ik zit met een dilemma!
-
Westbunny
ik zit met een dilemma!
hey ik ben Martijn Bakker, ik ben 15 jaar, en ik vind koken echt heel erg leuk. Maar, ook vind ik het vak luchtverkeersleider erg leuk, ik zou graag wat hulp willen met deze keuze, mieschien kunnen jullie wat info geven over werken in de keuken enzo?. heel erg bedankt alvast.

wat voor info zou je willen dan??
je moet jezelf afvragen of je in de avond wil werken als je vrienden vrij zijn.
en als iedereen vrij is met feestdagen dat jij dan juist aan het werk bent.
team sporten kan je ook niet altijd meer doen.
dat je in veel restaurants meer dan 8 uur werkt en dat dat normaal is.
dus niet de 9 tot 5 mentaliteit.
het is een leuk vak
,maar je moet je wel eerst afvragen of dat echt is wat je wilt.
je moet jezelf afvragen of je in de avond wil werken als je vrienden vrij zijn.
en als iedereen vrij is met feestdagen dat jij dan juist aan het werk bent.
team sporten kan je ook niet altijd meer doen.
dat je in veel restaurants meer dan 8 uur werkt en dat dat normaal is.
dus niet de 9 tot 5 mentaliteit.
het is een leuk vak
Gelukkig vliegen er alleen vliegtuigen tussen 9-5 en op werkdagen!Marielle schreef:wat voor info zou je willen dan??
je moet jezelf afvragen of je in de avond wil werken als je vrienden vrij zijn.
en als iedereen vrij is met feestdagen dat jij dan juist aan het werk bent.
team sporten kan je ook niet altijd meer doen.
dat je in veel restaurants meer dan 8 uur werkt en dat dat normaal is.
dus niet de 9 tot 5 mentaliteit.
het is een leuk vak,maar je moet je wel eerst afvragen of dat echt is wat je wilt.
-
Westbunny
-
paulbrussel
- Berichten: 147
- Lid geworden op: 28 nov 2006, 13:57
- Locatie: Brussel
Luchtverkeersleider of restaurantmedewerker vind ik nogal verschillende zaken.
Als luchtverkeerdersleider kun je altijd nog thuis (goed leren) koken; andersom als kok luchtverkeer leiden in je vrije tijd, lijkt me lastiger.
Bovendien: met HAVO kom je toch al gauw op een Hotelschool terecht en beland je niet zo snel in een keuken, denk ik.
Als luchtverkeerdersleider kun je altijd nog thuis (goed leren) koken; andersom als kok luchtverkeer leiden in je vrije tijd, lijkt me lastiger.
Bovendien: met HAVO kom je toch al gauw op een Hotelschool terecht en beland je niet zo snel in een keuken, denk ik.
-
Westbunny
ja klopt, dat is het probleem nou juist, koken vind ik zelf ontzettend leuk, maar voor hoe lang? en luchtverkeersleider is toch een best varierende baan, je praat steeds met nieuwe piloten enzo, je draait enorm veel ongelijke diesnten, dus soms zit je met die en dan weer met die. hmmmm..... altijd irritant als je niet precies weet wat je wil :S
-
paulbrussel
- Berichten: 147
- Lid geworden op: 28 nov 2006, 13:57
- Locatie: Brussel
-
chef peter
- Berichten: 418
- Lid geworden op: 22 jun 2007, 15:45
Misschien zou je ook beide kunnen doen?
(ik heb hier echt geen verstand van, misschien dat de al-koks hier wat van af weten maarrrrr......)
Als je begint met een opleiding luchtverkeersleider en in de tussentijd of een bijbaantje in een restaurant neemt, of een aantal basis kookcursussen volgt... dan heb je op die manier in elk geval 1 opleiding gegarandeerd en voor de andere alvast wat ervaring opgedaan (thuis heb je natuurlijk ook alle vrijheid om er op los te experimenteren, bv. door te koken uit iets ingewikkeldere kookboeken en daarmee je eigen stijl te ontdekken, door feestjes voor vrienden te cateren of 'proefdiners' te organiseren etc.).
Als je het dan uiteindelijk nog nodig vindt om een koksopleiding te doen, dan zou je dat na je luchtverkeers opleiding kunnen doen.
In principe is dat wat ik uiteindelijk zou willen doen: eerst een chef de patisserie diploma halen en dan wellicht fotografie o.i.d. studeren, zodat ik op die manier wat meer keuze heb qua banen etc. Als het een te saai wordt kan ik nog altijd op het andere vallen. Of het combineren, wie weet;)
(ik heb hier echt geen verstand van, misschien dat de al-koks hier wat van af weten maarrrrr......)
Als je begint met een opleiding luchtverkeersleider en in de tussentijd of een bijbaantje in een restaurant neemt, of een aantal basis kookcursussen volgt... dan heb je op die manier in elk geval 1 opleiding gegarandeerd en voor de andere alvast wat ervaring opgedaan (thuis heb je natuurlijk ook alle vrijheid om er op los te experimenteren, bv. door te koken uit iets ingewikkeldere kookboeken en daarmee je eigen stijl te ontdekken, door feestjes voor vrienden te cateren of 'proefdiners' te organiseren etc.).
Als je het dan uiteindelijk nog nodig vindt om een koksopleiding te doen, dan zou je dat na je luchtverkeers opleiding kunnen doen.
In principe is dat wat ik uiteindelijk zou willen doen: eerst een chef de patisserie diploma halen en dan wellicht fotografie o.i.d. studeren, zodat ik op die manier wat meer keuze heb qua banen etc. Als het een te saai wordt kan ik nog altijd op het andere vallen. Of het combineren, wie weet;)
