verschillende opleidingen??????HELP
verschillende opleidingen??????HELP
Ik snap echt niets van jullie systeem van school! Kan er iemand mij mischien iets meer uitleg geven over al die benamingen en opleidingen. Bij ons heb je 3 mogelijkheden en is school verplicht tot en met je 18de jaar.ofwel volg je: A2 opleiding (is hoogste in middelbaar)
A3 of beroeps (heb je veel minder theorie en dus meer praktijklessen)
Nadien kan je 7de specialisatie jaren bijnemen of je gaat naar hotelmanagement en dat is 3 jaar (hoge school)
deeltijds onderwijs (ga je 1dag per week naar school, de rest werken in een bedrijf)
Bij alle 3 de opleidingen heb je indien je slaagt een attest bedrijfsbeheer (verplicht om eigen zaak te starten) en je HACCP, beroepsdiploma en attesten idem.
Wil je zelf les gaan geven dan moet je opnieuw opleiding (D-Cursus) volgen van 3jaar in avondschool.
Hetgeen ik hoor bij jullie : mavo,havo, sterrenklas opleiding, zelfstandig werkend kok niv 3, gsk, leermeester
A3 of beroeps (heb je veel minder theorie en dus meer praktijklessen)
Nadien kan je 7de specialisatie jaren bijnemen of je gaat naar hotelmanagement en dat is 3 jaar (hoge school)
deeltijds onderwijs (ga je 1dag per week naar school, de rest werken in een bedrijf)
Bij alle 3 de opleidingen heb je indien je slaagt een attest bedrijfsbeheer (verplicht om eigen zaak te starten) en je HACCP, beroepsdiploma en attesten idem.
Wil je zelf les gaan geven dan moet je opnieuw opleiding (D-Cursus) volgen van 3jaar in avondschool.
Hetgeen ik hoor bij jullie : mavo,havo, sterrenklas opleiding, zelfstandig werkend kok niv 3, gsk, leermeester
Het gras is steeds groener aan de andere zijde. Helaas is het dan ook meestal kunstgras!
Dave
Dave
-
Airborne101
- Berichten: 144
- Lid geworden op: 30 sep 2008, 14:52
Re: verschillende opleidingen??????HELP
ik weet niet of je hier wat aan hebt:
je hebt verschillende afdelingen,, ook horeca, toerisme en recreatie
horeca
1/BOL-BBL Horeca-assistent
2/BOL-BBL Kok
2/BOL-BBL Medewerker bediening/café-bar (Gastheer/gastvrouw)
3/BBL Kok (Zelfstandig werkend kok)
3/BBL Medewerker bediening/café-bar (Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw)
4/BOL Facilitaire dienstverlener (Facilitair leidinggevende)
4/BOL Fasttrack Hospitality Manager
4/BOL Manager/ondernemer café/bar (Ondernemer horeca/bakkerij
4/BOL Manager/ondernemer horeca (Ondernemer horeca/bakkerij)
BOL is alle dagen naar school, met stages, het 4e jaar (laatste jaar) loop je alleen maar stage.
en tussen de jaren in (wanneer weet ik niet precies) heb je ook stages.
BBL is 1 dag naar school de andere 4 dagen praktijk in een erkend leerbedrijf.
en dan heb je het volgens mij wat je wilt weten.
nog meer nodig?
gr dion
je hebt verschillende afdelingen,, ook horeca, toerisme en recreatie
horeca
1/BOL-BBL Horeca-assistent
2/BOL-BBL Kok
2/BOL-BBL Medewerker bediening/café-bar (Gastheer/gastvrouw)
3/BBL Kok (Zelfstandig werkend kok)
3/BBL Medewerker bediening/café-bar (Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw)
4/BOL Facilitaire dienstverlener (Facilitair leidinggevende)
4/BOL Fasttrack Hospitality Manager
4/BOL Manager/ondernemer café/bar (Ondernemer horeca/bakkerij
4/BOL Manager/ondernemer horeca (Ondernemer horeca/bakkerij)
BOL is alle dagen naar school, met stages, het 4e jaar (laatste jaar) loop je alleen maar stage.
en tussen de jaren in (wanneer weet ik niet precies) heb je ook stages.
