bindmiddel voor schuim??
-
- Berichten: 3
- Lid geworden op: 05 feb 2006, 15:42
- Locatie: Raamsdonksveer
- Contacteer:
bindmiddel voor schuim??
Gisteren hadden we op school over een middel(poeder denk ik) dat er voor zorgt dat je een vocht dat je opschuimt met bijv een staafmixer enorm lang blijft staan als schuim. fat duck schijnt het te gebruiken maar niemand weet er iets van af op school. misschien iemand hier?? gr bram
sorry
ik denk dat je pectine bedoeld kijk eens op www.nielsvdberg.nl daar kun je vast wel wat meer vinden
Dit middel is in de handel verkrijgbaar (o.a. de Sligro verkoopt het) onder de naam "cortina" van de firma Unifine-döhler, is een veel gebruikt middel in de horeca- en ijsbranche
Uiteindelijk bedoeld voor een mooier eindresultaat bij de ijsbewerking, maar uit ervaring weet ik dat de mogelijkheden onbegrenst zijn en kun je er zelfs water luchtig mee opslaan!
Let wel; voor consumptie mondjesmate gebruiken omdat bij grote hoeveelheden een soort vetfilm in de mond achterblijft, uiteraard niet smakelijk, en omdat er sorbitol in is verwerkt werkt t ook laxerend!
Ik gebruik het dan ook niet zo heel veel, je doet erg lang van zo'n emmer, maar heel handig als je iets luchtig wilt krijgen wat ej anders te nimmer luchtig zou krijgen!
Charl
Uiteindelijk bedoeld voor een mooier eindresultaat bij de ijsbewerking, maar uit ervaring weet ik dat de mogelijkheden onbegrenst zijn en kun je er zelfs water luchtig mee opslaan!
Let wel; voor consumptie mondjesmate gebruiken omdat bij grote hoeveelheden een soort vetfilm in de mond achterblijft, uiteraard niet smakelijk, en omdat er sorbitol in is verwerkt werkt t ook laxerend!
Ik gebruik het dan ook niet zo heel veel, je doet erg lang van zo'n emmer, maar heel handig als je iets luchtig wilt krijgen wat ej anders te nimmer luchtig zou krijgen!
Charl
van Cortina heb ik 'n 5 kg emmer staan...
van Basis 2000 'n zak
en van dat lechitene poeder hebben we ook 'n bus op het werk..
Dus..dhr. van de Kaart...
haal je ogen eens uit je broekzak!!!!
van Basis 2000 'n zak
en van dat lechitene poeder hebben we ook 'n bus op het werk..
Dus..dhr. van de Kaart...
haal je ogen eens uit je broekzak!!!!
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Lecithine granulaat te koop in een pot van 500 gr bij "De Tuinen" dat is zo'n reform winkelketen kost iets van 13 euro
Je gebruik er maar kleine hoeveelheden van
Is smaakloos alleen heldere vloeistoffen worden er troebel van
zie je bij je schuim toch niet of het helder of troebel is
Is bedoelt voor het verlagen van cholesterol altijd mooi meegenomen
99% pure soja lecithine
Je gebruik er maar kleine hoeveelheden van
Is smaakloos alleen heldere vloeistoffen worden er troebel van
zie je bij je schuim toch niet of het helder of troebel is
Is bedoelt voor het verlagen van cholesterol altijd mooi meegenomen
99% pure soja lecithine
hier zie je hoe ze bij el bulli de lecithine hebben gebruikt.
http://www.flickr.com/photos/chezpim/12 ... et-307952/
http://www.flickr.com/photos/chezpim/12 ... et-307952/
http://www.flickr.com/photos/chezpim/12 ... et-307952/
http://www.flickr.com/photos/chezpim/12 ... et-307952/
recept!
70% vloeistof
20 % olie ( liefst olijf)
7 % smaakstoffen
3 % Lecitine
Verwrmen naar 55 graden
en bellenblazen met de staafmixer
groeten
Wiljan
20 % olie ( liefst olijf)
7 % smaakstoffen
3 % Lecitine
Verwrmen naar 55 graden
en bellenblazen met de staafmixer
groeten
Wiljan
Je bent een rund als je met Carpaccio stunt
zou zo'n thermomixer hier niet iets voor zijn?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
ja..ik zeg ook maar wat...
55 graden zou toch wel kunnen..met die mixer..
55 graden zou toch wel kunnen..met die mixer..
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Het is lectine, verkrijgbaar onder het merk Texturas "Albert y Ferran Adria"
een link naar de texturas:
www.texturaselbulli.com
PS heb het geprobeerd in thermomix en pacojet. Krijg je niet zo mooi luchtig.
Best is met de bamix gastro 200
Greetz Stijn
een link naar de texturas:
www.texturaselbulli.com
PS heb het geprobeerd in thermomix en pacojet. Krijg je niet zo mooi luchtig.
Best is met de bamix gastro 200
Greetz Stijn
ja..wij hebben die texturas al paar weken in huis...
ben er nog niet echt kapot van.
ben er nog niet echt kapot van.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
El Bullie
volgens mij is het het zelfde verschil als El bullie agar en agar agar uit de toko
niets.
Iemand andere ideeen?
niets.
Iemand andere ideeen?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl