In New York is een restaurant geopend waar niet de klant, maar de chef-kok koning is. Gasten moeten eten wat sterkok David Chang op tafel zet. Er zijn geen menukaarten en er moet vooruit worden afgerekend met creditcard. Ook heeft de klant niets te zeggen over zijn reservering voor een van de twaalf krukken zonder rugleuning aan de eenvoudige bar in eetgelegenheid Momofuku Ko. Exact zes dagen van tevoren om exact 10.00 uur 's ochtends bepaalt de restaurantcomputer via internet willekeurig wie wanneer en hoe laat mag komen eten en geheel in stijl van het restaurant maakt Chang voor prominenten geen uitzondering.
Als gasten een kruk hebben bemachtigd, worden ze geacht in twee uur tijd een 8-gangenmenu in Frans-Aziatische stijl te verorberen met een „uitstekende prijs-kwaliteitverhouding”, aldus een recensent van The New York Times.
Niet klant maar kok is koning
Niet klant maar kok is koning
Kokforum.nl : de website voor koks
Re: Niet klant maar kok is koning
aparte formule.......
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: Niet klant maar kok is koning
nou...ik zou er niet willen eten.. belachelijk!
Re: Niet klant maar kok is koning
Misschien belachelijk naar Europese (culinaire) normen, maar voor New York ben ik er van overtuigd dat de chef met dit concept weer 2 of 3 jaar verder kan.
Heeft wel niks meer met gastronomie te maken, maar des te meer met marketing (helaas)
Heeft wel niks meer met gastronomie te maken, maar des te meer met marketing (helaas)
Re: Niet klant maar kok is koning
Het is wel een optie om nieuwe gerechten te leren kennen, in plaats van het wat de meeste gasten doen standaard prikkiej op het vorkiej te kiezen .
Is dan wel weer jammer als je het niet zou lusten.
Tis maar een gok die je neemt om dat geld aan iets lekker wat je kent uit te geven of aan iets wat je totaal niet kent en maar met de hoop dat je het lekker vind.
ik zou der best naartoe willen maar dan niet van men eigen geld
Is dan wel weer jammer als je het niet zou lusten.
Tis maar een gok die je neemt om dat geld aan iets lekker wat je kent uit te geven of aan iets wat je totaal niet kent en maar met de hoop dat je het lekker vind.
ik zou der best naartoe willen maar dan niet van men eigen geld