BBL is 1 dag naar school de andere 4 dagen praktijk in een erkend leerbedrijf.
en dan heb je het volgens mij wat je wilt weten.
nog meer nodig?
gr dion
Re: verschillende opleidingen??????HELP
Dag Dave!
Je hebt idd verschillende niveau's. Het laagste is lwoo. Daarna komen de Vmbo's (vmbo-kader, vmbo theoretisch). Daarna komt Havo, Vwo, Atheneum en Gymnasium. gymnasium is het hoogste. (dit zijn allemaal niveau's voor op de middelbare school, maar dat snapte je al denk ik?
)
Hbo is een vervolgopleiding voor na het havo, Universiteit na VWO of Gymnasium, en Mbo is vervolgopleiding na je vmbodiploma.
Nu zit ik bijvoorbeeld in 5HAVO. Ik ga in september de kokopleiding (2jaar in 1 jaar) doen, en dat is niveau 2 op het mbo.. Je moet het dus zo zien: mbo niveau 2, is eigenlijk hetzelfde als een overgangsbewijs van HAVO 2 naar HAVO 3.
Hetzelfde als je een mbo opleiding op niveau 4 gaat doen. Dan heb je een overgang bewijs van havo 3 naar havo 4 nodig.
Wat betreft BOL en BBL.. Bij BOL krijg je studiefinanciering, en loop je onbetaald stage gedurende je leerjaar in blokken van ongeveer 6 weken. De ene school heeft 6 weken school, 6 weken stage, andere scholengemeenshappen hebben elke week les met 2 of 1 dag stage.
Bij BBL ga je 1 dag in de week naar school, en 4 dagen loop je stage, en dit krijg je betaald! Waarom? Omdat je bij BBL geen studiefinanciering krijgt, en dus is het een soort werken-leren verhouding.
Bij ons begin je dus bij niveau 2 Kok. Daarna komt niveau 3 Gespecialiseerd kok, en daarna niveau 4 zelfstandigwerkend kok.
Groetjes!
Je hebt idd verschillende niveau's. Het laagste is lwoo. Daarna komen de Vmbo's (vmbo-kader, vmbo theoretisch). Daarna komt Havo, Vwo, Atheneum en Gymnasium. gymnasium is het hoogste. (dit zijn allemaal niveau's voor op de middelbare school, maar dat snapte je al denk ik?
Hbo is een vervolgopleiding voor na het havo, Universiteit na VWO of Gymnasium, en Mbo is vervolgopleiding na je vmbodiploma.
Nu zit ik bijvoorbeeld in 5HAVO. Ik ga in september de kokopleiding (2jaar in 1 jaar) doen, en dat is niveau 2 op het mbo.. Je moet het dus zo zien: mbo niveau 2, is eigenlijk hetzelfde als een overgangsbewijs van HAVO 2 naar HAVO 3.
Hetzelfde als je een mbo opleiding op niveau 4 gaat doen. Dan heb je een overgang bewijs van havo 3 naar havo 4 nodig.
Wat betreft BOL en BBL.. Bij BOL krijg je studiefinanciering, en loop je onbetaald stage gedurende je leerjaar in blokken van ongeveer 6 weken. De ene school heeft 6 weken school, 6 weken stage, andere scholengemeenshappen hebben elke week les met 2 of 1 dag stage.
Bij BBL ga je 1 dag in de week naar school, en 4 dagen loop je stage, en dit krijg je betaald! Waarom? Omdat je bij BBL geen studiefinanciering krijgt, en dus is het een soort werken-leren verhouding.
Bij ons begin je dus bij niveau 2 Kok. Daarna komt niveau 3 Gespecialiseerd kok, en daarna niveau 4 zelfstandigwerkend kok.
Groetjes!
