Deelnemers van de wedstrijd NK Jonge Koks van het Horeca Branche Instituut (HBI) tijdens de Horecava zijn goed uit de startblokken gekomen. Op de eerste dag van de wedstrijd, waaraan de wedstrijd om het gastheerschap is gekoppeld, viel vooral de smaak op.
Dat concludeert Jasper van Almenkerk, wedstrijdcoördinator van de wedstrijden. ‘De smaak van de gerechten heeft mij positief verrast en dat is veelbelovend. De technieken zijn wat wisselend. Wat me verder opvalt is dat jongelui investeren in zichzelf. Vroegen kwamen ze met één mes, nu met een een volle gereedschapkis’, aldus Van Almenkerk.
Toilet
Kritiek op jong horecapersoneel, zoals regelmatig uit onderzoeken naar voren komt, doet Van Almenkerk pijn. ‘Op toiletten in de RAI zie je poster van FNV. Maar salaris is niet het belangrijkste. Het gaat om plezier. En het gaat er om dat jongelui het vak kunnen leren. Wedstrijden zoals deze vormen een onderdeel om motivatie bij jongelui te stimuleren.’
De wedstrijden NK Jonge Koks, NK Gastheren/-vrouwen en de wedstrijd Kastelein van de Toekomst kent maandag en dinsdag de halve finales. Donderdag wordt de finale afgewerkt bij de HorecavArena in de Amstelhal.
Jonge koks maken indruk met smaak
Jonge koks maken indruk met smaak
Kokforum.nl : de website voor koks
