Ik ben benieuwd
Keukenspreuken en waanzinnige gezegdes van chefs?
Keukenspreuken en waanzinnige gezegdes van chefs?
Wat voor tegeltjes wijsheden gebruiken jullie in de keuken? of spreuken die jullie tegen leerlingen gebruiken.
Ik ben benieuwd
Ik ben benieuwd
Het zijn niet allen koks die lange messen dragen.
Re: Keukenspreuken en waanzinnige gezegdes van chefs?
Rommel op de bank=rommel in je hoofd
(gepikt van een lesboek)
(gepikt van een lesboek)
Re: Keukenspreuken en waanzinnige gezegdes van chefs?
De volgende zal ik nooit vergeten:
- Een kok zonder doek, is een hoer zonder k*t
- Een kok zonder doek, is een hoer zonder k*t
Re: Keukenspreuken en waanzinnige gezegdes van chefs?
Hand van de meester...
urgghhh
urgghhh
a state of mind, a passion, an addiction, an abusive drive to reach perfection knowing that it is impossible to obtain in this lifetime...Guillaume St. Cin
Re: Keukenspreuken en waanzinnige gezegdes van chefs?
Haast je als je er tijd voor hebt, dan heb je tijd als je haast hebt.
Re: Keukenspreuken en waanzinnige gezegdes van chefs?
en doe er zelf nog een beetje liefde bij....
De aanhouder wint
Re: Keukenspreuken en waanzinnige gezegdes van chefs?
Haha, en waar praten we over? Waar ik werk praten we dan over bieslookJom schreef:en doe er zelf nog een beetje liefde bij....
Re: Keukenspreuken en waanzinnige gezegdes van chefs?
liefde.....
net dat beetje extra aandacht, goed opletten en op het juiste moment op het vuur uit de oven etc...
het verschil tussen gewoon het receptje volgen of hetzelde recept maken, wetende dat je het voor iemand maakt die je dierbaar is maakt verschil.....
Liefde dus............
net dat beetje extra aandacht, goed opletten en op het juiste moment op het vuur uit de oven etc...
het verschil tussen gewoon het receptje volgen of hetzelde recept maken, wetende dat je het voor iemand maakt die je dierbaar is maakt verschil.....
Liefde dus............
De aanhouder wint
- JeroenTrimbos
- Berichten: 352
- Lid geworden op: 31 mei 2008, 11:34
- Locatie: Valkenburg aan de Geul
- Contacteer:
Re: Keukenspreuken en waanzinnige gezegdes van chefs?
Koken is niet moeilijk, je moet gewoon nadenken
Mijn jus de veau is geen afvalbak (iedereen flikkert altijd vanalles erin)
Koken is zoveel <------------------------> en jij bent zoveel <----> (armen uit mekaar)
Mijn jus de veau is geen afvalbak (iedereen flikkert altijd vanalles erin)
Koken is zoveel <------------------------> en jij bent zoveel <----> (armen uit mekaar)
Practice what you preach
Re: Keukenspreuken en waanzinnige gezegdes van chefs?
een wijze raad komt altijd te laat. vind ik zelf altijd een mooie.
collega's die ergens anders beter kunnen verdienen maar later met hangende pootjes terug komen om dat het toch allemaal niet zo top was
collega's die ergens anders beter kunnen verdienen maar later met hangende pootjes terug komen om dat het toch allemaal niet zo top was
Re: Keukenspreuken en waanzinnige gezegdes van chefs?
proberen bestaat niet, je doet het goed of je doet het helemaal niet.
Kokforum.nl : de website voor koks
Re: Keukenspreuken en waanzinnige gezegdes van chefs?
Als je niks kan zeggen met inhoud kan je beter je mond dicht houden.
Re: Keukenspreuken en waanzinnige gezegdes van chefs?
"niet lopen te verzinnen, meedoen en prijzen winnen" zodra iemand aan het treuzelen is
Het zijn niet allen koks die lange messen dragen.
Re: Keukenspreuken en waanzinnige gezegdes van chefs?
-
Laatst gewijzigd door jeroenbr op 23 okt 2008, 19:21, 1 keer totaal gewijzigd.
- Cees Timmerman
- Berichten: 933
- Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
- Locatie: Dordrecht
- Contacteer:
Re: Keukenspreuken en waanzinnige gezegdes van chefs?