" In een land dat culinair ontwaakt, groeit het smaakbewustzijn " - Herman den Blijker
Re: verschillende opleidingen??????HELP
niv 3 is zelfstandigwerkend kok en niv 4 gespeciliceerd...maar zal wel foutje geweest denk? 
Re: verschillende opleidingen??????HELP
Marielle schreef:niv 3 is zelfstandigwerkend kok en niv 4 gespeciliceerd...maar zal wel foutje geweest denk?
haha ja dat bedoelde ik ook inderdaad! Foutje!
" In een land dat culinair ontwaakt, groeit het smaakbewustzijn " - Herman den Blijker
Re: verschillende opleidingen??????HELP
heb je al een bedrijf op het oog?
Re: verschillende opleidingen??????HELP
Ik weet niet of je het tegen mij hebt of tegen dion, maar ik heb al een bedrijf gevonden ja! Ik heb straks om half 11 intakgesprek op mijn nieuwe school in Rotterdam-zuid, en als ze akkoord gaan, ga ik bij Sodexho stagelopen, bij lokatie Ministerie van Verkeer en Waterstaat in Den HaagMarielle schreef:heb je al een bedrijf op het oog?
" In een land dat culinair ontwaakt, groeit het smaakbewustzijn " - Herman den Blijker
Re: verschillende opleidingen??????HELP
ok..catering dus?
ga je bol of bbl doen 1e jaar?
ga je bol of bbl doen 1e jaar?
Re: verschillende opleidingen??????HELP
Marielle schreef:ok..catering dus?
ga je bol of bbl doen 1e jaar?
Ik ben aangenomen!
Ik ga BOL doen, en in de kijken bij de catering..
" In een land dat culinair ontwaakt, groeit het smaakbewustzijn " - Herman den Blijker
Re: verschillende opleidingen??????HELP
Kijk hier eens, dan heb je alles op een rijtje.
http://www.kenwerk.nl/templates/mercury ... ge_id=1624
hans cp
http://www.kenwerk.nl/templates/mercury ... ge_id=1624
hans cp
Wel je bordje leeg eten!
-
Airborne101
- Berichten: 144
- Lid geworden op: 30 sep 2008, 14:52
Re: verschillende opleidingen??????HELP
heyhey,,
ben ook aangenomen
die intake vrouw zegt hey Dion,, dit word peace of cake he..
ik zegt ,, tja dat ligt aan u.
ze zegt, oohh geen probleem zo klaar...
10 minuten gesprek, en ze zegt dion je bent aangenomen:D
horeca ondernemer manager niv 4, BOL
maar even een vraagje want ik hoor verschillende dingen:
met horeca ondernemer mager niv 4, heb je dan ook een soort koksopleiding gehad op niv 4?
want ik wou na die opleiding koksopleiding niv 3 doen, omdat je daar meer met eten bezig bent.
niv 4 meer met het sturen van je team enzo, en dit krijg ik ook op de Horeca ondernemers opleiding.
kan iemand mij wat wijzer maken?
gr dion
ben ook aangenomen
die intake vrouw zegt hey Dion,, dit word peace of cake he..
ik zegt ,, tja dat ligt aan u.
ze zegt, oohh geen probleem zo klaar...
10 minuten gesprek, en ze zegt dion je bent aangenomen:D
horeca ondernemer manager niv 4, BOL
maar even een vraagje want ik hoor verschillende dingen:
met horeca ondernemer mager niv 4, heb je dan ook een soort koksopleiding gehad op niv 4?
want ik wou na die opleiding koksopleiding niv 3 doen, omdat je daar meer met eten bezig bent.
niv 4 meer met het sturen van je team enzo, en dit krijg ik ook op de Horeca ondernemers opleiding.
kan iemand mij wat wijzer maken?
gr dion
Re: verschillende opleidingen??????HELP
Eigenlijk vind ik die opleiding niet zo best. Het lijkt dan dat je als je klaar bent gelijk ondernemer kan worden.
Nivo 4, maar op werk gebied blijft het volgens mij nivo 2.
