
Dan kan je de schnitzel Oostenrijks noemen...
Ik vind de uiensoep nogal winters, kan je niet een lentesoepje maken. Doperwtensoep (gepureerde doperwten met wat kalfsfond, creme fraiche) met munt is wel van deze tijd, en komt voor je Tour d'Europe dan uit Engeland. Wat gebrokkelde stilton erover zou het helemaal afmaken.
Het dessert zou ik ook veranderen, ook wat seizoensgerichter. Iets met rood fruit, kersen bijvoorbeeld. Iets Hollands? Haagse bluf of Hangop met kersencompote, wat gekruimelde kletskoppen erop.
Dan kan je de schnitzel Oostenrijks noemen...
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
Re: Tour d'Europe
Oke, dan word het dus zoiets:
Voorgerecht: Noors: Mousse van Noorse Zalm
Soep: Engels: Doperwtensoep
Warm tussengerecht: Italiaans - Bufalina con pancetta
Hoofdgerecht: Oostenrijks: Schnitzel met ui,champignons, paprika's &spekblokjes
Nagerecht: Nederlands: Hangop met kersencompote
Ik ga het waarschijnlijk in het weekend van 12 juni maken.. Dus ik heb nog wel even de tijd om het her en der aan te passen..
Voorgerecht: Noors: Mousse van Noorse Zalm
Soep: Engels: Doperwtensoep
Warm tussengerecht: Italiaans - Bufalina con pancetta
Hoofdgerecht: Oostenrijks: Schnitzel met ui,champignons, paprika's &spekblokjes
Nagerecht: Nederlands: Hangop met kersencompote
Ik ga het waarschijnlijk in het weekend van 12 juni maken.. Dus ik heb nog wel even de tijd om het her en der aan te passen..
" In een land dat culinair ontwaakt, groeit het smaakbewustzijn " - Herman den Blijker
Re: Tour d'Europe
Dan heb ik nog een domme vraag..
Hoe maak je kalfsfond? t staat op mijn programma voor mijn stage die in september begint, maar ik weet dus nog niet hoe ik het moet maken..
Hoe maak je kalfsfond? t staat op mijn programma voor mijn stage die in september begint, maar ik weet dus nog niet hoe ik het moet maken..
" In een land dat culinair ontwaakt, groeit het smaakbewustzijn " - Herman den Blijker
Re: Tour d'Europe
http://passie.horeca.nl/fav/Kalfsfond.pdf
je moet de bouillon maken en daarna inkoken tot 1 tiende ongeveer dan heb je fond.
je moet de bouillon maken en daarna inkoken tot 1 tiende ongeveer dan heb je fond.