Eerst kijken, dan zeiken. (als iemand vraagt: waar ligt dat).
Re: Keukenspreuken en waanzinnige gezegdes van chefs?
Ach, er zijn er zo veel,
"Oog voor detail maakt het verschil tussen een goede en een slechte kok"
"Als je zo graag de boel verneukt ga je toch lekker in de bediening werken"
Als iemand vraagt wat iets ligt, "daar staat een stoel, ga maar even zitten, dan ga ik voor je zoeken"
"Je moet geld meenemen om hier te mogen werken, je verneukt meer dan dat je opleverd"
"Wat is jouw specialiteit, blik en diepvries?"
En tegen de duitse restaurant manager, "het is hier geen concentratiekamp" als hij zijn personeel opjaagt.
"Als je een hekel aan me hebt moet je het gewoon zeggen. Mij saboteren met slecht koken vind ik erg irritant"
Ach ja, meestal roep ik dat soort dingen als ik mijn limiet bereikt heb. Zou dat eigenlijk niet moeten doen, maar goed, als koks normaal waren mochten ze ook voor de schermen komen......Meen toch dat ik best wel schappelijk ben hoor. De sous die ik aangenomen heb is veel erger. Maar goed, die heeft dat opgestoken bij Ramsey en White.
"Oog voor detail maakt het verschil tussen een goede en een slechte kok"
"Als je zo graag de boel verneukt ga je toch lekker in de bediening werken"
Als iemand vraagt wat iets ligt, "daar staat een stoel, ga maar even zitten, dan ga ik voor je zoeken"
"Je moet geld meenemen om hier te mogen werken, je verneukt meer dan dat je opleverd"
"Wat is jouw specialiteit, blik en diepvries?"
En tegen de duitse restaurant manager, "het is hier geen concentratiekamp" als hij zijn personeel opjaagt.
"Als je een hekel aan me hebt moet je het gewoon zeggen. Mij saboteren met slecht koken vind ik erg irritant"
Ach ja, meestal roep ik dat soort dingen als ik mijn limiet bereikt heb. Zou dat eigenlijk niet moeten doen, maar goed, als koks normaal waren mochten ze ook voor de schermen komen......Meen toch dat ik best wel schappelijk ben hoor. De sous die ik aangenomen heb is veel erger. Maar goed, die heeft dat opgestoken bij Ramsey en White.
Re: Keukenspreuken en waanzinnige gezegdes van chefs?
Of als het op een vrij gebruikelijke plek ligt zeggen: "naast de bak met brillen"Cees Timmerman schreef:Eerst kijken, dan zeiken. (als iemand vraagt: waar ligt dat).
Re: Keukenspreuken en waanzinnige gezegdes van chefs?
Ik heb een leuke spreuk om tegen de bediening te zeggen als ze zeggen "MET SPOED"
"Festina Lente" dat betekent dus zoiets als "haast u langzaam"
"Festina Lente" dat betekent dus zoiets als "haast u langzaam"
Het zijn niet allen koks die lange messen dragen.
Re: Keukenspreuken en waanzinnige gezegdes van chefs?
met spoed?!
Alsof je een beetje loopt te lummelen.
Die pinguins snappen ook niks van werkdruk in de keuken...
Ik las ooit ergens "Gebrek aan planning van uw zijde betekend niet automatisch spoed aan onze zijde
Alsof je een beetje loopt te lummelen.
Die pinguins snappen ook niks van werkdruk in de keuken...
Ik las ooit ergens "Gebrek aan planning van uw zijde betekend niet automatisch spoed aan onze zijde
Re: Keukenspreuken en waanzinnige gezegdes van chefs?
Als men de koelcel deur open laat staan: De koelcel is geen zomerhuisje!!
Eerst gedaan , toen gedacht , heeft menig kok in het leed gebracht!
Maak jij maar kreeftenbisque, en o wee als ze rood worden!!!
GVD mijn saus in de schift...SNEL haal de schiftzout!
ALs er veel gepraat word : Bakje thee dames?
Eerst gedaan , toen gedacht , heeft menig kok in het leed gebracht!
Maak jij maar kreeftenbisque, en o wee als ze rood worden!!!