Niets mis mee, maar ik geloof gewoon niet dat je met 20 manager kan worden omdat je zelf niet genoeg bagage hebt.
Ik zou eerst die koksopleiding doen en dan magnement.
Nivo 4, maar op werk gebied blijft het volgens mij nivo 2.
Niets mis mee, maar ik geloof gewoon niet dat je met 20 manager kan worden omdat je zelf niet genoeg bagage hebt.
Ik zou eerst die koksopleiding doen en dan magnement.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
-
Airborne101
- Berichten: 144
- Lid geworden op: 30 sep 2008, 14:52
Re: verschillende opleidingen??????HELP
hey hier heb ik zelf ook heel lang over getwijfeld.Leo schreef:Eigenlijk vind ik die opleiding niet zo best. Het lijkt dan dat je als je klaar bent gelijk ondernemer kan worden.
Nivo 4, maar op werk gebied blijft het volgens mij nivo 2.
Niets mis mee, maar ik geloof gewoon niet dat je met 20 manager kan worden omdat je zelf niet genoeg bagage hebt.
Ik zou eerst die koksopleiding doen en dan magnement.
ik zei ook op werk ik ga de HOM opleiding doen,, en hun meteen ohh,, meteen hoger dan ons, en ze zeggen ook dat je dan geen horeca ondernemer bent, maar het papiertje hebt, verders niks. Dit begrijp ik helemaal, je bent horeca ondernemer als je een eigen tentje hebt.
en 20 word het zowieso niet!
ik zei altijd 35 ofzow,, maar ik heb er ook een ontmoet is op z'n 23e begonnen met ondernemen en heeft een hele succesvolle zaak!
maar ik wil eerst ervaring tot dat ik genoeg weet van het hele bedrijf! de ins en de outs, de bediening, de keuken, het management, en de wc potten schoonmaken. En misschien dan, als ik de financiën goed heb, een eigen bedrijfje (wat ik nu nog ontzettend graag wil)
maar bagage, geld of ervaring? of allebei?
ze zeiden tegen mij dat je dan ook kok niv 4 bent, en ik heb hier voor gekozen, omdat ik bij een restaurant werk, en daar een beetje kook ervaring op doe, en dan eerst het managen en dan uiteindelijk versneld koksopleiding ofzo, maar ik wil wel dat ik alles krijg te weten wat er geleerd word daar!
maar zoals ik al zei heb ik hier heel lang over gepiekerd,, maar de beslissing kwam ook omdat je moet beginnen als niv 2, en dat was te laag voor een vmbotl-er... zeiden ze...
that's why...
groetjes dion,
Re: verschillende opleidingen??????HELP
@Airbone
ik vind het een beetje stom dat ze zeggen dat het 'te laag is voor een vmbotl-er'. Ik kom van Havo, en ja tuurlijk zeggen ze dat het een groot verschil ik maar te laag zou ik het niet noemen. Als je iets echt wilt, dan maakt het niet uit of je lager naar niveau gaat lijkt mij. Mensen zeggen ook dat ik gek ben dat ik geen hbo opleiding ga doen, maar ik wil dit. En dan moet je nou eenmaal bij de basis beginnen.
Ik heb die opleiding ook willen doen, Maarja, als jij je papieren en alles hebt is het allemaal heel leuk enzo. Maar dan zou ik nu alvast gaan sparen, mijn tante heeft een eigen horecabedrijf. Ze moest ook met niks beginnen, lening gevraagd bij de bank enzo om te starten. En dan kom je bij het punt, dat je het terugmoet betalen, en dan is het voor jou de kunst om je zaak zo goed mogelijk te laten draaien zodat je daar geen jaren over hoef te doen..
Maargoed, iig succes met je opleiding!
ik vind het een beetje stom dat ze zeggen dat het 'te laag is voor een vmbotl-er'. Ik kom van Havo, en ja tuurlijk zeggen ze dat het een groot verschil ik maar te laag zou ik het niet noemen. Als je iets echt wilt, dan maakt het niet uit of je lager naar niveau gaat lijkt mij. Mensen zeggen ook dat ik gek ben dat ik geen hbo opleiding ga doen, maar ik wil dit. En dan moet je nou eenmaal bij de basis beginnen.
