Op 24 en 25 november is Landgoed Rhederoord, nabij Arnhem, het podium voor de eerste editie van de Smaakparade.
In een nostalgische spiegeltent ‘De Moulin Rouge’ vindt het Theater van de Smaak plaats. Hier vertonen verschillende professionele chef koks hun kookkunsten en -tips. De Franse Jerôme Bonnet en Jean Jacques Guillot, de Engelse Andy McDonald en Andrew Gaskell zullen bijvoorbeeld achter het fornuis plaats nemen. Maar ook treden de topkoks uit eigen land op, zoals meesterkok Toine Smulders, de volkstuindeskundige Caroline Zeevat en de nieuwe chef van restaurant Fifteen Hans van Triest. Allen koken met biologische, natuurlijke producten. Bijzondere aandacht is er voor streekproducten.
Proeven en kopen
Op het terrein zullen vele vuurkorven branden. En aangelegde paden van houtsnippers leiden bezoekers langs een culinaire route met 50 deelnemers. Hier kunnen bezoekers proeven en kopen. Ook hardware, keukenbenodigdheden en (sterke) dranken zijn hier te vinden.
Ook voor kinderen
Aan de kleine bezoeker is ook gedacht. Kinderen kunnen onder begeleiding pizza’s bakken, het bos verkennen met een boswachter en een kijkje nemen bij de beesten op het landgoed. Verder gaan de kinderen op onderzoek naar de herkomst van natuurlijke producten.
Finale ‘Hobbykok van het Jaar 2007
Op de Smaakparade vindt ook de finale plaats van de wedstrijd ‘Hobbykok van het Jaar 2007′.
Meer informatie over het evenement is te vinden op http://www.smaakparade.nl
Bron: http://zestz.nl
Nieuw culinair festival: de Smaakparade
Nieuw culinair festival: de Smaakparade
Kokforum.nl : de website voor koks