GVD mijn saus in de schift...SNEL haal de schiftzout!
ALs er veel gepraat word : Bakje thee dames?
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook
Re: Keukenspreuken en waanzinnige gezegdes van chefs?
geen tijd is gouw gezegd geen zin zal je bedoelen.
(als iemand loopt te fluiten) maak zo even de afzuigkap schoon er zit een vogeltje in
(als iemand loopt te fluiten) maak zo even de afzuigkap schoon er zit een vogeltje in
Re: Keukenspreuken en waanzinnige gezegdes van chefs?
dit is echt een briljant topic!
die van, "ga ff zitten dan kijk ik voor je" of "naast je bril". die komt bij ons ook zo nu en dan kijken.
als we pauze nemen dan nemen we bij ons altijd "een bedienings momentje"
en je hebt "supersluit" als je loopt te fucken
die van, "ga ff zitten dan kijk ik voor je" of "naast je bril". die komt bij ons ook zo nu en dan kijken.
als we pauze nemen dan nemen we bij ons altijd "een bedienings momentje"
en je hebt "supersluit" als je loopt te fucken
a state of mind, a passion, an addiction, an abusive drive to reach perfection knowing that it is impossible to obtain in this lifetime...Guillaume St. Cin
Re: Keukenspreuken en waanzinnige gezegdes van chefs?
haha supersluit
geweldig
Re: Keukenspreuken en waanzinnige gezegdes van chefs?
en dan hebben we nog 1 chef heeft altijd gelijk 2 zo niet dan toch 3 ten alle tijden geld regel 1
Re: Keukenspreuken en waanzinnige gezegdes van chefs?
ken je het verhaal van de slagers en de worsten?
als de slagers aan het praten zijn houden de worsten hun mond.
ofzoiets
als de slagers aan het praten zijn houden de worsten hun mond.
ofzoiets
a state of mind, a passion, an addiction, an abusive drive to reach perfection knowing that it is impossible to obtain in this lifetime...Guillaume St. Cin
Re: Keukenspreuken en waanzinnige gezegdes van chefs?
of tegen een kelner,
je bent gewoon jaloers omdat ik een carriere heb, en jij een loopbaan...
je bent gewoon jaloers omdat ik een carriere heb, en jij een loopbaan...
Re: Keukenspreuken en waanzinnige gezegdes van chefs?
als er een bonnetje op de pass staat af te koelen tegen de bediening '' kom op doorlopen warm is het het lekkerst '' of als iemand aan je vraagt of je ff wil bellen door de keuken schreeuwen '' 0900 - Sleepslet naar de pass nu ! ''
Re: Keukenspreuken en waanzinnige gezegdes van chefs?
Zoals m'n Engelse sous chef altijd tegen de leerlingen zei: "sh*t always rolls down the hill"
Wie nimmer dwaalt, wordt nooit verstandig.
Re: Keukenspreuken en waanzinnige gezegdes van chefs?
Nou, op die manier kun je uitkijken naar een glansrijke, sexloze carriere.Weshley schreef:door de keuken schreeuwen '' 0900 - Sleepslet naar de pass nu ! ''
Een geintje moet kunnen, maar dit soort opmerkingen zijn zo 1980
Re: Keukenspreuken en waanzinnige gezegdes van chefs?
Het is maar goed dat ze in de bediening een hersencel meer hebben dan een koe, anders zaten ze in de keuken te schijten.
kok tegen eigenwijze stagaire/ leerling: jij bent nog minder dan het stof wat op de oven ligt.
-Als ik jou nodig heb roep ik wel : "stront!".
-Wat jij vind moet je naar de politie brengen.
kok tegen eigenwijze stagaire/ leerling: jij bent nog minder dan het stof wat op de oven ligt.
-Als ik jou nodig heb roep ik wel : "stront!".
-Wat jij vind moet je naar de politie brengen.
Re: Keukenspreuken en waanzinnige gezegdes van chefs?
Wat is dat??
Eet het en je weet het!
Of eet het en vergeet het!
Eet het en je weet het!
Of eet het en vergeet het!
Er vallen geen appels onder de perenboom
Re: Keukenspreuken en waanzinnige gezegdes van chefs?
