Koffiegarnituren
Koffiegarnituren
Hierbij vraag ik wa info over leuke koffiegarnituren...
Na het maken van
CB
Chocoladmousse
marshmallow
isomalt/thee lolly
chocolade lolly
madeleine
wafeltjes a la minute
panacotta van sinaas
ben ik zowat uitgekeken ...
Nu ben ik op zoek naar nieuwe verassende koffiegarni's
Iemand een echte leklolly gemaakt( die echt plakt)
Of iets leuk met fruit ??
Na het maken van
CB
Chocoladmousse
marshmallow
isomalt/thee lolly
chocolade lolly
madeleine
wafeltjes a la minute
panacotta van sinaas
ben ik zowat uitgekeken ...
Nu ben ik op zoek naar nieuwe verassende koffiegarni's
Iemand een echte leklolly gemaakt( die echt plakt)
Of iets leuk met fruit ??
suikerspin heb ik al gemaakt , maar ben er niet zot van... heel de keuken wordt vies van de opwarmende suiker .... duurt te lang ...
Tuiles steken al in de menu
Nougat heb ik al aan gedacht
Maar zou wa exentrieker willen gaan specialer ...
dacht om een halve framboos in een gelei van een ander fruit steken ( met agar binden)
Tuiles steken al in de menu
Nougat heb ik al aan gedacht
Maar zou wa exentrieker willen gaan specialer ...
dacht om een halve framboos in een gelei van een ander fruit steken ( met agar binden)
je kunt bijvoorbeeld iets lekker klassieks brengen op een nieuwe manier, bv. een glaasje schuin in een eierkarton zetten en een laagje bavarois derin, dan andere bavaroilaag erop , heb je mooi schuin effect.
Je kunt marshmallows maken, heb je wel glucose nodig enz...enz...enz...
veel suc6
Je kunt marshmallows maken, heb je wel glucose nodig enz...enz...enz...
veel suc6
"Kok zijn is een levenswijze"
Hebben pas een suikerspinmachine gekocht is best leuk , ook als koffiegarnituur
of gewn wat suiker tempreren en dan zo van die strengen trekken met een druif aan het uiteinde ofzo
ps. Heb je toevallig receptje van die baileys mallows, en hoe voorkom je dat die dingen zo een korst krijgen thnx
of gewn wat suiker tempreren en dan zo van die strengen trekken met een druif aan het uiteinde ofzo
ps. Heb je toevallig receptje van die baileys mallows, en hoe voorkom je dat die dingen zo een korst krijgen thnx
"Kok zijn is een levenswijze"
S0 en bloem bovenaan strooien en dan nachtje rusten ... en dan da er af snijdenLoetie schreef:Hebben pas een suikerspinmachine gekocht is best leuk , ook als koffiegarnituur![]()
of gewn wat suiker tempreren en dan zo van die strengen trekken met een druif aan het uiteinde ofzo![]()
ps. Heb je toevallig receptje van die baileys mallows, en hoe voorkom je dat die dingen zo een korst krijgen thnx
-
Rob Immers
- Berichten: 11
- Lid geworden op: 01 okt 2007, 11:09
- Locatie: Dilsen (B)
- Contacteer:
Koffiegarnituren
Hey de mannen,
Doe lekker experimenteren met alles wat je zoal lekker lijkt.....alles mag en alles kan tegenwoordig.
Maar 1 ding mag je toch nooit uit het oog verliezen, de "combinatie" van het garnituur met de te serveren drank! HOU HET HARMONIEUS !!!
Het beste koffiegarnituur stelt niets voor indien het niet een mooie begeleider is bij je koffie of variant.
geef mij dan maar een CB,tje..... blijft overheerlijk...
greeetz.....ook aan loetie he menneke, tot vrijdag kerel!
Doe lekker experimenteren met alles wat je zoal lekker lijkt.....alles mag en alles kan tegenwoordig.
Maar 1 ding mag je toch nooit uit het oog verliezen, de "combinatie" van het garnituur met de te serveren drank! HOU HET HARMONIEUS !!!