Ik heb die opleiding ook willen doen, Maarja, als jij je papieren en alles hebt is het allemaal heel leuk enzo. Maar dan zou ik nu alvast gaan sparen, mijn tante heeft een eigen horecabedrijf. Ze moest ook met niks beginnen, lening gevraagd bij de bank enzo om te starten. En dan kom je bij het punt, dat je het terugmoet betalen, en dan is het voor jou de kunst om je zaak zo goed mogelijk te laten draaien zodat je daar geen jaren over hoef te doen..
Maargoed, iig succes met je opleiding!
" In een land dat culinair ontwaakt, groeit het smaakbewustzijn " - Herman den Blijker
Re: verschillende opleidingen??????HELP
Ik heb ook havo gedaan, en krijg nog al te vaak te horen "waarom ga je niet iets leukers zoeken HBO niveau doen?" ... ik kan mij erg goed beheersen. Maar soms wil ik die mensen even finaal op de bek slaan

-
Airborne101
- Berichten: 144
- Lid geworden op: 30 sep 2008, 14:52
Re: verschillende opleidingen??????HELP
wij snappen elkaar,, ik vind het gewoon ook zoo k*t dat ze te laag zeggen enzo! mijn stiefvader die zit achter een bureau telefoontjes aan pakken en kijken in een boek of dat boortje of moertje er is, zo ja betalen, zo niet,, ja dan verder zoeken, elke dag van 8 tot 5! elke dag telefoontjes! elke dag dezelfde bureaustoel!Lissie schreef:@Airbone
ik vind het een beetje stom dat ze zeggen dat het 'te laag is voor een vmbotl-er'. Ik kom van Havo, en ja tuurlijk zeggen ze dat het een groot verschil ik maar te laag zou ik het niet noemen. Als je iets echt wilt, dan maakt het niet uit of je lager naar niveau gaat lijkt mij. Mensen zeggen ook dat ik gek ben dat ik geen hbo opleiding ga doen, maar ik wil dit. En dan moet je nou eenmaal bij de basis beginnen.
Ik heb die opleiding ook willen doen, Maarja, als jij je papieren en alles hebt is het allemaal heel leuk enzo. Maar dan zou ik nu alvast gaan sparen, mijn tante heeft een eigen horecabedrijf. Ze moest ook met niks beginnen, lening gevraagd bij de bank enzo om te starten. En dan kom je bij het punt, dat je het terugmoet betalen, en dan is het voor jou de kunst om je zaak zo goed mogelijk te laten draaien zodat je daar geen jaren over hoef te doen..
Maargoed, iig succes met je opleiding!
dat is toch het saaiste wat je maar ooit kan bedenken joh!!!
ook al doe ik mijn hele leven op niveau 2, maakt me niks uit als ik het maar leuk vind!
dus wij begrijpen elkaar op dat punt
als ik de papieren heb ga ik ook niet meteen ondernemem, ik wil eerst ervaring op doen! veel ervaring, en dan dat geld wat ik dan verdien sparen.
en dan hopelijk....
maar dat ben ik 30-35 ofzo, tenminste dat denk ik allemaal, dit zijn dromen zeg maar
misschien wil ik over paar jaar weer politieagent worden net zoals ik wou toen ik 6 jaar was
@jeroen,, laat mij aub mee doen!!!
ze zeggen ook tegen mij,, ja horeca is slechts betaald, ja horeca altijd werken wanneer een ander vrij is, ja horeca altijd stressen,,, @#Rzsjdioj#@#%0u8
gr dion
Re: verschillende opleidingen??????HELP
een baan van 8 tot 17 kan echt echt veel waard zijn. Er zijn nou eenmaal familie mensen en mensen die 's avonds absoluut niet thuis willen zijn.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: verschillende opleidingen??????HELP
Daaraan wil ik wel even toevoegen, dat niet alle horecabedrijven hetzelfde zijn. Tuurlijk heb je tijden dat je denk pfff was ik maar eerder klaar of dat je hoopt dat je vrij bent op 1e kerstdag..Airborne101 schreef: @jeroen,, laat mij aub mee doen!!!