Simpele;
als iemand een hete pan vastpakt, dan vragen is het heet? (beetje ouderwets)
Andere is misschien leuker: een koud schaaltje met de handdoek vastpakken en naar de afwas brengen en zeggen, dit is heet! Maar heb het direkt weer nodig! (als ze denken dat het heet is, schrikken ze evengoed als ze het aanraken, soort van reactie als je hebt dat als je denkt dat iets heet is, maar dan koud is, je schrikt evengoed.
als iemand een hete pan vastpakt, dan vragen is het heet? (beetje ouderwets)
Andere is misschien leuker: een koud schaaltje met de handdoek vastpakken en naar de afwas brengen en zeggen, dit is heet! Maar heb het direkt weer nodig! (als ze denken dat het heet is, schrikken ze evengoed als ze het aanraken, soort van reactie als je hebt dat als je denkt dat iets heet is, maar dan koud is, je schrikt evengoed.
Domme vragen bestaan niet, alleen domme antwoorden.
Re: Keukenspreuken en waanzinnige gezegdes van chefs?
KOKEN IS NIET MOEILIJK JE MOET ALLEEN WETEN HOE JE HET MOET DOEN 
Re: Keukenspreuken en waanzinnige gezegdes van chefs?
Tijdens 200 man partij meegeven (vol in de sh*t)
Een frans talige collega maakt een opmerking tegen de sous.(dikke zak)
Sous vol kwaad, noemde je mij nou een dikke zak??
Nee jij bent niet dik, maar wel een zak (in een frans talig accebt, ik zeg heerlijk!!)
Een frans talige collega maakt een opmerking tegen de sous.(dikke zak)
Sous vol kwaad, noemde je mij nou een dikke zak??
Nee jij bent niet dik, maar wel een zak (in een frans talig accebt, ik zeg heerlijk!!)
het wordt vanzelf 12 uur
Re: Keukenspreuken en waanzinnige gezegdes van chefs?
ik heb er 2 van t restaurant waarvoor ik werk in nederland:
- kleng!!!!!!
- het is de noot die de muziek maakt (maar dan in frans maar mijn mondeling is beter dan mijn schriftelijk dus sorry als ik spelfouten maak: c'est la note qui fait la musice)
en van het restaurant waar ik nu stage loop (reykjavik, ijsland):
- make love with the food, but don't put your dick in a mashed potato, please!
- kleng!!!!!!
- het is de noot die de muziek maakt (maar dan in frans maar mijn mondeling is beter dan mijn schriftelijk dus sorry als ik spelfouten maak: c'est la note qui fait la musice)
en van het restaurant waar ik nu stage loop (reykjavik, ijsland):
- make love with the food, but don't put your dick in a mashed potato, please!
Re: Keukenspreuken en waanzinnige gezegdes van chefs?
ik citeer 'een ouwe aap hoef je niet te leren neuken'
'appeltje eitje, lever pasteitje'
'appeltje eitje, lever pasteitje'
Re: Keukenspreuken en waanzinnige gezegdes van chefs?
Koks zijn piraten, gedraag u dan ook zo! -- Anthony Bourdain
-
YaktheHairy
- Berichten: 15
- Lid geworden op: 20 apr 2006, 15:27
- Locatie: Ulvenhout (Beda)
Re: Keukenspreuken en waanzinnige gezegdes van chefs?
Laat je fouten niet de keuken verlaten.
Naast champagne heb je alleen beaujolais nodig op je kaart.
Zonder liefde is er geen koken.
Dronken van liefde beschonken van de wijn.
Een stiekum portje tijdens werktijd is als de eerste nagel aan je doodskist.
Naast champagne heb je alleen beaujolais nodig op je kaart.
Zonder liefde is er geen koken.
Dronken van liefde beschonken van de wijn.
Een stiekum portje tijdens werktijd is als de eerste nagel aan je doodskist.
Re: Keukenspreuken en waanzinnige gezegdes van chefs?
"Koken is heel simpel, zolang je maar goed de gaarheid, tijd, structuur, hoeveelheid, smaak, kleur, bordopmaak en menu-technisch alles maar nauwkeurig uitvoert is er niks aan de hand
en daarna vragen, of je de chef kan herhalen;)
en mocht je nog meer punten weten.....GA JE GANG;)
en daarna vragen, of je de chef kan herhalen;)
en mocht je nog meer punten weten.....GA JE GANG;)
Laatst gewijzigd door mark_s op 22 dec 2008, 01:28, 2 keer totaal gewijzigd.