Het beste koffiegarnituur stelt niets voor indien het niet een mooie begeleider is bij je koffie of variant.
geef mij dan maar een CB,tje..... blijft overheerlijk...
greeetz.....ook aan loetie he menneke, tot vrijdag kerel!
zoooooooooooooooooooo simpel,maar erg lekker
Bladerdeeg plaat doreren en bestrooien met suiker,oprollen,opstijven in vriezer zodat je er mooie sneetjes van kan snijden en die dan afbakken
ik noem ze sombrero's omdat ze meestal mooi omhoog komen in het midden
Rotsjes vinden de mensen ook altijd lekker,chocolademousse,wieners,truffeltjes met amaretto ofzo
Het moet niet altijd super ingewikkeld zijn hoor
Bladerdeeg plaat doreren en bestrooien met suiker,oprollen,opstijven in vriezer zodat je er mooie sneetjes van kan snijden en die dan afbakken
ik noem ze sombrero's omdat ze meestal mooi omhoog komen in het midden
Rotsjes vinden de mensen ook altijd lekker,chocolademousse,wieners,truffeltjes met amaretto ofzo
Het moet niet altijd super ingewikkeld zijn hoor
-
Rob Immers
- Berichten: 11
- Lid geworden op: 01 okt 2007, 11:09
- Locatie: Dilsen (B)
- Contacteer:
koffiegarnituren
Ja Cookie, je hebt gelijk, het wordt vaak nogal eens ver gezocht allemaal..en dat met die bladerdeeg heb ik ook al veel gemaakt, gewoon goed en zeer smakelijk.
groetjes, Rob.
groetjes, Rob.
Beste Emiel,
Ik heb een recept voor je maar het is als volgt. het is eerst zeer vloeibaar wanneer je het maakt en wanneer het iest afgekoeld (wordt het een soort pasta) het werkt perfect ik heb er alrijd mee gewerkt gewoon in de koelkast bewaren een aantal dagen.
100 gr. vanille suiker
500 gr. poedersuiker
600 gr. bloem
24 eiwit (losgeslagen eiwit)
600 gr. gesmolten boter
- Boter Smelten
- Poedersuiker en bloem zeven vermengen met losgeslagen eiwit.
- als laaste met de gesmolten boter vermengen (je kan het best even in het begin even een stevige garde nemen en dan een spatel)
even in de koelkast iets oplaten stijven en dan verwerken dit recept gebruik ik al heel lang en werkt perfect.
Ik heb een recept voor je maar het is als volgt. het is eerst zeer vloeibaar wanneer je het maakt en wanneer het iest afgekoeld (wordt het een soort pasta) het werkt perfect ik heb er alrijd mee gewerkt gewoon in de koelkast bewaren een aantal dagen.
100 gr. vanille suiker
500 gr. poedersuiker
600 gr. bloem
24 eiwit (losgeslagen eiwit)
600 gr. gesmolten boter
- Boter Smelten
- Poedersuiker en bloem zeven vermengen met losgeslagen eiwit.
- als laaste met de gesmolten boter vermengen (je kan het best even in het begin even een stevige garde nemen en dan een spatel)
even in de koelkast iets oplaten stijven en dan verwerken dit recept gebruik ik al heel lang en werkt perfect.
Kokforum.nl : de website voor koks
-
jacq en mack
- Berichten: 14
- Lid geworden op: 14 sep 2007, 16:06
- Locatie: Baarn
Even terug komen op de spin suiker van boven aan de pagina.Spinsuiker die je moet uit slaan is inderdaad geen succes,maar voor nog geen 40 euro koop je een kleine suikerspin machine als je dan mooie kleine suikerspinnetjes maakt (zoals op de kermis) in diverse kleuren en je zet deze suikerspin met hun stokje in een mooi glas met suiker kun je ze zo serveren als een leuk ijtempje erbij,bij ons is het een succes
Wat ook leuk zijn zijn karamel honing bonbons of gewoon een mooi stukje verse boterkoek,of een huis gemaakt likeurtje ,baum kuchen ect Laat je niet afremmen the sky is the limit
Succes ermee
Succes ermee
On we go .....
ik heb dus gewoon m'n witte chocolademousse gemaakt en de tip gebrukt van de lege eierplateau's om ze schuin te zetten,in kleine wodka glaasjes gedaan en dus schuin laten opstijven,verder vul ik dan aan met gewone bruine chocomousse,echt een heel mooi resultaat! Bedankt voor de tip
En zelf steken nu mijn ''sombrero's" weer in de oven
En zelf steken nu mijn ''sombrero's" weer in de oven
turks fruit
Ze worden ookwel turks fruit genoemd.
Heb het recept ergens maar die staat op de comp die gecrashed is zodra ik erbij kan dan post ik het effe.
Heb het recept ergens maar die staat op de comp die gecrashed is zodra ik erbij kan dan post ik het effe.
Kokforum.nl : de website voor koks