ze zeggen ook tegen mij,, ja horeca is slechts betaald, ja horeca altijd werken wanneer een ander vrij is, ja horeca altijd stressen,,, @#Rzsjdioj#@#%0u8![]()
gr dion
Daarom heb ik gelukkig een stage die in het weekend gesloten is en waar ja na half 3 klaar ben.. al moet ik wel om 4 uur me bed uit..
" In een land dat culinair ontwaakt, groeit het smaakbewustzijn " - Herman den Blijker
Re: verschillende opleidingen??????HELP
als je nu al zo denkt is er iets mis denkik..Lissie schreef:Daaraan wil ik wel even toevoegen, dat niet alle horecabedrijven hetzelfde zijn. Tuurlijk heb je tijden dat je denk pfff was ik maar eerder klaar of dat je hoopt dat je vrij bent op 1e kerstdag..Airborne101 schreef: @jeroen,, laat mij aub mee doen!!!
ze zeggen ook tegen mij,, ja horeca is slechts betaald, ja horeca altijd werken wanneer een ander vrij is, ja horeca altijd stressen,,, @#Rzsjdioj#@#%0u8![]()
gr dion
Daarom heb ik gelukkig een stage die in het weekend gesloten is en waar ja na half 3 klaar ben.. al moet ik wel om 4 uur me bed uit..
ik heb er nog nooit iets uit gemaakt om lang of om op feestdagen te werken,
integendeel; speciale feestedagen zijn andere menu's en dan kan je weer bijleren!
Re: verschillende opleidingen??????HELP
Het koksvak is gewoon een vak apart! Ik denk dat er geen één ander vak bestaat waar men zoveel eigen tijd en energie in steekt dan andere vakken.
Re: verschillende opleidingen??????HELP
Je hoort mij ook niet zeggen dat ik het niet leuk vind!KNL schreef: als je nu al zo denkt is er iets mis denkik..
ik heb er nog nooit iets uit gemaakt om lang of om op feestdagen te werken,
integendeel; speciale feestedagen zijn andere menu's en dan kan je weer bijleren!
Ik vind het helemaal niet erg om lang te werken of op feestdagen, ik zeg alleen dat er ook weleens dag en zijn dat je misschien denkt 'nu ff niet'..
En over het feit dat ik dít stagebedrijf heb gekozen, is niet zo zeer vanwege de tijden, maar vanwege mezelf. Ik weet nog niet wat me te wachten staat. En ik ben nu gewoon nog niet in staat om meteen in het diepe te laten vallen.
" In een land dat culinair ontwaakt, groeit het smaakbewustzijn " - Herman den Blijker
Re: verschillende opleidingen??????HELP
als je ergens gaat stage lopen of het in een restaurant is of catering,je word nooit in het diepe gegooit.
als het goed is word alles je goed uitgelegt en word je gewoon begeleid.
je moet jezelf afvragen wat je in de toekomst wilt, als je in een restaurant wilt werken,dan kan je daar ook beter stage lopen lijkt me.
catring is toch heel anders werken.
je moet gewoon doen wat jezelf het beste lijkt..
als het goed is word alles je goed uitgelegt en word je gewoon begeleid.
je moet jezelf afvragen wat je in de toekomst wilt, als je in een restaurant wilt werken,dan kan je daar ook beter stage lopen lijkt me.
catring is toch heel anders werken.
je moet gewoon doen wat jezelf het beste lijkt..
Re: verschillende opleidingen??????HELP
Ja maar ik weet dus nog niet waar ik in de toekomst wil werken.. en dat wil ik graag uitzoeken gedurende aankomend jaar..
even een ander vraagje..