Het zijn niet allen koks die lange messen dragen.
Re: Keukenspreuken en waanzinnige gezegdes van chefs?
van mn eerste chef patissier in het buitenland geleerd als ik na het service met mn luie kont op de werkbank zat een sluitbiertje te doen:
Den arbeitsplatz ist fur den kuchen,dort hatt dein arsch nichts zum suchen.
thema blijft actueel denk wel
op zn nederlands: je werkplek is voor de taart,dat is je kont niet waard
Den arbeitsplatz ist fur den kuchen,dort hatt dein arsch nichts zum suchen.
thema blijft actueel denk wel
op zn nederlands: je werkplek is voor de taart,dat is je kont niet waard
Re: Keukenspreuken en waanzinnige gezegdes van chefs?
Bij ons zeiden ze altijd "alleen dood vlees op werkbank"
Re: Keukenspreuken en waanzinnige gezegdes van chefs?
Al rent de kelner nog zo snel, het koksmes achtervolgd hem wel!
Of bijvoorbeeld als je iets snel klaar wil krijgen vraagt de chef; Weet je hoe mijn oma dat dat snijdt?,
Waarop de niets vermoedende leerling zegt;Nee??
Chef;Sneller!!
Of bijvoorbeeld als je iets snel klaar wil krijgen vraagt de chef; Weet je hoe mijn oma dat dat snijdt?,
Waarop de niets vermoedende leerling zegt;Nee??
Chef;Sneller!!
Re: Keukenspreuken en waanzinnige gezegdes van chefs?
aaah Master YodaTerry schreef:proberen bestaat niet, je doet het goed of je doet het helemaal niet.
"een goede kok komt altijd uit, en zoniet, dan toch"
"een kok zonder pen is als een hoer zonder k*t"
"waar ligt dat? spring maar op m'n rug dan gaan we samen zoeken"
"eerst kijken dan zeiken"
"kun je rekenen? nou reken d'r maar niet op"
-
timberland
- Berichten: 30
- Lid geworden op: 26 mar 2007, 22:54
- Locatie: Utrecht
Re: Keukenspreuken en waanzinnige gezegdes van chefs?
"Het is geen nachtclub hier, of ga jij na 24.00 uur in je stringetje op de bar staan"
zeggen tegen een dame uit de bediening als ze niet doorlopen met het etn of te lang treuzelen met uitvragen
zeggen tegen een dame uit de bediening als ze niet doorlopen met het etn of te lang treuzelen met uitvragen
I Prefere the '53 by myself
Re: Keukenspreuken en waanzinnige gezegdes van chefs?
Deze vergeet ik nooit:
Chef tegen leerling "je moet het werk ook een beetje zien hé" Waarop leerling "ja sorry ik heb een lui oog"

Chef tegen leerling "je moet het werk ook een beetje zien hé" Waarop leerling "ja sorry ik heb een lui oog"
Re: Keukenspreuken en waanzinnige gezegdes van chefs?
OWWW die is echt goed!!!, ik zou willen dat ik die had gebruikt bij een chef
!!!!!
Het zijn niet allen koks die lange messen dragen.
Re: Keukenspreuken en waanzinnige gezegdes van chefs?
Chef: ik wil dat je dit poets wil mijn gezicht erin kunnen zien als je klaar bent
leerling: Chef dat ga ik niet doen.
Chef: hoezo? ik ben je chef je doet wat ik zeg.
leerling: nee want als jij der in hebt gekeken kan ik weer over nieuw beginnen dan is de plaat weer helemaal dof
leerling: Chef dat ga ik niet doen.
Chef: hoezo? ik ben je chef je doet wat ik zeg.
leerling: nee want als jij der in hebt gekeken kan ik weer over nieuw beginnen dan is de plaat weer helemaal dof
Re: Keukenspreuken en waanzinnige gezegdes van chefs?
Zo! Die liegt er niet om! 
Re: Keukenspreuken en waanzinnige gezegdes van chefs?
"alle goeie dingen hebben tijd nodig" (bij het laten doorzakken van consommé ofzo..)
