geitenkaasijs
geitenkaasijs
heeft er iemand een goed recept voor geitenkaasijs?
-
www.kookookeens.tk
- Berichten: 37
- Lid geworden op: 28 apr 2008, 19:43
- Locatie: Zeeland
- Contacteer:
Re: geitenkaasijs
Mijn broertje (citromarc of kookmarc) heeft het gemaakt voor de Zilveren Mossel.
Receptje is wel voor handen denk ik.
Hans
Receptje is wel voor handen denk ik.
Hans
Re: geitenkaasijs
geitenmelk ijs is echt heerlijk. Is wel heel lang geleden dat ik het geproefd heb.
Ben idd benieuwd naar een goed recept.
voor geitenmelk info:
http://www.koksforum.nl/phpBB2/viewtopi ... =19&t=4721.
Ben idd benieuwd naar een goed recept.
voor geitenmelk info:
http://www.koksforum.nl/phpBB2/viewtopi ... =19&t=4721.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
- limo factory
- Berichten: 195
- Lid geworden op: 22 aug 2004, 10:40
- Locatie: Streefkerk
- Contacteer:
Re: geitenkaasijs
Hier een recept voor geitenkaasijs, ik draai het op in de pacojet:
80 gr eigeel
50 gr invert
5 dl melk
100 gr harde geitenkaas
40 gr zachte geitenkaas
80 gr (geiten)yoghurt
zout
- melk met invertsuiker en theelepel zout aan de kook brengen. (75 gr suiker als jegeen invertsuiker hebt)
- dit binden met de eidooiers, niet laten koken
- geitenkaas er door roeren
- af laten koelen tot hand warm en de yoghurt er onder door roeren.
Succes ermee. Wij hebben er veel succes mee, momenteel in een gazpacho met kruidenolie.
Groeten Erik
80 gr eigeel
50 gr invert
5 dl melk
100 gr harde geitenkaas
40 gr zachte geitenkaas
80 gr (geiten)yoghurt
zout
- melk met invertsuiker en theelepel zout aan de kook brengen. (75 gr suiker als jegeen invertsuiker hebt)
- dit binden met de eidooiers, niet laten koken
- geitenkaas er door roeren
- af laten koelen tot hand warm en de yoghurt er onder door roeren.
Succes ermee. Wij hebben er veel succes mee, momenteel in een gazpacho met kruidenolie.
Groeten Erik