Als je echt chef wilt worden, ben je dan klaar ná GSK ? of heb je nog een opleiding daarna ofso? Ik las ergens dat ze in frankrijk een goede opleiding daarvoorhebben.. maar als dat hetzelfde is als GSK dan ga ik dat natuurlijk niet doen..
even een ander vraagje..
Als je echt chef wilt worden, ben je dan klaar ná GSK ? of heb je nog een opleiding daarna ofso? Ik las ergens dat ze in frankrijk een goede opleiding daarvoorhebben.. maar als dat hetzelfde is als GSK dan ga ik dat natuurlijk niet doen..
" In een land dat culinair ontwaakt, groeit het smaakbewustzijn " - Herman den Blijker
Re: verschillende opleidingen??????HELP
na je gsk zijn nog wel wat opleidingen die de magnement vaardigheden kunnen aanbieden.
In elk geval is het zo, dat het beter is op latere leeftijd dit soort opleidingen te doen. Je hebt dan meer bagage op deze stof te begrijpen.
In elk geval is het zo, dat het beter is op latere leeftijd dit soort opleidingen te doen. Je hebt dan meer bagage op deze stof te begrijpen.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
-
Airborne101
- Berichten: 144
- Lid geworden op: 30 sep 2008, 14:52
Re: verschillende opleidingen??????HELP
ja sommige mensen vinden dat super....Leo schreef:een baan van 8 tot 17 kan echt echt veel waard zijn. Er zijn nou eenmaal familie mensen en mensen die 's avonds absoluut niet thuis willen zijn.
andere mensen vinden dat zwaar K*t.
ikzelf ben nu 16 en weet niet precies wat ik zelf het liefste heb, nu wil ik alleen maar graag in de avond werken, omdat ik dan erg veel ervaring op doe!
maar misschien is dat over paar jaar wel heel anders.
wat ik wel blijf zeggen is dat je elkaar en elkaars beroep gewoon in de waarde moet laten
gr dion
Re: verschillende opleidingen??????HELP
kraak hem dan af..ik snap het probleem nietAirborne101 schreef:ja sommige mensen vinden dat super....Leo schreef:een baan van 8 tot 17 kan echt echt veel waard zijn. Er zijn nou eenmaal familie mensen en mensen die 's avonds absoluut niet thuis willen zijn.
andere mensen vinden dat zwaar K*t.
ikzelf ben nu 16 en weet niet precies wat ik zelf het liefste heb, nu wil ik alleen maar graag in de avond werken, omdat ik dan erg veel ervaring op doe!
maar misschien is dat over paar jaar wel heel anders.
wat ik wel blijf zeggen is dat je elkaar en elkaars beroep gewoon in de waarde moet latenen niet afkraken zoals mijn stiefpa bij mij doet!
gr dion
je moet zelf een beetje je weg zoeken in dit alles, tijdens de lunch kan je ook veel leren trouwens;) héhé
-
Airborne101
- Berichten: 144
- Lid geworden op: 30 sep 2008, 14:52
Re: verschillende opleidingen??????HELP
KNL schreef:kraak hem dan af..ik snap het probleem nietAirborne101 schreef:ja sommige mensen vinden dat super....Leo schreef:een baan van 8 tot 17 kan echt echt veel waard zijn. Er zijn nou eenmaal familie mensen en mensen die 's avonds absoluut niet thuis willen zijn.
andere mensen vinden dat zwaar K*t.
ikzelf ben nu 16 en weet niet precies wat ik zelf het liefste heb, nu wil ik alleen maar graag in de avond werken, omdat ik dan erg veel ervaring op doe!
maar misschien is dat over paar jaar wel heel anders.
wat ik wel blijf zeggen is dat je elkaar en elkaars beroep gewoon in de waarde moet latenen niet afkraken zoals mijn stiefpa bij mij doet!
gr dion![]()
je moet zelf een beetje je weg zoeken in dit alles, tijdens de lunch kan je ook veel leren trouwens;) héhé
