De befaamde kookschool Le Cordon Bleu Paris vestigt zich in Amsterdam. Zij is een samenwerking aangegaan met kookschool La Cuisine Française.
Dolblij is de eigenaresse van La Cuisine Française, Pat van den Wall Bake-Thompson. De samenwerking met Le Cordon Bleu betekent voor haar een kroon op het werk. Als voormalig docent aan Le Cordon Bleu in Londen startte zij in 1980 de kookschool en het privérestaurant in een monumentaal pand aan de Herengracht in Amsterdam. Het was een van de eerste kookscholen in Nederland die zich baseerde op de professionele, traditionele Franse keuken.
Van start in zomer 2008
Pat van den Wall Bake zal de Amsterdamse school van Le Cordon Bleu gaan leiden in hetzelfde pand. In februari of maart volgend jaar wordt de keuken van de Amsterdamse kookschool verbouwd. Het Cordon Bleu Grand Diploma-programma start pas in de zomer van 2008, verwacht Van den Wall Bake. ‘Tot dan is het nog business as usual.’
30 internationale scholen
De kookschool Le Cordon Bleu werd in 1895 in Parijs opgericht en telt anno 2007 meer dan 18.000 leerlingen per jaar op 30 internationale scholen in 15 landen. Denk bijvoorbeeld aan Canada, Frankrijk, Engeland, Japan, Australië, Peru, Korea en Libanon en Mexico. De meesterchefs van Le Cordon Bleu zijn voornamelijk afkomstig van Michelin-sterrenrestaurants en winnaars van prestigieuze kookcompetities.
Bron: http://zestz.nl
Kookschool Le Cordon Bleu Paris vestigt zich in Amsterdam
Kookschool Le Cordon Bleu Paris vestigt zich in Amsterdam
Kokforum.nl : de website voor koks
Ik heb vorige week een mailtje gestuurd, en inderdaad er is nog niet zo heel veel over de plannen bekend.
Dit is het antwoord dat ik heb gekregen:
Dit is het antwoord dat ik heb gekregen:
The current location is being refurbished. There are no current details on
the opening or courses and programs offered at the Amsterdam location. If
the September session in Paris works well with your plans, I would advise
you to continue to pursue the Diplome de Patisserie there.
The Amsterdam school location is currently small and I'm not sure that
Diploma programs will be offered there initially.
Mr. Walther Van Osch at our parent company, Le Cordon Bleu International BV,
in Amsterdam can also assist you. He may be reached at
wvanosch@cordonbleu.edu
Re: Kookschool Le Cordon Bleu Paris vestigt zich in Amsterdam
Het schijnt nu dat ze ergens in 2010 openen, maar dat is eigenlijk ook de enige informatie die ik er over heb kunnen vinden. Ben wel benieuwd naar het (eventuele???) inschrijfgeld en verdere info, want ga me daar hoe dan ook zodra het kan voor inschrijven!!! 
Re: Kookschool Le Cordon Bleu Paris vestigt zich in Amsterdam
Bij nader inzien: kunnen volwassenen zich daar eigenlijk wel voor aanmelden? Kan er nergens wat over vinden en de snelheid waarin ze daar mailtjes beantwoorden is ook niet echt geweldig. Weet iemand dit?
