rundvleeskaart

Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

rundvleeskaart

Bericht door Maurits »

Weet iemand of er ook een NLse variant is op 'de stukken van het rund'-kaart in het Engels hieronder?

Afbeelding
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
chef peter
Berichten: 418
Lid geworden op: 22 jun 2007, 15:45

Bericht door chef peter »

Op je vraag Short rib, ik heb m even bij een importeur neer gelegd.
Kan je wel direct naar de US snitten verwijzen.
http://animalscience.unl.edu/meats/id/
Hier staan alle US snitten vernoemd met foto en omschrijving.
Is soms best lastig om de EU, US en Zuid Amerikaanse te vertalen, ze worden vaak anders gesneden.
Ik meld het antwoord van een US importeur nog even. :lol:
wwinkel
Berichten: 19
Lid geworden op: 30 nov 2007, 12:05
Locatie: Hapert

Bericht door wwinkel »

hoi Maurits.

Als je een vleeskaart wilt kun je ook eens kijken naar lesboeken van bv een slagersvakschool.
ik heb ook ooit een boek gekocht via het svo.
het is de vleesatlas.
ben je in een keer klaar en heb je van het varken, koe , lam enz alle delen op papier staan.
Leo
Forum Chef
Berichten: 4314
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo »

wat voor verschillende snitten zijn er dan?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Bericht door Maurits »

wwinkel schreef:hoi Maurits.

Als je een vleeskaart wilt kun je ook eens kijken naar lesboeken van bv een slagersvakschool.
ik heb ook ooit een boek gekocht via het svo.
het is de vleesatlas.
ben je in een keer klaar en heb je van het varken, koe , lam enz alle delen op papier staan.
Bedankt voor de tip! Ik heb net svo gebeld, en ga het maar meteen bestellen. Kan ik thuis ook eens een varken uitbenen :D .
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
chef peter
Berichten: 418
Lid geworden op: 22 jun 2007, 15:45

Bericht door chef peter »

wwinkel schreef:hoi Maurits.

Als je een vleeskaart wilt kun je ook eens kijken naar lesboeken van bv een slagersvakschool.
ik heb ook ooit een boek gekocht via het svo.
het is de vleesatlas.
ben je in een keer klaar en heb je van het varken, koe , lam enz alle delen op papier staan.
Het probleem was dat Shortrib geen EU snit was, in de US wordt er gewoon anders verdeeld.
Als je de shortrib letterlijk zou nemen, zou het een varkens lomo of een steak ready dunne lende kunnen zijn, dat is het echter niet.
Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Bericht door Maurits »

Ik denk dat er wat onduidelijk is. Voor de duidelijkheid voor de rest van de forumers. Ik had Chef Peter in een persoonlijk bericht gevraagd of hij wist wat de NLse benaming voor short-rib is (rundersparerib zeg maar). Daarnaast had ik een algemene vraag (hierboven) aan iedereen gesteld.
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
sjaak
Berichten: 584
Lid geworden op: 09 mar 2006, 11:44
Locatie: Noordwijk

Bericht door sjaak »

voorlichtings bureau vlees (www.vlees.nl)
had vroeger een cd-rom met alle nederlandse snitten erop.
mischien hebben ze er nog een paar liggen
chef peter
Berichten: 418
Lid geworden op: 22 jun 2007, 15:45

Bericht door chef peter »

sjaak schreef:voorlichtings bureau vlees (www.vlees.nl)
had vroeger een cd-rom met alle nederlandse snitten erop.
mischien hebben ze er nog een paar liggen
nee, hebben ze niet meer, ik heb er nog gelukkig 1 kunnen krijgen, maar dat was de laatste werd mij verteld, en dat was 2 jaar geleden.
Een goed alternatief is Hyfoma, hier kun je alle snitten terug vinden met afbeelding. :idea:
lowie
Berichten: 137
Lid geworden op: 11 mar 2007, 09:26
Locatie: Antwerpen

Bericht door lowie »

shortrib is nieks meer of minder dan de ribben van de flank(lap)

Dus platte ribben die meestal uitgebeend word om een rollade te maken voor de soep.

Dit word meestal niet verkocht maar word verwerkt tot gehakt bij de slager.
Plaats reactie